Има на нотар колку им се веродостојни документите на бугарите, оди провери си, секој Македонец што извадил таков пасош си дал изјава зошто го прави тоа, и јас сметам дека е добро за нас како Македонци, пди прашај го Ковачев зошто сака д аправи јавен регистар којќи Македонци земале пасош, што го притисњава.
Автоматски споено мислење:
Тоа е едно исто, ако одам во антички храм и средновековен храм исто ми е.
Ги знам историските настани и сум во мир со тоа што сум, и не постојат други држави и народи што можат да ме променат, си го знам потеклото и никој неможе да налага да се променам, и затоа се гордеам за тие пред мене што кажале не, Сега само традицијата продолжува.
Kako ti e isto da odis vo hristijanski hram i da mu se molis na gospod ili sto i da pravis i da odis vo paganski hram i da mu prinesvas darovi na tamu nekoj paganski bog ili boginja. Sto ti menva togas i vo djamija da vlezis i da se klanjas na Alax ?
Znaci fakti se fakti, nema beganje tuka. Tvoite predci bile pagani, veruvale i vospevale drugi bozestva, slavele , im nosele darovi itn itn i eden den ja promenile verata od samo niv poznati pricini i stanale hristijani.
Kako ti e isto da odis vo hristijanski hram i da mu se molis na gospod ili sto i da pravis i da odis vo paganski hram i da mu prinesvas darovi na tamu nekoj paganski bog ili boginja. Sto ti menva togas i vo djamija da vlezis i da se klanjas na Alax ?
Znaci fakti se fakti, nema beganje tuka. Tvoite predci bile pagani, veruvale i vospevale drugi bozestva, slavele , im nosele darovi itn itn i eden den ja promenile verata od samo niv poznati pricini i stanale hristijani.
Ти брат ништо не разбираш, ти си имаш твој личен идентитет јас мој како и претци, и не е историски така како што сакаш ти лаички да опишеш.
Ако и ти си Македонец и јас Македонец што е битно кој каде оди?
Да. Сите градби мора да имаат табла надвор. Ако има табла на која пишува име на инвеститор, проектант, изведувач, надзор и број на одобрението за градење, тоа значи дека се гради легално.
Таблата со информации за името од проектантот, податок со одберението за градење, градителот и надзорот е дел од начинот на кој се уредува секое градлиште, за кое (градилиште) се изработува соодветен проект, па кога ќе добие одобрение за градење врз основа на сета потребна проектна и позитивно ревидирана докуменатција, градењето може да почне, но откако инвеститорот/градителот ќе ја информира општината и нејзините одделенија дека има намера да почне со градење.
Да. Сите градби мора да имаат табла надвор. Ако има табла на која пишува име на инвеститор, проектант, изведувач, надзор и број на одобрението за градење, тоа значи дека се гради легално.
... не е баш така, затоа што на таблата има слика како ќе изгледа градбата на пример со шест спрата и податоци од сите учесници во изградбата, а зградата се финишира со изградени дополнителни три ката, па станала висококатница со 9 спрата, ете има табла надвор, а не е легална или делимично е легална до шести кат,а до девети кат не е легална примери има невидени по број низ цела МКД!
Ти одговорив веќе, на македонски нотар е дадена изјава после давањето изјавс кај бугарите, ќе видиме историската наука што ќе пресуди за 50 години дали тие луѓе имале бугарски корења прадедо ми прабаба ми имаат егзархиски крштеници, сигурно бугари биле, а пак дедо ми син на нив два српско крштенице, чудни овие корени
Ti tesisi se samo ali realnosta e deka imaat crno na belo deka bez prisila, sami od sebe dosle da baraat bugarsko drzavjanstvo i deka se cuvstvuvaat kako bugari. Si ima tamu ime prezime, svoeracen potpis, se dobrovolno i bez prisila.
Za cel svet tie se bugari, samo za tebe ne se. Ali so go ebis, bitno hristijani se, ne smenile vera. Toa sto smenile narodnost za edni pomocani tablici od kola ili pasos i ne e tolku bitno. I ne bilo koja, tuku se pisale pripadnici na narod koj ne ne ni priznava deka postoime. I tie tebe ti se ok a imas problem so ovie drugite koi se izjasnuvaat kako Makedonci samo zatoa sto pred vekovi predcite nivni smenile vera isto kako i tvoite.
Jaka logika, nema zbor tuka.
Barem go iskoristi toj pasosot bugarski, mu ja zduvna negde po beliot svet kako gord bugarin ili samo za kola go zede ?
A ako odi vo djamija ?
Isto ti e
P.s mene ne mi menva koj Makedonec kade odi i koja religija ja praktikuva ili ne ja praktikuva, ne e za mene toa predavstvo. Ali koga nekoj ke se pisi bugar, e toa mi menva.
Ti tesisi se samo ali realnosta e deka imaat crno na belo deka bez prisila, sami od sebe dosle da baraat bugarsko drzavjanstvo i deka se cuvstvuvaat kako bugari. Si ima tamu ime prezime, svoeracen potpis, se dobrovolno i bez prisila.
Za cel svet tie se bugari, samo za tebe ne se. Ali so go ebis, bitno hristijani se, ne smenile vera. Toa sto smenile narodnost za edni pomocani tablici od kola ili pasos i ne e tolku bitno. I ne bilo koja, tuku se pisale pripadnici na narod koj ne ne ni priznava deka postoime. I tie tebe ti se ok a imas problem so ovie drugite koi se izjasnuvaat kako Makedonci samo zatoa sto pred vekovi predcite nivni smenile vera isto kako i tvoite.
Jaka logika, nema zbor tuka.
Barem go iskoristi toj pasosot bugarski, mu ja zduvna negde po beliot svet kako gord bugarin ili samo za kola go zede ?
Јас немам бугарски пасош, само ти кажувам дека се тоа што наброја, изјавс, потпис, име и презиме си имаш во Македонија после добивање на тој пасош, утре бугарите нека објаснуваат како некој на четврти седми земџл нивни пасош а на пети седми ги отерал во мајчината. Нека објаснат и колку бугарски пасоши дадоа кога не беа дел на ЕУ, плус тогаш многу репресивен режим во 90сетите имало, ни се тешам јас владе ни ништо, ти сакаш да шириш цинизам и не ти успева.
A ako odi vo djamija ?
Isto ti e
P.s mene ne mi menva koj Makedonec kade odi i koja religija ja praktikuva ili ne ja praktikuva, ne e za mene toa predavstvo. Ali koga nekoj ke se pisi bugar, e toa mi menva.
Јас немам бугарски пасош, само ти кажувам дека се тоа што наброја, изјавс, потпис, име и презиме си имаш во Македонија после добивање на тој пасош, утре бугарите нека објаснуваат како некој на четврти седми земџл нивни пасош а на пети седми ги отерал во мајчината. Нека објаснат и колку бугарски пасоши дадоа кога не беа дел на ЕУ, плус тогаш многу репресивен режим во 90сетите имало, ни се тешам јас владе ни ништо, ти сакаш да шириш цинизам и не ти успева.
Ti so cel um mislis deka toa sto dale izjava na notar menuva nesto ?
Za so kur go zemaja ? Ne e toa procedura od den dva pa ajde dosadno mi bese, godini i godini trae postapkata.
P.s a od ko dale izjava na notar go upotrebile pasosot? Ete na 04.07 zemal pasos, na 05.07 gi oteral vo majcina , na 06.07 se nacrtal germanija so bugarskiot.
Nema tie sto da objasnuvaat, si imaat dokazi deka nekoj dobrovolno, bez prisila se nacrtal vo ambasada da bara drzavjanstvo na osnov na bugarski koreni i na toj osnov( deka e bugarin) i dobil. Stvarno ne znam so ne ti e jasno i so si pravis bajram so umot.
... не е баш така, затоа што на таблата има слика како ќе изгледа градбата на пример со шест спрата и податоци од сите учесници во изградбата, а зградата се финишира со изградени дополнителни три ката, па станала висококатница со 9 спрата, ете има табла надвор, а не е легална или делимично е легална до шести кат,а до девети кат не е легална примери има невидени по број низ цела МКД!
Во „нашата земјата„, поимот „легално градење„ е растеглива категорија. На пример, имаш се‘ што е потребно за градење (одобрение, проекти, изведувач, надзор...) а кога ќе почнеш со градењето, почнуваш да го менуваш веќе одобрениот проект.
Или, почнуваш да градиш објект, кој според проектот има „една„ намена, ама ти текиња и во текот од градењето ја менуваш почетната намена на објектот од „една„ во „друга„,
Трагикомедијата е во тоа што важечката законска и правилничка регулатива допушта тавки изигрувања...
Ti so cel um mislis deka toa sto dale izjava na notar menuva nesto ?
Za so kur go zemaja ? Ne e toa procedura od den dva pa ajde dosadno mi bese, godini i godini trae postapkata.
P.s a od ko dale izjava na notar go upotrebile pasosot? Ete na 04.07 zemal pasos, na 05.07 gi oteral vo majcina , na 06.07 se nacrtal germanija so bugarskiot.
Nema tie sto da objasnuvaat, si imaat dokazi deka nekoj dobrovolno, bez prisila se nacrtal vo ambasada da bara drzavjanstvo na osnov na bugarski koreni i na toj osnov( deka e bugarin) i dobil. Stvarno ne znam so ne ti e jasno i so si pravis bajram so umot.
Автоматски споено мислење:
Kako isto. Makedoncite mozat da bidat samo hristijani? Drugite sto ne se, ne se Makedonci?
Македонцитте се Македонци
Македонците се и Христијани
Тие што не се Христијани се безверници/неверници
Тоа не значи дека не се Македонци
Гајле ми е ако се враѓаат
Или ти мислиш дека не се?
Тие што не се , да си научат што е Христијанството ако имаат малце памет собрано низ животот.
Удавени во незнаење
Владе со вакви глупости ме тераш да бидам некултурен со тебе иако си кажувал многу вистини низ годините на форумов
Јас не знам кој ѓавол те натера да мешаш баби и жаби
Pa ti i osnatatite verski fanatici kolku so mozam da zaprimetam. Spored vas tie se Makedonci ama ne kolku vas pravite Makedonci. Isto mozam da zaprimetam deka povekje ti preci Makedonec na koj predcite im smenile vera otkolku nekoj Makedonec sega tekovno sto smenil nacija i se pisal bugar. Popravime ako gresam.
p.s kade nekoj pobara od tebe da odis vo djamija?
Македонцитте се Македонци
Македонците се и Христијани
Тие што не се Христијани се безверници/неверници
Тоа не значи дека не се Македонци
Гајле ми е ако се враѓаат
Или ти мислиш дека не се?
Тие што не се , да си научат што е Христијанството ако имаат малце памет собрано низ животот.
Удавени во незнаење
Владе со вакви глупости ме тераш да бидам некултурен со тебе иако си кажувал многу вистини низ годините на форумов
Јас не знам кој ѓавол те натера да мешаш баби и жаби
Po tvojata logika i ti si bezvernik. Ili ima vremenska ramka za toa. Ako si smenal vera pred dva veka togas si bezvernik, ako si smenal pred povekje od ajde deset veka togas si pravoveren a ?
Tuku ti vaka mislis deka si pogolem Makedonec od nekoj drug samo zatoa sto si pravoslaven?
So tolku toa te pravi pogolem od drugite ?
Po tvojata logika i ti si bezvernik. Ili ima vremenska ramka za toa. Ako si smenal vera pred dva veka togas si bezvernik, ako si smenal pred povekje od ajde deset veka togas si pravoveren a ?
Јас никаде не го кажав ова ниту потенцирав на тоа
Тоа си е твој заклучок и твоја обврска е да објасниш како си дошол до тоа,или?
Ова 'два века , пет века , десет века' ти е 'сакам кажам-незнам речам'
Прво и основно , христијанско учење е дека децата не ги наследуваат гревовите на родителите/претците.
Како што кажав , ти и таквите ко тебе сте удавени во незнаење кига се праи за тоа муабет
Без гајле , сите се у таа група се додека не научат.
Владе, си тераш со твои заклучоци
Каде јас кажав дека сум поголем Македонец, и тоа поради верско убедување?
Или тие што не се верници се вреѓаат па одма со вакви дебилни прашања?
Верник или неверник,тоа нема врска со етникум
Тоа се две различни работи
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.