MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Al Jazeera имаше секогаш убави репортажи од Блискиот Исток, секогаш во вестите имаше барем 20 минути посветени на Газа, Сирија, Јемен, Авганистан, Палестина, нешто што го нема во глобалниот медиумски простор, исто така имаа и по една две вести од Екс Ју земјите, добар документарец имаше таму од оној Хрватот, мислам дека беше Алкемија Балкана. А за МТВ тематските не ми е толку жал затоа што Телеком најдобриот канал МТВ Хитс го ставија заедно со порничите да не можеш да го гледаш без плаќање, тие канали се добри да ги пуштеш да вртат на ТВ додека работиш нешто.

Al Jazeera имаше секогаш убави репортажи од Блискиот Исток, секогаш во вестите имаше барем 20 минути посветени на Газа, Сирија, Јемен, Авганистан, Палестина, нешто што го нема во глобалниот медиумски простор, исто така имаа и по една две вести од Екс Ју земјите, добар документарец имаше таму од оној Хрватот, мислам дека беше Алкемија Балкана. А за МТВ тематските не ми е толку жал затоа што Телеком најдобриот канал МТВ Хитс го ставија заедно со порничите да не можеш да го гледаш без плаќање, тие канали се добри да ги пуштеш да вртат на ТВ додека работиш нешто.
Al Jazeera Balkans има премногу политика и некако многу ми зафаќа страна која лично мене не ми се допаѓа ,плус нашава известувачка од Скопје пред некој ден зимаше изјава од Мицковски и ЕУ комесаркава за ајвар,пинџур,тавче и сл. збореше на многу лош српски јазик незнам зашто толку си го мрзиме сопствениот македонски јазик
Автоматски споено мислење:

Не е до тоа дали ќе прпуштиме или не или пак дека не вреди каналот туку дека се намалува бројот на понудени канали.
од друга страна па таков тип на канали кој ги следи ? Таков тип на канали ги имаш некаде околу 10 од тој тип на формат ништо немаме голема загуба

На Al Jazeera имаше и наши македонски новинари.

Ај да не одиме во друга насока на темава. Како и да е би било добро да пополнат со друг канал. Сепак плаќаме и нека има избор па секој ќе си се определи што му се допаѓа да гледа најчесто.

Ете јас сум од српски канали да го стават Newsmax Balkans, нека стават Insajder, Blic, Kurir, K1, Tanjug, RTS тематските канали, HRT aко е можно. Нека има избор.

Последно уредено:
a zosto uste gi nema srpskite Blic, K1 i Kurir? albanski 200 imaat staveno, a najgledani vo Srbija sto imaat mnogu kvalitet i sodrzina, gi nema. Move najdobra ponuda dosega.

Hype ima filmska dobra programa... neli otvorija i vo Mk... Telekom nisto nema

a zosto uste gi nema srpskite Blic, K1 i Kurir? albanski 200 imaat staveno, a najgledani vo Srbija sto imaat mnogu kvalitet i sodrzina, gi nema. Move najdobra ponuda dosega.

Hype ima filmska dobra programa... neli otvorija i vo Mk... Telekom nisto nema
Hype во Македонија се само веб портал и интернет видео медиум.

Тие српските што ги набројав предходно а и ти ги пиша ги нема ни А1.

Исто мислам добар потег би бил да ги понудат и Cinestar каналите, Skyshowtime каналите, Filmbox, нека понудат во MagentaTV уште по некој 4к канал. Ете колку што знам Travel XP постои во 4к.

Нареден месец целосно се гаси Al Jazeera Balkans. Негде читав дека се гасат и MTV тематските музички канали. За овие MTV уште не потврдено дали и во Европа ние што ги имаме каналите се гасат.

Е сега Телеком па и останатите тв оператори ќе останат со помалку канали, секако не е нивна вината но мислам треба и обврска им е тогаш за брзо тие празнинк да ги пополнат со други канали.
Mtv 80 i mtv 90 i mtv oo ne smeat da se trgnat.. Toa e muzika za relaks, kakva sto vekke nikogas nema da ima..

Al Jazeera Balkans има премногу политика и некако многу ми зафаќа страна која лично мене не ми се допаѓа ,плус нашава известувачка од Скопје пред некој ден зимаше изјава од Мицковски и ЕУ комесаркава за ајвар,пинџур,тавче и сл. збореше на многу лош српски јазик незнам зашто толку си го мрзиме сопствениот македонски јазик

од друга страна па таков тип на канали кој ги следи ? Таков тип на канали ги имаш некаде околу 10 од тој тип на формат ништо немаме голема загуба
Ал Џазира беше одличен канал. Беше информативен канал во екс Ју со највисок процент на вести од светот. А како информативен канал нормално е дека ќе има политика. Моментално единствен среќлија што каналот не постои е Вучиќ.

Нашиве новинари, родени, пораснати и школувани на македонски јазик една реченица незнаат да поврзат, а ти си се фатил за Милка. Камо сите новинари во земјава да се како Милка. И никој не си го мрази јазикот. На каналот се збори на босански, српски и хрватски јазик.

Кај мене паузирање и враќање на програма не работи дали некој друг го има тој проблем?

Ал Џазира беше одличен канал. Беше информативен канал во екс Ју со највисок процент на вести од светот. А како информативен канал нормално е дека ќе има политика. Моментално единствен среќлија што каналот не постои е Вучиќ.

Нашиве новинари, родени, пораснати и школувани на македонски јазик една реченица незнаат да поврзат, а ти си се фатил за Милка. Камо сите новинари во земјава да се како Милка. И никој не си го мрази јазикот. На каналот се збори на босански, српски и хрватски јазик.
Појма неам околу тоа дали на Вучиќ му се допаѓа овој или некој друг канал или ќе биде среќен што ќе го нема бидејки и не го следам премногу политичката сцена во Србија.Мене лично ми пречеше македонкса новинарка што го постави прашањето на многу лош српско хрватски јазик а можеше да си го постави на сопствениот јазик.Доколку како што велиш дека каналот е наменет за ех Ју државите за потсетување македонскиот беше еден од трите официални јазици и секогаш постои можност за тилување или надсинхронизирање.

Кај мене паузирање и враќање на програма не работи дали некој друг го има тој проблем?
Многу пати ми се случува, потребно е или да го исклучиш рутерот од струја напола до 1 минута и повторно да го вклучиш, или да го ресетираш ТВ модемот со 3 пати исклучување на дугмето за напојување со паузи од 10-тина секунди(додека не се запали зеленото или бело сијаличе)

Ако и ова не помогни, мора со игла да го ресетираш рутерот (ретко е ова потребно)

Многу пати ми се случува, потребно е или да го исклучиш рутерот од струја напола до 1 минута и повторно да го вклучиш, или да го ресетираш ТВ модемот со 3 пати исклучување на дугмето за напојување со паузи од 10-тина секунди(додека не се запали зеленото или бело сијаличе)

Ако и ова не помогни, мора со игла да го ресетираш рутерот (ретко е ова потребно)
ova za android box ili starite?

Mtv 80 i mtv 90 i mtv oo ne smeat da se trgnat.. Toa e muzika za relaks, kakva sto vekke nikogas nema da ima..
За MTV тие канали и не е потврдено дали и во кој од државиве во европа ќе престанат со работа.

Телевизијата губи на важност таква каква што ја знаеме. MTV одамна не е тоа што беше, на стара слава гура.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom