Демографија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
50% су албанци у Македонија брале, веруј ми, знам ја, рекла ми ташта.

Верно е, мој башта ми кажа, од каде на каде го питам, он работил като комисија за прасенце во овчо поле и вижте дојдоха едни од Желино, Музафер и Арслан и дадоха му техните професионални информации.

Србите имаат општини каде цигани се мнозинство родени…Незнам дали е тоа за смеење или плачење

Исто и овде само што кај нас се „Турци“ во Василево

Србите имаат општини каде цигани се мнозинство родени…Незнам дали е тоа за смеење или плачење

Исто и овде само што кај нас се „Турци“ во Василево
Интересно , тоа шо е Ниш за Србија е Струмица за Македонија, град на истокот од земјата со голем процент на Роми во околината, и население кое е подјебавано од остатокот од земјата поради “чудниот“ дијалект поради кој често се нарекувани Бугари.

Nikad i ne vodele takva evidencija, etnicka evidencija na rodeni-umreni vo cela Evropa, kolku sto znam vodat samo Baltickite drzavi,Srbija,Kosovo,Bosna,Hrvatska i nie.

Situacijata e tolku losa bas posto i malcinstvata vo Bugarija stojat loso, turcite se krsh demografski, dodeka ciganite masovno im se iselija po Germanija.
Oblast Krdzhali koja ima najgolem % tursko naselenie, ima pad za edna godina od 1200 na 933 rodeni.
Турците се катастрофа во матицата ништо чудно па изгледа и тие таму следат трендови..Како што им кренало оваа година цела држава(во ова вклучеми се фертилните Курдски региони)ќе паднат на тфр приближно ист како Грција.

Vo Strumicka opstina bar 30% od rodenite se Romi (turski i pravoslavni)
Vo mnogu sela vo Strumicko (Strumica,Vasilevo,Bosilovo) ima romsko mnozinstvo.

Pred nekoe vreme gledav video od koncert na Gavazova vo Germanija (nesto kao Strumicka vecer), pola od lugeto bea romi.

Последно уредено:
Vo Strumicka opstina bar 30% od rodenite se Romi (turski i pravoslavni)
Vo mnogu sela vo Strumicko (Strumica,Vasilevo,Bosilovo) ima romsko mnozinstvo.

Pred nekoe vreme gledav video od koncert na Gavazova vo Germanija (nesto kao Strumicka vecer), pola od lugeto bea romi.
Во Василево има потручени роми и православни ама мнозинство се Македонци.Во Босилово нема Роми,во целата општина Босилово се нешто околу 7-8%.Мнозинство се во Градошорци(околу 60%) и големо малцинство во Ангелци(25-30%).Исто ги има во Банско(потурчени роми),Старо Балдовци и Баница(православни)

Во Василево има потручени роми и православни ама мнозинство се Македонци.Во Босилово нема Роми,во целата општина Босилово се нешто околу 7-8%.Мнозинство се во Градошорци(околу 60%) и големо малцинство во Ангелци(25-30%).Исто ги има во Банско(потурчени роми),Старо Балдовци и Баница(православни)
Kakva e situacijata vo Prosenikovo?
Vo gradot mislam nema pravoslavni romi, osven tie sto pominuvaat od selata, vo gradot site se vo ''turska maala'', se mislat za turci?

Kakva e situacijata vo Prosenikovo?
Vo gradot mislam nema pravoslavni romi, osven tie sto pominuvaat od selata, vo gradot site se vo ''turska maala'', se mislat za turci?
Не сум сигурен не сум бил натаму ама мислам малцинство се и сите се православни исто.

А за во Струмица се изјаснуваат Турци само за пари од Турција..На последни избори ромска партија има 4% во општина Струмица а скоро да ги нема Роми во статистика за училишта,новородени и сл.

Последно уредено:
Човештвото за прв пат, барем во модерната историја, е под прагот на потребниот наталитет.

GvlwkJwXMAEiqDH

Сликата во првите неколку месеци од 2025 година.

Gu4DaxYXAAA00KE

За прв пат повеќе Полјаци се вратиле од Германија отколку што заминале таму.

GvVBzfYXYAAbXBd

Бројот на живородени и бракови продолжува вртоглаво да паѓаат, на пат се да имаат најлош наталитет во Европа и тоа вклучувајќи ја Украина.

GuRk6EMX0AARJ73

Иран.

Gtv7VUEXIAASCrN

Години на прв брак во Ирак. За разлика во Македонија е околу 30 за мажи и 27 за жени.

GvpQJ2GXkAApPC5

Словенија.

Gvl0Ox9XYAAw69W

Египет.

GvcJik2XkAAYHkb

Албанија забрзано старее и губи население, една третина се над 60 години а за разлика од минатата година групата од 0-29 години е намалена за 30%.

Бразил.

GvXB3EaXAAA93Nf

Најважното за крај.

:eek:

GvrBQdRWEAAR51d

Како Албанци се пишуваат разно разни Роми, македонски муслимани ("Торбеши"), Бошњаци итн али сепак сликата е многу лоша.

:eek:

GvrBQdRWEAAR51d

Како Албанци се пишуваат разно разни Роми, македонски муслимани ("Торбеши"), Бошњаци итн али сепак сликата е многу лоша.
Исто има ~150 родени од Косово секоја година кои влегуваат во статистика.Сепак е катастрофално и со ова
Автоматски споено мислење:

Податоците за некои општини се толку манипулирани ова е смешно..

Новородени Албанци(2010-2016):

Маврово и Ростуша:118(~17 годишно или 153 за девет години)
Ученици(2022/23):26(83% помалку отколу што би требало да се во училиште)

Сопиште:329(~47 годишно или 423 за 9 години)
Ученици:225(-47%)

Зелениково:326(419 за 9 години)
Ученици:69(-79%)

Чучер-Сандево:656(843 за 9 години)
Ученици:144(-83%)

Гостивар:3416(4392 за 9 години)
Ученици:3364(-23.5%)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom