- Член од
- 6 февруари 2022
- Мислења
- 1.135
- Поени од реакции
- 4.351
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
САД имаат сурплус со Бразил, се сомневам дека е паметно ова што го прави Трамп.Комуњарот од Бразил. Чек ко ќе му кажат дека моторите што ги земаат за Embraer се произведени во САД ќе се премисли.
Паметно или глупо, пробува да го спаси Бразил од комунистичка чизма.САД имаат сурплус со Бразил, се сомневам дека е паметно ова што го прави Трамп.
Ронка незнам што годиште си, јас памтам кога беше доларот 36 денари 1995та, па макс 71 денар некаде после 2000та. Кокошките наесен се бројат.наскоро ајфоун ќе прават во Кентаки. Се чека само доларот да падне на 20 денари за да биде исплатливо. Се збори дека ќе удри дупло на тарифите за да се постигне тоа. Кога ќе дојдат американци наредно ќе им даваме денари за да се радуваат.
LolПаметно или глупо, пробува да го спаси Бразил од комунистичка чизма.
Причината за 50% екстра тарифа е тоа што Лула сака да го линчова Болсонаро.
Гео-политика, му треба стабилен континент што е физички прикачен до Северно Американскиот континент.Lol
Сирија зашто не ја спасува од алкаеда туку напротив го подржа лидерот на алкаеда и ги тргна санкциите чим веќе е решен правдини да дели по светов, и нели е тоа мешање во внатрешните работи на д-р земји?
Ти сериозно мислиш дека тоа е причината го спасувал Бразил од комунизмот хаха
Автоматски споено мислење:
Еве го:
Прегледај го приврзокот 450669
Ронка незнам што годиште си, јас памтам кога беше доларот 36 денари 1995та, па макс 71 денар некаде после 2000та. Кокошките наесен се бројат.
Не, Украина е нешто друго. Ќе биде политичко самоубиство ако ги прекинат оружјата.Изгледа на Трамп му треба и силна и стабилна Украина и поразен Путин, а Јузе?
Не се брукај со економија. Ако не разбираш нешто не мора да пишуваш.Натаму идете Јузе, лентата на производство не ви бега. Тоа е цената на МАГА. Е сеа колку ќе бидете способни да го стигнете кинескиот квалитет не знам. Порано америчките ствари не беа препознатливи по некој квалитет.
Објасни? По реакциите на МАГА присталиците, не ми делува дека ова било во план и ветувано во предизборјето, како и многу други работи нели.Не, Украина е нешто друго. Ќе биде политичко самоубиство ако ги прекинат оружјата.
МАГА е против војната најмногу заради финансирање, не сакаат пари да се фрлаат за џабе. Со договорот помеѓу Украина и САД за rare earth, Украина ќе и врати назад на Америка 175 милијарди $, плус пари за оружјето што им го доставуваат сега. Ова изгледа добро оптички пред МАГА базата затоа што испаѓа дека Трамп ќе ги врати назад парите што Бајдено ги фрли на Украина. Буквално се со размислување, ако не ги боли нека се тепаат.Објасни? По реакциите на МАГА присталиците, не ми делува дека ова било во план и ветувано во предизборјето, како и многу други работи нели.