Вака, прво: факт е дека како-така Данела беше нападната. Колку и да не ја сакам, сепак за секаква осуда е покажување сила на жена и навистина жалам што такво нешто и се случило.
Второ: факт е дека Данела одработува за ДУИ. 4 години ништо не сработи, за што се вади со советот и ВМРО ДПМНЕ, но да не заборавиме со помош на чии гласови дојде на власт и како се фалеше дека она не била политичарка, туку менаџерка. Па што не ги изменаџира тогаш советниците туку ја спука со сите нив? Значи сепак не била ни добра менаџерка, ни добра градоначалничка. Сега во што е добра можеби допрва ќе видиме. И сеа се пушти наеднаш да глуми инспекторка, и тоа селективно и уште ја воспевате. ОК, ете, рецимо се краде струја и вода, се гради бесправно и корупцијата царува. Ама само во Чаир ли е така? Што не отиде дотичната и во Карпош, и во Арачиново, и во Сарај, и во Центар? Или не и кажале да оди таму? Сето ова е само една голема политичка игра во која режисер е политичка партија која не ги правеше, туку ги измисли, ги дефинираше сите можни криминали што постојат во државава и ден денес - ДУИ. И сеа демек ДУИ се добри оти фатиле некој во Чаир што бесправно градел. Кур се тресе во ладна вода - муабетов.
Трето - сите муабети дека МВР не постапувало, дека полицајците само си стоеле на страна и не реагирале се разобличија со сите видеа кои беа објавени отпосле, па така муабетите за оставка на министерот за внатрешни се уште една комуњарска политичка игра. Баграта околу квази-инспекторката беше собрана таму со цел да креира инцидент и успеаја во тоа што е јасно ко бел ден. Ако некој уште паѓа на ваква глума и политички игри, во него е проблемот.
Имаше и четврто ама сите мисли ми избегаа оти ме фаќа нервоза ко ќе ми текне дека гласав за суштество што го парализираше градов 4 години: ЈСП колабираше, по 2 саати чекавме автобуси на -10 зимоска, Комунална хигиена стана Комунална нехигиена па така ѓубрето од контејнерите низ градов кај да е уште малку ќе прооди и само ќе си замине, во Зоолошка не знам дали остана живо животно, се што можеше да умре - умре и да не продолжувам да редам што се се случи со другите јавни претпријатија и институции. Шилегов, каков-таков беше светлосни години подобар градоначалник од оваа. А да не зборам за Коце што пушташе во употреба канти за ѓубре, свечено!