Фан клуб - РК Вардар

ne. prviot igra LE. vtoroto mesto vo LE ide vo ovoj slucaj za alkaloid kako pobednik na miki maus kupot. nie imame 2 mesta vo LE tolku. ali aj ti znaes poveke od borko... teraj si magareto

nema sto da vidi citaj, vardar dobiva sponzor so 7 cifri vie patuvajte so bus kako turisti... :icon_mrgr:
Palise na utakmica so Kristianstad i uzivaj
Cekaj koci godina dena unazad ovde sho se ne najavi pa nisto ne se ostvari
Kara se vrati?
Kolku igraci zedovte zimata?
Budzetot kaj e?
Itn itn
Skrij se negde i kjuti ne trcaj ko prle pred magare

Kano, sve znam I jasno mi e sto se desi.

Za kraj do bitolcani so ne spijat i se poaktivni na forumov za Vardar od navivacite na Vardar. Obicno gi ignoriram ama ajde eve im vnimanie, neka se veselat.

Denta posle utakmicata vo Bitola bukvalno cela Bitola bese na aparati. Otkako Vardar naprai 3-4 ozbilni zasiluvanja za LS, nekoi 7-10 dena pred utakmicata vo Skopje koja bese posledna u sezona stigna aber od EHF do RFM za koj moze da dobie WC, a koj ne.
Vratete se po postovi na fejsbuk do 7 dena pred utakmicata vo Skopje. Procitajte deka bas nekolku dena pred utakmicata koa se rasiri glas niz Bitola za wc, odednas pocnuvaat komentari "imam cuvstvo deka ke zememe titula u sred Skopje".

Pola vlada 3 dena posle utakmica objavuvase tekstovi deka ova bilo "za dobroto na Makedonskiot rakomet".
Znaete baska sami deka Sterjev Eurofarm bara izlez od klubot da prekine da investira i da go prepusti na Gold Felicia/Evrotip, ama deka planot mu go menuva EHF deka ne moze wc za Vardar. Znaete deka ne saka igrac da dojde vo Bitola zosto nemate dobra patna konekcija, daleku se aerodromi, nema privatno skolo za decata na stranskite igraci i mnogu raboti falat vo gradot za da ima seriozni transferi i golemi iminja. Na abutovic primer familijata mu e cela sezona vo Skopje zoso nema nikakvi uslovi. Zemate titula da igrate LS zoso nema koj, ima prekutni zabrani za wc ili nemaat seuste takvi ambcii kako Alkaloid koj saka cekor po cekor.

Citajte malce megju redovi. Zosto vodite inat? Ne zborime od so ni e krivo, dogovorka e. Vardar ima skoro duplo tituli vo liga, 2 tituli vo LS. Sezonava ubava ekipa koja ke igra LE i e kokurentna, duri i Cupic dojde vo Skopje sto e ogromen plus. Moze i Milano bese ok ama bolje Cupko kako legenda i mnogu stabilen coek. Use da ostane Stole, nie sme na konj. Mislete mu ja koj ke dojde za vo LS sledna sezona site begaat od Bitola kako da e krajot na svetot, sea za sea za pocetok donesete trener. Visoko celite za Davis, ama na kraj ke ostanete so Sundo. I koga vi se poklopija site kocki, pak ste so skor 3-4 pobedi u 3 sezoni u LS. Postoite i opstoite samo zaradi tugja nesreka. Zatoa pokutete po forumi i raduvajte se dur trae tugjata nesreka, zoso koa ke zavrsi eden den pak ke ve snema kako sto ve nemase so decenii.

ne. prviot igra LE. vtoroto mesto vo LE ide vo ovoj slucaj za alkaloid kako pobednik na miki maus kupot. nie imame 2 mesta vo LE tolku. ali aj ti znaes poveke od borko... teraj si magareto
nema mesto za osvojuvachot na ehf isto kako sho nema mesto za osvojuvacot na LE za LS.
Автоматски споено мислење:

Citajte malce megju redovi. Zosto vodite inat? Ne zborime od so ni e krivo, dogovorka e. Vardar ima skoro duplo tituli vo liga, 2 tituli vo LS. Sezonava ubava ekipa koja ke igra LE i e kokurentna, duri i Cupic dojde vo Skopje sto e ogromen plus. Moze i Milano bese ok ama bolje Cupko kako legenda i mnogu stabilen coek. Use da ostane Stole, nie sme na konj. Mislete mu ja koj ke dojde za vo LS sledna sezona site begaat od Bitola kako da e krajot na svetot, sea za sea za pocetok donesete trener. Visoko celite za Davis, ama na kraj ke ostanete so Sundo. I koga vi se poklopija site kocki, pak ste so skor 3-4 pobedi u 3 sezoni u LS. Postoite i opstoite samo zaradi tugja nesreka. Zatoa pokutete po forumi i raduvajte se dur trae tugjata nesreka, zoso koa ke zavrsi eden den pak ke ve snema kako sto ve nemase so decenii.

Незнам оти го величите Чупич толку ко кузнај кој да дојде мое мислење е дека е на ранг на Бранко, Јович и таја клапа шо беше кај нас. Има искуство како играч ама не мислам дека како тренер ќе се покажи, таму ќе имате голем минус.

Palise na utakmica so Kristianstad i uzivaj
Cekaj koci godina dena unazad ovde sho se ne najavi pa nisto ne se ostvari
Kara se vrati?
Kolku igraci zedovte zimata?
Budzetot kaj e?
Itn itn
Skrij se negde i kjuti ne trcaj ko prle pred magare

a zosto vsusnost dremes na nas forum? teraj si magareto turistu... nie za razlika od vas ke se natprevaruvame nema da poplnuvame mesto i glumime turisti.

kara ne ni trebase, nitu poveke igraci zimava za da ve resime na teren. vo bt i za kupot ve otvorivme bez pojacuvanja be glup. ti nacrtav kako pobedivte i taa ke ja dobivte ne kara cel evropski sampionski tim da ho imavme i od prviot i od vtoriot pat koga bevme evropski sampioni.

budzetot za sezonava ke bide pogolem, ic da ne se sekiras.

nema mesto za osvojuvachot na ehf isto kako sho nema mesto za osvojuvacot na LE za LS.

Незнам оти го величите Чупич толку ко кузнај кој да дојде мое мислење е дека е на ранг на Бранко, Јович и таја клапа шо беше кај нас. Има искуство како играч ама не мислам дека како тренер ќе се покажи, таму ќе имате голем минус.

ne sfakas. #1 mesto za sampionot. #2 mesto ide za klubot sto ke go naznaci mk federacijata... sto mislis mego alakaloid kako osvojuvac na evropska titula, kiro i zika i vie kako vtori koj ke bese praten vo LE?

Доста бе со тие филмои и теории на заговор аман, поштено си земаа титула, честито нека им и тоа е тоа. Идеме понатаму. Остануваме достојни и во поразите.

Доста бе со тие филмои и теории на заговор аман, поштено си земаа титула, честито нека им и тоа е тоа. Идеме понатаму. Остануваме достојни и во поразите.
Никогаш не сум поддржувал теории на заговор без да ја знам позадината.

Чиста местенка. Да не ставам скриншоти од колеги битолчани што ми пишуваа на месинџер ден пред утакмица. Има болни луѓе по темиве, ќе ги злоупотребат разговорите. Луѓе што врска немаат од ракомет, што не им значи ништо, знаеја дека работата е наредена. Сите беа спремни за славје уште од претходно во Битола. На наш собир, постари членови кои имаат контакти со Чкембоси викаа дека ќе изгубиме точно со два разлика.

Следи им го наративот на нивните фан страни. Сите имаа кренато раце, караа, плукаа по Фитиљот, од гомно подоле го правеа дека на куп финалето ги вреѓаше сите соиграчи. И одеднаш, преку ноќ сите станаа убедени во титулата. Лаганица, ќе славиме во Скопје, ово оно.
И се тоа без Абутовиќ ;)
Така полумртви лагано го тепаат Алкалоид на гости и после ја вртат кај нас од -5. Сосема случајно цело второ полувреме играме со македонска постава, со Танкосен 30 минути во напад и одбрана. Сто странски бекови, сите на клупа во решавачки моменти. Жутиот не може да истрча контра. И секако главниот, Јагуриновски од мвп на финале, до послаб од Мишевски, без никаков жар за борба. Гогов цело полувремее 0 одбрани. Па со Металург кога се кршеше резултат, ако губевме ќе се задавеа, 5 саати ќе траеше утакмицата. Сега ни бунење, ни ништо, ќутенката до крај.

Јас очекував барем еден да си признае од нив, особено од Горан :D Ама ајде, ќе се правиме наудрени.

Вечерта пред утакмица, цела екипа беа на Македонија-Белгија, до 11 вечерта гледаа фудбал на стадион, цела екипа насмеани. Баш карантински пред решавачка утакмица за титула. Изгледа им помогнало за подобрување атмосфера :D

По мене, нашите многу изгубија со ова меѓу фановите. Мислам дека многумина нема да им опростат. Нека изгубеа 100 разлика, ама во фер натпревар. Мислам дека тука се крие и тајната во губењето на Столе.

Да бидам искрен јас не можам да поверувам во ваква работа, без разлика што се повеќе станува јасно, можеби и повеќе одбивам да прифатам дека нашите се сложиле на такво нешто.

Ако е веќе така, со што беа принудени играчите да им ја пуштат?
Заемна услуга за во иднина, добија пари, беа уценети, некој им нареди?

Не може некој да ми каже дека за ''доброто на мак ракометот'' им ја пуштиле, каква корист има од тоа Милано како тренер и 70% од играчите кои се странци, ги заболе Крсманчиќ и Срдановиќ за тоа дали ќе има Македонија претставник во ЛШ па земаа да промашуваат пенали.
Еве и во некое лудо сценарио македонските играчи биле договорени да пуштаат, кој е тој што нареди цело второ полувреме да бидат во игра?

И што е за мене уште пострашно, ако веќе имало луѓе од кај нас што знаеле за ваква работа и биле сигурни во тоа, како дозволивме се да помине туку така?

Не би прифатил да им ја пуштиме макар и во наредни 10 години да немаме клуб во Лига на шампиони.

Чиста местенка. Да не ставам скриншоти од колеги битолчани што ми пишуваа на месинџер ден пред утакмица. Има болни луѓе по темиве, ќе ги злоупотребат разговорите. Луѓе што врска немаат од ракомет, што не им значи ништо, знаеја дека работата е наредена. Сите беа спремни за славје уште од претходно во Битола. На наш собир, постари членови кои имаат контакти со Чкембоси викаа дека ќе изгубиме точно со два разлика.

Следи им го наративот на нивните фан страни. Сите имаа кренато раце, караа, плукаа по Фитиљот, од гомно подоле го правеа дека на куп финалето ги вреѓаше сите соиграчи. И одеднаш, преку ноќ сите станаа убедени во титулата. Лаганица, ќе славиме во Скопје, ово оно.
И се тоа без Абутовиќ ;)
Така полумртви лагано го тепаат Алкалоид на гости и после ја вртат кај нас од -5. Сосема случајно цело второ полувреме играме со македонска постава, со Танкосен 30 минути во напад и одбрана. Сто странски бекови, сите на клупа во решавачки моменти. Жутиот не може да истрча контра. И секако главниот, Јагуриновски од мвп на финале, до послаб од Мишевски, без никаков жар за борба. Гогов цело полувремее 0 одбрани. Па со Металург кога се кршеше резултат, ако губевме ќе се задавеа, 5 саати ќе траеше утакмицата. Сега ни бунење, ни ништо, ќутенката до крај.

Јас очекував барем еден да си признае од нив, особено од Горан :D Ама ајде, ќе се правиме наудрени.

Вечерта пред утакмица, цела екипа беа на Македонија-Белгија, до 11 вечерта гледаа фудбал на стадион, цела екипа насмеани. Баш карантински пред решавачка утакмица за титула. Изгледа им помогнало за подобрување атмосфера :D

По мене, нашите многу изгубија со ова меѓу фановите. Мислам дека многумина нема да им опростат. Нека изгубеа 100 разлика, ама во фер натпревар. Мислам дека тука се крие и тајната во губењето на Столе.
Samo nekoj so slabo poznavanje na sport mozi da misli deka derbi kje se namesti plus za titula,istata taktika so ne dobivte vo ohrid za kupo ja igravte i vo skopje ama vo ohrid top bese taktikata so mnogu rotacii, se pogodi deno site pridonesoja tomi bese gidsel ama se se vrati na staro za edna nedela odnosno na star mod, mozi pojke da se reci oti srekjata bese vo momenti na nasa strana (kako so bese na vasa strana vo bitola i ohrid pogotovo za odbienite topki) od kolku deka e namestena.

ova so deka znaele bitola e najcudno, koj znael ete primer jas od nikoj ne slushnav koj to pishel prethodno, koj mu kazal niv, kaj imashe komentari na fb ne poznavam nekoj da videl da kazal, nezamislivo mi e kako od vardar igracite, upravata bi prifatile titula da mu se daj na bitola, prosto nezamislivo, da e za spas ili nesto drugo bi verval imalo mesteni i fudbal megju vardar i pelister ama rakomet titula polna sala lugje, organizirana proslava, trener izbrkan za da dojdi poaren demek sho nikogash trener ne bil, pa i pricata za nekoj si sponzor mega golem hahah kao vie koj znaj sho tim imate sea ke se prosheta liga evropa vi odgovara se

Еј абе не бидете деца, кај се мести ваква утакмица.Па уште да ја изгубиме титулата дома у последна минута.Нема шанси два сериозни клуба кој играат у Европа, од кој едниот дупли европски шампион да праат цигански работи.
Тоа магарето Милано требаше уште на полувреме на клоци да го издигаат.

Абе ај кано мрднат со мозок од посрана чафка, ама овие шо го лајкуваат шо мислат дека вистина така, алал да ви е на умот......

Борко се јавил бе во ехф :pos: :pos: :pos: :pos: и му рекле дајте му ја на битолчани.......... а со капарот на Владо Јаневски како ќе прајме ??? :kuracc:

И се тоа без Абутовиќ ;)

Хахаха
И тебе ти летнала чафката :)))
Па му пишеле луѓе од Битола шо појма немат од ракомет и не прателе.
Абе како баш сите шо не прателе ракомет знаеја само ние шо пратиме сто години појма немавме .
Овие истите филмој како Борко со ЕХФ и за доброто на мак ракометот е како пред 30 години со Лемго кога изгубивме дома шо после утакмица во соблекувални му нашле игли и шприцој од стероиди и службено ќе сме ја земеле :)))
Дај бе не трескајте зелени , се понашате ко со IQ 81.2 да не ве префати нешто од Миленко па да отворите и тема за Рамна Земја.

Каков десен бек ќе пропуштиме од Гумерсбах, ете ваљда ќе иде кај Зорман, наместо да го земеме пошо е на фри ние ќе чекаме на зимо многу јако да се засилиме како и секоја година за на крај чупко да дојде до сознание дека не ни требаат нови играчи зашо и со сегашните сме доволно јаки и ги тепавме сите бла бла бла и се така у круг,битно на зимо ќе се засилуваме , штета десен бек кој и те како ќе не појача, да бевме амбициозни да освоиме лига Европа овој досега ќе беше наш.Ајде ќе чекаме новиот спонзор догодина :)))))))))))))

Зашто тогаш го отпуштија тренерот поради “поразот” ….. хммм

Milano ja pusti. Zosto ekspresno kidnaa od sk bez da si gi baraat parite za slednata sezona iako imaa dogovori. Ajde tolku na ovaa tema bidna sega.

Каков десен бек ќе пропуштиме од Гумерсбах, ете ваљда ќе иде кај Зорман, наместо да го земеме пошо е на фри ние ќе чекаме на зимо многу јако да се засилиме како и секоја година за на крај чупко да дојде до сознание дека не ни требаат нови играчи зашо и со сегашните сме доволно јаки и ги тепавме сите бла бла бла и се така у круг,битно на зимо ќе се засилуваме , штета десен бек кој и те како ќе не појача, да бевме амбициозни да освоиме лига Европа овој досега ќе беше наш.Ајде ќе чекаме новиот спонзор догодина :)))))))))))))
Не претерувајте.Десниот бек е добар но не толку како да сме испуштиле којзнае што..Мислам дека овие два десни бека се исто толку добри доколку успеат да се вклопат во тимот.Не мора секогаш да гледаме во другиот двор.Ако бил толку добар ќе потпише за друг Бундес клуб или француски .Доста со потценување и омаловажување на својот избор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom