Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
се што е екстрмно е лошо ,.,земи пример национализам од 1 до 10 скала ,.
  1. Космополит – светски граѓанин, без нација
  2. Либерален – отворен, прифаќа различности
  3. Граѓански – умерен патриот, толерантен
  4. Културен – сака традиции, но отворен
  5. Умерен националист – горд, но не агресивен
  6. Историски бранител – брани јазик, историја
  7. Чувствителен националист – лесно се навредува
  8. Скептичен патриот – не верува во странци
  9. Агресивен националист – напаѓа, дели „ние/тие“
  10. Етно-фанатик – омраза, негира други народи

Значи 1, 2, 3 и 8, 9 и 10 се лоши?

Значи 1, 2, 3 и 8, 9 и 10 се лоши?
абе Никако од кај дува ветрот кај шо има појќе Кичанович,.
викај ура ,секако ќе те тролат и хејтат и едните и другите.најубо е Глобален Тоатлитаризам

Фрчко ќе направи интервју и се развиваат ментални болештини кај луѓе, фалат уште денко малевски или љубчо да кажуваат што е државен интерес.
Лјпочо сима подкаст споредува како во југославиа било посиромашно од бугарија колку лебот се чекало немало производи а во благоевград жените седеле сами на кафе ,. то во македонија југослабиа го немало.македонскиот национализам го замени со бугарски наионализам и анти југословенство нормално поголема држва бугарија и во еу појќе кичанович,узуновски од удба садел дрога и афион и сл се занимава со југославиа.а заколнат вмроец неопреродбеник

Иначе да не се иритираше Бугарија до тој степен, можеби и немаше да дојде до ова. Поради тоа велам цело време дипломатски кикс напраа нашите уште од почетокот.
Со шти ја иритираме Бугарија жити се? Ајде ти се молам, смени си го малку подданичкиот менталитет, и почни да размислуваш малку.

Бугарите ги иритира тоа што знаат дека се бугари...И јас да бев бугар ќе бев иритиран од тоа што сум....

Фрчко ќе направи интервју и се развиваат ментални болештини кај луѓе, фалат уште денко малевски или љубчо да кажуваат што е државен интерес.
Фрле им е Алфа и Омега, Сонце и Месечина, Вода и Воздух на почитуваните либерални просветлени северномакедонски граѓани. Меќо инфомакс толку се возбуди во живо на емисија уште фалеше да го измава на Фрле. Луд свет.

Со шти ја иритираме Бугарија жити се? Ајде ти се молам, смени си го малку подданичкиот менталитет, и почни да размислуваш малку.

Бугарите ги иритира тоа што знаат дека се бугари...И јас да бев бугар ќе бев иритиран од тоа што сум....
Познат бугаран на времето изјавил: Аз се срамувам да се кажаж блгарин !!!

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Познат бугаран на времето изјавил: Аз се срамувам да се кажаж блгарин !!!
(враќање во сегашноста)
бугарите викаат дека се бугари а и ние дека сме биле бугари...на темата бугарско државјанство секој ден се бараат начини да се стане бугар.
грците викаат дека се прави македонци а истовремено се и грци. Им се може.

Фрле им е Алфа и Омега, Сонце и Месечина, Вода и Воздух на почитуваните либерални просветлени северномакедонски граѓани. Меќо инфомакс толку се возбуди во живо на емисија уште фалеше да го измава на Фрле. Луд свет.
Лошото е што оди кај уште поглуп од него Иван Мирчевски, човек што малку се разбира од политика и ги следи ситуациите овие 30 години од Фрчко ќе направи парам парче што би рекле турците.

Познато е ова поодамна...а да потсетам дека Болчиќ склучи и со Ердо некој договори, не само со Орбан...Се додека военото Лоби ќе ја турка војната во Украина, Блгарија ќе има влијание, тука и Трамп е немоќен...Ај да видиме референдумо за Нато во Словенија дали ќе се одржи ??

Како тргнале Бугарите, Македонците се спремни да им ја простат на Србите Кралска Југославија а не па да не скараат, Бугарите не се свесни каква омраза створија, буквално луѓе што имаат прадедовци кои биле регрутираните или биле доброволци во балканските војни за Бугарска Армија меѓу кои и мојот прадедо денес не би имале проблем Србите да слават овде, е до тој степен Бугарија не закрви против нив, но они си знаат, и еден Чакаларов служел во Грчка војска па е најголемиот Гркоубиец, но само Бугарите мислат дека секој што носел Бугарска униформа е Бугарин, сигурно и Кочо Рацин е Србин, иако јадел дивјачки ќотек од двајцата браќа

Последно уредено:
Многу ме интересира како ќе изиграат Вмро на ова.

Ако текстов е реален, 30 души да ги мавале со клоци и тупаници како што пишува... Логиката вели дека полиција мора дрска да биде. Градоначалник на главен Град - ти го тепаат у главен град.

Ама патриотите како пизди ќе им ќутат пошто леб делат со нив.

Истепана е градоначалничката на главниот град во земјава, пред 20 полицајци кои нит го привеле, па и го оставиле да си врти по броеви да си тера курташак, иначе све ова е за објект кој се гради на самиот булевар нема одобрение за градба, нема платено комуналии, краде струја и вода.

Да беше брат му на Тошковски, или татко му, одма ќе го јадеше, вака ...

Разобличени од најдобрата менаџерка во државата, како што ја најавуваа, и гордо стоеа позади неа кога го доби мандатот. :cenzura:

Последно уредено од модератор:
Истепана е градоначалничката на главниот град во земјава, пред 20 полицајци кои нит го привеле оркич, па и го оставиле да си врти по броеви да си тера курташак, иначе све ова е за објект кој се гради на самиот булевар нема одобрение за градба, нема платено комуналии, краде струја и вода.

Да беше брат му на Тошковски, или татко му, одма ќе го јадеше, вака ...

Разобличени од најдобрата менаџерка во државата, како што ја најавуваа, и гордо стоеа позади неа кога го доби мандатот. :cenzura:

тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Конкретно за ова што ја нападнале, читам дека две лица се приведени и се постапува по нив, Тошковски си го завршил своето.

тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.
Аха, значи ако некој некого на улица тепа, пред џандари, налог им е потребен за да го уапсат иначе не смеат да реагираат. :ROFLMAO:
Интересен штабски спин и лага, ама на неадекватно место напишано, не поминува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom