Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Чим не си упатена во проблемите со бугарија утре ќе гласаш и разбудиш како бугарски изрод и денешна модерна македонка со јазик од бугарско потекло.
Како што кажав погоре, проблемот е еу не бугарија, бугарија си ја знаеме, оболена, мизерна, агресивна, подла, полна со комплекси.
Нам ни треба лобирање кај западот но и тие во Ману да си сработат платите, толку.
Па тоа кажав и јас.
Светот ја брани Украина, а нас нѐ фрла во оган. Шо сме ние помалце угнетени од Украина моментално?

*иначе мислев не сум упатена, не знам толку имиња сеа едно друго, знам дека водат антимакедонска политика. Ама рака на срце да стаиме, сите Македонци шо се пишаа татари, ни го зачукаа до јаја. Зашо? Пошто после кловновине викаат ,,ама во Македонија има лица кои се изјасниле дека се Бугари''.

ја работам со нив човече, работам. Како да ти кажам дека на 5 души, еден е татар?
ни они не знаат шо се. Не смеам да именувам имиња на соработници, ама имињата им се цигански и турски. Жените имаат татарско име, а турско или циганско презиме. Нека не нѐ мешаат со нив ги молам.

Ако еу не сака, со нашите претци и нашето македонско потекло ќе одиме во еу ако не нема да одиме во еу, едноставно е.
Јас сум горд што сум припадник на народ што не дал вера и народност 5 века за торба брашно.

Ако еу не сака, со нашите претци и нашето македонско потекло ќе одиме во еу ако не нема да одиме во еу, едноставно е.
Јас сум горд што сум припадник на народ што не дал вера и народност 5 века за торба брашно.
Епа, зашто се понижуваме кога некој не нѐ сака?
И да, просто е, да сакаше ЕУ да сме во ЕУ. Ќе им речеше на грчиштата и татарите: стојте малце дај да видиме што вика историјата, дајте докази.

А ние? Сменивме име еј. Име сменивме, се заебававме со мењање таблици, документи све тоа на наш трошок. Од 2018 еве глеам у ЕУ сме. Ама коа политичари ни се луѓе со економски, земјоделски, архитектура. Тоа е.
Ја со економски, волку знам, не можам да идам да бистрам политика на јавна сцена. Ама кај нас све што лета се јаде.

затоа јг народов со години.

Пример зграда шо има табла надвор кој е инвестирот, е побезбедна од таа шо нема?
Да. Сите градби мора да имаат табла надвор. Ако има табла на која пишува име на инвеститор, проектант, изведувач, надзор и број на одобрението за градење, тоа значи дека се гради легално.

Ama od druga strana si pripadnik na narod kade ogromen broj se pisale bugari za da mozat da vozat kola so bugarski tablici oti bilo poevtino, pa sega ti vidi.

Ama od druga strana si pripadnik na narod kade ogromen broj se pisale bugari za da mozat da vozat kola so bugarski tablici oti bilo poevtino, pa sega ti vidi.
Си го кажав моето мислење за бугарските пасоши и ги одобрувам,косоварите немаа проблем да добијат македонски и направат војна 2001.

Си го кажав моето мислење за бугарските пасоши и ги одобрувам,косоварите немаа проблем да добијат македонски и направат војна 2001.
Ali imas problem so nekoj koj pod kojznae kakvi uslovi smenil vera pred nekolku veka.
Golem tasak vera smenil, sekako se prikazni za mali deca. I tvoite predci smenile vera ako gledas taka( ne ti e malce shube deka i ti spagjas vo tie koi smenile vera a tuka se puvas kako da si bezgresen). Pripadnost na eden narod e sosem druga rabota i vrska nema so vasite bajki za pred spienje.

Ali imas problem so nekoj koj pod kojznae kakvi uslovi smenil vera pred nekolku veka.
Golem tasak vera smenil, sekako se prikazni za mali deca. I tvoite predci smenile vera ako gledas taka( ne ti e malce shube deka i ti spagjas vo tie koi smenile vera a tuka se puvas kako da si bezgresen). Pripadnost na eden narod e sosem druga rabota i vrska nema so vasite bajki za pred spienje.
Океј владе, разликата е што јас Владе тука сум пишувал за кралевите Хацон и Пребонд ниту сум се откажал од нив ниту од својата историја и Македонската склавинија, како што можеше да прочиташ погоре зборував за 5 века исламски калифат не за пред тоа, и да, се гордеам на моите претци.

Океј владе, разликата е што јас Владе тука сум пишувал за кралевите Хацон и Пребонд ниту сум се откажал од нив ниту од својата историја и Македонската склавинија, како што можеше да прочиташ погоре зборував за 5 века исламски калифат не за пред тоа, и да, се гордеам на моите претци.
Ti od sto si se odkazal ili ne i za koj si zboruval tuka e manje bitno. Bitno e deka nikoj nikogo tuka vo poslednite 20 i kusur godini so sila ne nateral da se pisi bugar. Sami si sobrale dokumenti, dokazi , otisle vo Sofija i si se pisale bugari. I ti so niv nemas problem, imas so nekoj koj predcite negovi pod kojznae kakvi uslovi smenile vera ( golem kur sto napravile, koj zdravorazumen vo denesno vreme se zamara ili iskreno veruva vo toa).
I so so se gordees so tvoite predci konkretno, deka smenile vera nekolku vekovi pred ovie drugite ?
I tie smenile, i tvoite smenile, ne si nisto poseben okolu toa pa da se kurcis.

Човекот кој ги испопука вчера цела фамилија во прилеп, неговите другари од левица побрзаа да го избришат од листата на пријатели ... другари во добро и во лошо ама не било така изгледа. Онака пишувам да не остане незабележано, дека кога пред некој месец се случи црна хроника со член на вмро се трубеше јако. Ама ете судбината не познава политички партии.

Ti od sto si se odkazal ili ne i za koj si zboruval tuka e manje bitno. Bitno e deka nikoj nikogo tuka vo poslednite 20 i kusur godini so sila ne nateral da se pisi bugar. Sami si sobrale dokumenti, dokazi , otisle vo Sofija i si se pisale bugari. I ti so niv nemas problem, imas so nekoj koj predcite negovi pod kojznae kakvi uslovi smenile vera ( golem kur sto napravile, koj zdravorazumen vo denesno vreme se zamara ili iskreno veruva vo toa).
I so so se gordees so tvoite predci konkretno, deka smenile vera nekolku vekovi pred ovie drugite ?
Нити се курчам ниту тебе те прозвав за нешто. Тоа што се гордеам е работа на мој идентитет, а за историските разлики помеѓу прифаќање на една и друга вера си пишува во книги, јас не се замарам со идентитет и вера на други, но јас ќе се гордеам со тоа што го сметам за мое.

Нити се курчам ниту тебе те прозвав за нешто. Тоа што се гордеам е работа на мој идентитет, а за историските разлики помеѓу прифаќање на една и друга вера си пишува во книги, јас не се замарам со идентитет и вера на други, но јас ќе се гордеам со тоа што го сметам за мое.
So ti e povazno, pripadnost na vera ili narod ?

Има на нотар колку им се веродостојни документите на бугарите, оди провери си, секој Македонец што извадил таков пасош си дал изјава зошто го прави тоа, и јас сметам дека е добро за нас како Македонци, пди прашај го Ковачев зошто сака д аправи јавен регистар којќи Македонци земале пасош, што го притисњава.
Автоматски споено мислење:

So ti e povazno, pripadnost na vera ili narod ?
Тоа е едно исто, ако одам во антички храм и средновековен храм исто ми е.
Ги знам историските настани и сум во мир со тоа што сум, и не постојат други држави и народи што можат да ме променат, си го знам потеклото и никој неможе да налага да се променам, и затоа се гордеам за тие пред мене што кажале не, Сега само традицијата продолжува.

Последно уредено:
Има на нотар колку им се веродостојни документите на бугарите, оди провери си, секој Македонец што извадил таков пасош си дал изјава зошто го прави тоа, и јас сметам дека е добро за нас како Македонци, пди прашај го Ковачев зошто сака д аправи јавен регистар којќи Македонци земале пасош, што го притисњава.
Zel pasos na osnov na bugarski koreni. Nikoj ne go prasva zosto mu e, dali za da vozi kola na bugarski tablici, dali za pasos ili onaka oti taka mu doslo.
Znaci si sobral dokumenti, si se spremil i patot pod noze bugarska ambasada da bara bugarsko drzavjanstvo na osnov na bugarsku koreni. Tolku, nema tuka nekoja filozofija. I nie davame drzavjanstvo na toj osnov. Kako zele Makedoncite od Albanija nase drzavjanstvo. Na osnov na makedonski koreni isto kako i ovie sto zele bugarsko na osnov na bugarski koreni :toe: .
Toa sto tebe toa ti e sosem ok, a ti preci sto na nekoj predcite pred nekolku veka smenile vera e sosem druga rabota.
I ne mi odgovori, sto ti e pobitno, pripadnost na narod ili religija ?

Zel pasos na osnov na bugarski koreni. Nikoj ne go prasva zosto mu e, dali za da vozi kola na bugarski tablici, dali za pasos ili onaka oti taka mu doslo.
Znaci si sobral dokumenti, si se spremil i patot pod noze bugarska ambasada da bara bugarsko drzavjanstvo na osnov na bugarsku koreni. Tolku, nema tuka nekoja filozofija. I nie davame drzavjanstvo na toj osnov. Kako zele Makedoncite od Albanija nase drzavjanstvo. Na osnov na makedonski koreni isto kako i ovie sto zele bugarsko na osnov na bugarski koreni :toe: .
Toa sto tebe toa ti e sosem ok, a ti preci sto na nekoj predcite pred nekolku veka smenile vera e sosem druga rabota.
I ne mi odgovori, sto ti e pobitno, pripadnost na narod ili religija ?
Ти одговорив веќе, на македонски нотар е дадена изјава после давањето изјавс кај бугарите, ќе видиме историската наука што ќе пресуди за 50 години дали тие луѓе имале бугарски корења :lolzz: прадедо ми прабаба ми имаат егзархиски крштеници, сигурно бугари биле, а пак дедо ми син на нив два српско крштенице, чудни овие корени:lolzz::lolzz:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom