Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Ali imas problem so nekoj koj pod kojznae kakvi uslovi smenil vera pred nekolku veka.
Golem tasak vera smenil, sekako se prikazni za mali deca. I tvoite predci smenile vera ako gledas taka( ne ti e malce shube deka i ti spagjas vo tie koi smenile vera a tuka se puvas kako da si bezgresen). Pripadnost na eden narod e sosem druga rabota i vrska nema so vasite bajki za pred spienje.
Е да бе Владе од еднаш не се стануе федер!
Па така денес вера, утре пасош задутре... ама најмалку се виновни лујџето, од афион се гледа дека се работи за проект во кој активно учествуваат и сите досегашни власти по 1992-та.
Еве тука околу мене сите ставиле знаме (добро има еден забеган става ЕхЈу ама.. на времето се предозирал и сеа трпи последици) овие што ставаат знаме од Кутлеш сите горди Македонци ама сас булгаре пасоше ;)
Автоматски споено мислење:

Ako si smenal vera pred dva veka togas si bezvernik
Не бе Владе тогаш си КОНВЕРТИТ!
А ако си продал држава со се народ, што си?

Прво треба да објасниш како тоа да си верник значи да си поголем Македонец
Ne da si vernik tuku pravoslaven vernik. I na jas da objasnam tuku vie treba toa da go objasnite so ogled na toa kolku so prezir gledate na Makedoncite so druga veroispovest.
Прво и основно , христијанско учење е дека децата не ги наследуваат гревовите на родителите/претците.
Ova mu e bitno samo na hristijanski zakoraven vernik. Mene licno mnogu mi e gajle sto kazuva hristijanskoto ucenje, budizmot, islamot i generalno religioznite gluposti na koi se povikuvate.
Od moja gledna tocka tvoite predci prvobitno bile pagani, pa posle preminale vo hristijanstvo i posle nekoj preminal vo islam ili nesto drugo. Nikoj od vas ne e svetec ili poseben od ovie drugite, site bevte nesto drugo prethodno. Utesitelnite prikazni i bajki cuvajte si gi za vas ako vi e polesno, za mene site ste kako rece bezvernici posto site porano ili pokasno ja promenivte religijata.

Не бе Владе тогаш си КОНВЕРТИТ!
А ако си продал држава со се народ, што си?
Predavnik na svojot narod :toe:
I sega so zaklucivme, sto e poloso , da si Makedonec so druga veroispovest ili nikakva veroispovest ili novoosoznaen bugarin ?

I sega so zaklucivme, sto e poloso , da si Makedonec so druga veroispovest ili nikakva veroispovest ili novoosoznaen bugarin ?
Вид вака јас сум од тиа што имаат став дека еднаш предавник секогаш предавник, ти што заклучи? или го изгуби клучот?

Мама или тато муабетот

Ах бе владе , таа ваша генерација е последица на разноразни убедувања од 20 век.

Вие сте безверници удавени во своето незнаење
Зошто му се плашите да му кажете вера не ми е јасно?
Последниве 10 години безброј примери зошто.

Македонцитте се Македонци
Македонците се и Христијани
Тие што не се Христијани се безверници/неверници
Тоа не значи дека не се Македонци
Гајле ми е ако се враѓаат
Хах, новиот попис кажува нешто друго дека се.

Последно уредено:
Вид вака јас сум од тиа што имаат став дека еднаш предавник секогаш предавник, ти што заклучи? или го изгуби клучот?
Jas kazav uste odma sto mislam okolu toa, vie se cekate da pocnite da mi vadite pasusi od evangelijata i svetite knigi kako dokazi ili pojma nemam sto zosto bas vie ste tie izbranite.

E ajde de, Ti bidi hrabra, objasni zosto novokomponiran bugarin e podobar od Makedonec so druga vera ili ateist ili sto da e.

Денес во светот има ,милјарда ипо индици и милјарда ипол кинези баш ги брига за европа дека се меша расно ,шведска германија норвешка почнаја да се ги мелезат има 20 проценти муслимани арапи секакви мислам додека полска има нај хомогена популација не примат муслимани само христијани од сирија исто и словака и чешка ,и хитлер да беше на власт не би примал мигранти. да не му ја мелезат нацијата.

E ajde de, Ti bidi hrabra, objasni zosto novokomponiran bugarin e podobar od Makedonec so druga vera ili ateist ili sto da e.
Македонецот со друга вера ислам се кажува дека е албанец и гласа за ДУИ.
Македонецот со бг пасош купува кола.
Математика за 2ро одделение муабет.

Владе ако сака може да да ја посети реката Јордан на зимо,па после да праи муабет за вера.
Јас ќе му кажам каде и кога
Он и на ова ќе има што да каже
Таму сега се рокаат на тие делови , така да тешка работа
Мижи асан да ти баам остана

Он си кажува примери со два века и десет века и си тера чоекот
Нема со него разбирачка , работата е да се остане пристоен и да не се преминуваат некои граници

Џабе е , он нема да сфати..
За него има посебни методи
Дискусија не помага
Него кур не му чуе , таквите се изгубени случаеви , ти збориш - канти тропаат
Хах, новиот попис кажува нешто друго дека се.
Добро ако вие не ги ставате на такво од дијаспората , тогаш така е како што кажуваш
Значи јас сум пример за неверник и знам колку тешко е чоек со инает да го убедиш
Ако не ти видат очите и ако не ти слушнат ушите , џабе ништо не помага

Грев е да се игра мајтап со такви работи , ама уште он не е свесен дека сето тоа му е простено.

Да збориш за верата е срамота кај младината , затоа е и таква состојбата
Ако збориш , ти си забеган и тоа е.
Очигледно владе е пример дека тоа не е само кај младината.

Јас може да му објаснам ако од негова страна има интерес , ако не - секое добро и довидување
Ќе кажува тука приказни за верата а три работи да го прашам сега ќе каже незнам и не ме интересира.
Има дел на форумот за тие работи

Тие работи што ги мислиш кај него не палат , пробај се и увери се , незнам што друго да ти кажам.

Македонецот со друга вера ислам се кажува дека е албанец и гласа за ДУИ.
Македонецот со бг пасош купува кола.
Математика за 2ро одделение муабет.
Istiot toj Makedonec od svoite sonarodnici so godini e omalovazuvan, navreduvan i neprifakjan. Ovoj drugiot se pisal bugar za edna kola oti taka mu prdnalo. I aj da se pisel Hrvat, Slovenec ili bilo sto, no toj odbral da stane pripadnik na narod, da zeme drzavjanstvo od drzava koe go negira celosno naseto postienje, istorija i kultura i za sto. Za da vozi kola na bugarski tablici oti poevtina mu bila registracijata.
Da vo pravo si, matematika za vtoro, ali izgleda i toa e preslozeno za vas verskite fanatici koi se gledaat niz prizmata na religijata.

Владе ако сака може да да ја посети реката Јордан на зимо,па после да праи муабет за вера.

Нема со него разбирачка , работата е да се остане пристоен и да не се преминуваат некои граници

Дискусија не помага

Добро ако вие не ги ставате на такво од дијаспората , тогаш така е како што кажуваш
Значи јас сум пример за неверник и знам колку тешко е чоек со инает да го убедиш

Грев е да се игра мајтап со такви работи , ама уште он не е свесен дека сето тоа му е простено.

Јас може да му објаснам ако од негова страна има интерес , ако не - секое добро и довидување
Ќе кажува тука приказни за верата а три работи да го прашам сега ќе каже незнам и не ме интересира.

Тие работи што ги мислиш кај него не палат , пробај се и увери се , незнам што друго да ти кажам.
Soimas be ti druze da mi obhasnuvas za vera i religija. Ne sum dete skazni da mi kazvas. Ljugeto vo vselenata ojdoja, nekoj tuka uste se bafta so basni i skazni od pred 2000 godini i gi zema zdravo za gotovo.
I vo pravo si, ne palat kaj mene takvi prikazni ama spoiler alert, kaj nikoj so razviena samosvest i normalen IQ ne palat, ne samo kaj mene.

Последно уредено:
Политички случувања во Севердонија од 1991 наваму, давање газ по секоја цена во ЕУ за возврат ништо, најобесправена бела држава во цел свет. Најдобро решение, поделба.

Istiot toj Makedonec od svoite sonarodnici so godini e omalovazuvan, navreduvan i neprifakjan. Ovoj drugiot se pisal bugar za edna kola oti taka mu prdnalo. I aj da se pisel Hrvat, Slovenec ili bilo sto, no toj odbral da stane pripadnik na narod, da zeme drzavjanstvo od drzava koe go negira celosno naseto postienje, istorija i kultura i za sto. Za da vozi kola na bugarski tablici oti poevtina mu bila registracijata.
Da vo pravo si, matematika za vtoro, ali izgleda i toa e preslozeno za vas verskite fanatici koi se gledaat niz prizmata na religijata.

Soimas be ti druze da mi obhasnuvas za vera i religija. Ne sum dete skazni da mi kazvas. Ljugeto vo vselenata ojdoja, nekoj tuka uste se bafta so basni i skazni od pred 2000 godini i gi zema zdravo za gotovo.
I vo pravo si, ne palat kaj mene takvi prikazni ama spoiler alert, kaj nikoj so razviena samosvest i normalen IQ ne palat, ne samo kaj mene.
Добро владе ти кажуваш тука што луѓето направиле пред 56 години.Еј пред 56 години
Еден тон работи се истражени во овие 56 години.
Тоа е доказ дека вие од времето на комунизмот немате што друго да понудите
По твоја логика , историјата е важна само кога се работи за етникум , а не за вероисповед
Тука се јавуваат двојни стандарди

Ама толку школо ти понудиле , така да нема што да ти замерам.

Последно уредено:
не се нервирам, осеќам разочарување. Секој ден. Денес сум претажна искрено. Сегде само црна хроника, драми, скандали, секој ден убиства, секој ден се колеме дали дома дали со соседите. Одамна нешто убаво немало у државава. Како 24 годишна девојка, после Кочани, секое искачање се крстам да не ми е последно. Многу сакам да си одам, ама немам ни година дена работно искуство, морам да учам за да си одам. И може ми е боље да се тргнам од форумов и сите мрежи малце пошто многу ми влијае на психа.

Од сабајле плачам за детенцено у Прилеп, 13 годишно пиленце. Душа ми се кине душа, што згрешило тоа дете бре? Исто како Вања. До толку више се нема не знам како да кажам, не моеш од криминалец да очекуваш кодекс, ама Италијанцине имале бре бар некои правила. Ништо не остана свето у државава, ништо.

а битно ќе се оправаме за Украина
Мачка, срцка... како да ти кажам..
"Иди и не окречи се, сине!"

Ама.. Не оди, само за да избегаш, и не оди без план, што и како таму каде што ќе отидеш.

Млада си, каде и да отидеш, ако направиш адекватна подготовка, ќе се снајдеш. Оди, види свет, види како функционираат работите на друго место. Ако не ти се свиѓа, врати се. Ништо не губиш.

Кај тебе ништо не пали владе , ти си човек со глава у ѕид што мава
Кован на битолските ниви

Јас во право бев и дека ќе најдеш нешто да кажеш за да ја оцрниш вероисповедта.

И дека твојте ниски навреди се плод на незнаење

Иди бе друже , не само ти него секој што мисли дека тоа се сказни.
Земете ја и таа високоразвиена самосвест што ја спомнуваш
Него тебе полесни ти се вакви ниски муабети каде што си буткаш твои наративи против вероисповедта.
Лесно е да штракаш тука и да се праиш паметен

Дискусија не помага

Шо е финтата со реката Јордан и мајкал џексон ја спомнува во песната

Hold me
Like the River Jordan
And I will then say to thee you are my brother

Иако таткому на Џексон беше јеховини сведоци и цела фамилија и тие беа израснати како јеховини.
Добра снимка во Букуреш 1992 кога свето лудуваш по Мајкал Џексон ,.,арно го отепаја чаусеску да можат концерти да прат :) идолот го замени другио Идол од капиатализамо

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom