Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Под Бајден 300.000 малолетници беа "изгубени", да не речиме шверцувани како бело робје, ама весникот вика Трамп бил педофил, па ќе му верваме на весникот.
Можеби и нешто полошо
Автоматски споено мислење:

Челзи аххахаа

Последно уредено:
Можеби и нешто полошо

Челзи аххахаа
Не смее татко да коментира ништо за ќерката? Ашли Бајден има во дневникот напишано како се туширала со татко и, ама Трамп прокоментира нешто дека ќерка му е убава, ајде да се фокусираме на Трамп. Од кога имаш TDS? Тоа феминизмот ти го има исушено мозокот.

Bedminster бев вчера, го видов како се враќаше после натпреварот. 50 државни и федерални возила со the beast на 95ка југ, јас се враќав дома на 95ка север.

Ама какви пари, идеолошки е МАГА против вооружување на Украина. Путин е посакуваниот лидер што никогаш го немале. Машкост, сила, традиција, анти-либерал, анти-глобалист. Никакви пари не играат улога тука.

Не разбрав како тоа демократите ќе го искористат запирањето оружје за Украина во нивна корист кога буквално секој еден гласач на Трамп е за запирање на тоа.

На потпишан договор за rear earth Пентагон ја запре испораката, нема благе везе со пари ова. Повеќе ми се чини дека го има некој пеено Трамп поготово после Иран-Израел ситуацијата.
Врска немаш што е МАГА, имаш само некој затуцан идол на движењето. По еј, те читам и си викам на што мастраф е човеков, или премина на печурки оти мастрафот не ти правеше трип повеќе.

Ако не можеш да разбереш како демократите ќе го искористат тоа, види прв мандат и импичмент. Ако и тогаш не можеш да разбереш, не си за политика.

Последно уредено:
Изгледа и 90% МАГА не разбира политика пошто коментарите за продолжување на поддршката на Украина не се баш убави. Ајде живи били па видели ако продолжи вака како ќе пројде на мидтермс.

МАГА е против војната најмногу заради финансирање, не сакаат пари да се фрлаат за џабе. Со договорот помеѓу Украина и САД за rare earth, Украина ќе и врати назад на Америка 175 милијарди $, плус пари за оружјето што им го доставуваат сега. Ова изгледа добро оптички пред МАГА базата затоа што испаѓа дека Трамп ќе ги врати назад парите што Бајдено ги фрли на Украина. Буквално се со размислување, ако не ги боли нека се тепаат.

Ако Трамп го запри оружјето, демократите може да го искористат тоа како пропаганда против него и Републиканците. Плус демократите се партал моментално, не знаат каде одат и што прават. Губат гласачи на секој чекор, и ако не најдат порака што допира до американскиот народ, ќе изгубат midterms '26 и претседателска трка во '28.

Трамп рече дека за опоравување на Америка ќе треба 12 години, што се 3 последователни претседателски мандати. Тој сега ќе го икористи неговиот 4 годишен, па Венс, Де Сантис или Рубио да влезат '28ма и да го продолжат планот.

Parite Ukraina nikogas nema da gi vrati pa duri so stoka nemoze da stasa. Rare earth kako go opisuvas, ne e sigurno kolku ima treba da se iskopaat prvo. A del od tie teritorii se pod Ruska kontrola. Ama dobro zvuci. Od druga strana za SAD zagubite na Rusija od covecki, tehnicki i finansiski aspekt vredat daleku povekje nego dadenite pari. MAGA sledbenicite retko razbiraat vakvi pokomplicirani raboti.

No tax on overtime, no tax on tips, no tax on social security. Мидтермс ќе бидат добри.

Parite Ukraina nikogas nema da gi vrati pa duri so stoka nemoze da stasa. Rare earth kako go opisuvas, ne e sigurno kolku ima treba da se iskopaat prvo. A del od tie teritorii se pod Ruska kontrola. Ama dobro zvuci. Od druga strana za SAD zagubite na Rusija od covecki, tehnicki i finansiski aspekt vredat daleku povekje nego dadenite pari. MAGA sledbenicite retko razbiraat vakvi pokomplicirani raboti.
МАГА не е култ како комуњарите, единствено ги интересира што се дешава во нивната држава. Не е тежок концепт, стоп за нон стоп војните, повлекување на базите низ цел свет и слично. Украина го потпиша договорот, и ќе го платат милум или силум.

Последно уредено:
No tax on overtime, no tax on tips, no tax on social security. Мидтермс ќе бидат добри.
Добра мантра.

Од думери во време на Бајден станавте економисти преку ноќ :) Од нуклераен холокауст за чета бредлиња дојдовте до економски придобивки од продажба на ракети што ќе ја маваат Москва.

Нема позаебано нешто од тоа кога идеалите се рушат а ти мора да сркаш и голташ и да наоѓаш силвер лајн(о) во се.

МАГА не е култ како комуњарите, единствено ги интересира што се дешава во нивната држава. Не е тежок концепт, стоп за нон стоп војните, повлекување на базите низ цел свет и слично. Украина го потпиша договорот, и ќе го платат милум или силум.

Vidi, kako da ti objasna, toa sto Amerika posle 45ta a zasileno posle 1990ta e svetski serif im e od krucijalna korist. Sojuzite na bilateralno nivo pa i NATO im se od korist. Da, se trosat pari za toa, ogromni pari, ama benefitot od toa im e pogolem.

јузе е многу отиден под пропаганда. Да му речеш нивата косена е, он ќе ти рече стрижена е.

видете што праат Мага иначе

Последно уредено:
Не смее татко да коментира ништо за ќерката? Ашли Бајден има во дневникот напишано како се туширала со татко и, ама Трамп прокоментира нешто дека ќерка му е убава, ајде да се фокусираме на Трамп. Од кога имаш TDS? Тоа феминизмот ти го има исушено мозокот.
Тебе cognitive dissonance ти го има исушено мозокот.
Нормално дека татко треба да зборува се најубаво за сопствената ќерка, на пример дека е најпаметна, дека е најубава, ти на ќерка ти шо ќе и речеш, ех да не ми беше ќерка ќе те ебев? Тоа е нормален комплимент за тебе.
Знаеме за Бајден, сите знаат каков одвратен лик е, ама Трамп е изобличен скроз, тука ти ко бот се понашаш извини вака.

Тебе cognitive dissonance ти го има исушено мозокот.
Нормално дека татко треба да зборува се најубаво за сопствената ќерка, на пример дека е најпаметна, дека е најубава, ти на ќерка ти шо ќе и речеш, ех да не ми беше ќерка ќе те ебев? Тоа е нормален комплимент за тебе.
Знаеме за Бајден, сите знаат каков одвратен лик е, ама Трамп е изобличен скроз, тука ти ко бот се понашаш извини вака.
Кои две вредности ги имам во исто време? Трамп е безобразен, без влакна на јазик, типичен Њујоркчанец. Подобар збор е pompous за Трамп. Ама не е педофил, за разлика од Бајдено и Клинтон. За педофилите, јавно бесење на плоштад.

јузе е многу отиден под пропаганда. Да му речеш нивата косена е, он ќе ти рече стрижена е.

видете што праат Мага иначе

Зе Џуз рул де врлд, мене најде да ми викаш дека сум под пропаганда? 500 години под муслиманите бевме под робство, ама зе џуз се криви за тоа.

Vidi, kako da ti objasna, toa sto Amerika posle 45ta a zasileno posle 1990ta e svetski serif im e od krucijalna korist. Sojuzite na bilateralno nivo pa i NATO im se od korist. Da, se trosat pari za toa, ogromni pari, ama benefitot od toa im e pogolem.
Од 1990та се промени динамиката на Америка. Имаме многу поголеми проблеми внатрешни што не може да се решат со надворешна контрола.

Добра мантра.

Од думери во време на Бајден станавте економисти преку ноќ :) Од нуклераен холокауст за чета бредлиња дојдовте до економски придобивки од продажба на ракети што ќе ја маваат Москва.

Нема позаебано нешто од тоа кога идеалите се рушат а ти мора да сркаш и голташ и да наоѓаш силвер лајн(о) во се.
Од милијардер до претседател. Ќе да економијата да беше една од најголемите причини за избор на Трамп.

Последно уредено:
Нека биде економијата главниот адут на Трамп/МАГА, ок е со мене. Тоа значи дека ќе ја наоружа до заби Украина, за пари нормално, така?

Нека биде економијата главниот адут на Трамп/МАГА, ок е со мене. Тоа значи дека ќе ја наоружа до заби Украина, за пари нормално, така?
Да. Ова му е последен мандат, ама за движењето да успее треба уште 2 мандати. Трамп ќе биди 81 кога ќе му заврши мандатот, затоа Венс и Рубио се нон стоп до него како наследници. Мнозинство Американци не се толку засегнати за што се дешава во Украина, проблемот им беше зошто пари да се даваат за тоа. После договорот со Зељо, Трамп да проба да ја застани војната сега нема да помини добро со МАГА. А мора да ги слуша гласачите за да републиканците добијат следните 2-3 мандати прецедателски.

За жал на Украинците и Русите, запирање на војната со запирање на оружјето ќе биде rally на демократите кој моментално се во цивилна војна за нивната политичка судбина.

Значи МАГА во ситуацијава ја поддржува Украина против Русија, за пари се разбира, ама сепак ја поддржува затоа што и продава оружје. Незнам, една Кина, Иран и Северна Кореа тоа не би го направиле за ниедна пара. Интересно како се сменија работите.

Ако се земат и изјавите на Рубио против Русија пред да ја добие функцијата, изгледа на Путин не му се пишува добро.

Путин му го има многу накршено егото, па сега од очај пробува пак да ескалира да докаже дека е најјак на свет.

Најјако е што од кога превзеде функција до пред две недели непрекинато обесуваше за тоа како му било жал за жртвите и како покољот морал да прекине. :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom