Демографија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
За Германија не сум толку сигурна, немам многу живеено таму ама за Шведска тврдам дека ги има, таков впечаток имам и баш сега изгуглав дека Шведска е една од неколкуте земји во Европа со поголем процент на фамилии со +3 деца.
15 % се фамилии со три деца и згора, околу 270.000 во 2022 биле, не можам да најдам податок за сега, и емиграцијата има улога таму сигурно ама и Швеѓани ги заприметив со многу деца, тоа ми падна најмногу во очи тој период додека бев таму.
АлКаеда, УЧК и КунтаКинте се све тоа, какви Швеѓани какви бакрачи
Во полскиот град Лублин бројот на населението кое потекнува од Зимбабве надмина 5%.
Па што. Зимбабве не се муслимани.

Па што. Зимбабве не се муслимани.
Ништо де, само укажува на нискиот наталитет на Полска, најнизок во Европа поточно, и потреба од странски работници без разлика на ле бејзд Поланд мемињата.

Ништо де, само укажува на нискиот наталитет на Полска, најнизок во Европа поточно, и потреба од странски работници без разлика на ле бејзд Поланд мемињата.
Не ми е јасно како Пољаците и натаму имаат толку низиок фертилитет, поготово после примањето на толку Украинци и Белоруси последните неколку години.

Според Евростат, периодот од 2020-2024 Полска издала 2 милиони први дозволи за престој на Украинци и 900 илјади на Белоруси, безмалку 3 милиони за само 5 години.

Интересно, 2022 и 2023 , во екот на војната, Полска издала повеќе визи на Белоруси него ли Украинци,
541 000 наспрам 504 000.

Периодот 2012-2024 Полска издала 1.3 милиони први дозволи за престој на Белоруси, тоа значи дека секој 7ми Белорус се преселил во Полска !

Паралелно, истиот тој временски период бројот на новородени во Белорусија се преполовува, од околу 120 000, на 59 000, додека тој на Полска останува стабилен, дури се зголемува на 402 000 во 2017, пред повторно да почне да паѓа до 250 000 во 2024.

Кој би рекол дека од Руско-Украинскиот конфликт , Белорусија ќе излезе како најголемиот “демографски“ губитник.

1752853603163.png

1752853684023.png

1752850273948.png

Црно им се пишува на Србите :ROFLMAO: туку ај ние да не се зафркаваме да не ни набутаат Британциве афганистанци, сомалијци и остала багра

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom