Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 277 40,3%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,4%
  • Amstel

Гласови: 67 9,8%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,8%

• Вкупно гласачи
    687
jagodinsko.jpeg

Го проба некој? Го делкам некое време и вкусот ми е океј ама не сум многу меродавен пошо се ми се допаѓа кога ми се пие пиво :)

За темава најмногу ми фалеше форумов :D Останав должен за едно ревју за Црна Гора кое ќе го пишам утре.
А имав уште неколку интересни парчиња во меѓувреме, меѓу кое и омиленото од wishlist-от кое го чекав со години.
На 755 сум во моментов, збогатена базата со некои 60тина за време на падов.

Прегледај го приврзокот 450163

Го проба некој? Го делкам некое време и вкусот ми е океј ама не сум многу меродавен пошо се ми се допаѓа кога ми се пие пиво :)

Скоро во флаша во начекав тука. Океј е, пристојно пивце. Би го пиел пак :)

Сајгон, виетнамско пиво. Врв, се додека не го пробав мислев дека скопско е меѓу подобрите. Кој може нека го проба одлично е.

Attachments

• 171-removebg-preview.png
    171-removebg-preview.png
    241,3 KB · Прегледи: 5
Финска и пиво никад не би помислил дека ќе се пушат во иста реченица, ама буразери какви добри крафт пива имаат тоа е чудо
Посебно стаут

Финска и пиво никад не би помислил дека ќе се пушат во иста реченица, ама буразери какви добри крафт пива имаат тоа е чудо
Посебно стаут
Друже од толку љубов да се летвосаат, мора да испадне добар производ :D

Во Црна Гора си и што да се пие? Мојата листа брои 16 црногорски пива, од кои повеќето се крафт.

Beer Academy. Ги знаев од претходно, но ги немав пиено се до сега.
Искрено имав високо очекување, ветуваа квалитетно пиво, но ме разочараа. Добри се само за сликање или за поклон :D
Пиј само ако си љубопитен или како мене билдаш бројки :D

akademija.jpg

Mammut
Овие веќе посериозна крафт пивара испаднаа. Имаа и голем избор во малопродажба, па земав се што видов на рафт.
New Zealand Pilsner 7 доста интересно пивце со богат вкус, а сепак освежително. Веројатно повторно ако купувам прво за него би се фатил.
Исто и South Dakota 61 IPA би ја спомнал од овие, но знаете, фан на ИПА сум сепак, така да не очекувам на секого да му се допадне.

mamut.jpg

Едно, не црногорско, но го најдов во маркет (Дали Воли или Идеа беше не ми текнува сега). Предобар лагер, можеби и во топ10 лагери би го сместил до сега што сум ги пробал. Па затоа би го спомнал и него во контекстов.

noam.jpg

Во глобала, каде и да си во Црна Гора и сакаш само добро пиво, земи Никшичко и раат си. Според мене најдобар лагер од Екс Ју земјиве имаат Црна Гора.
Имаат и варијации со нефилтрирано, темно, голд, но Никишчко светло им е полн погодок.

Додека бев во Белград пред десетина дена пробав од српските пива (Лав, Јелен), но посебно ми остави впечаток Зајечарско, не знам дали зашто беше 40 степени тој ден или можеби поради нешто друго. Можеби и зашто беше точено, но ми имаше сладок, меденест привкус. Сега гледам почнале да го увезуваат во лименки и кај нас.

20250625_152434.jpg

Го пробав и ова, босанско (поточно: Република Српска) пиво, оценка 3/5:

20250628_223917.jpg

Додека бев во Белград пред десетина дена пробав од српските пива (Лав, Јелен), но посебно ми остави впечаток Зајечарско, не знам дали зашто беше 40 степени тој ден или можеби поради нешто друго. Можеби и зашто беше точено, но ми имаше сладок, меденест привкус. Сега гледам почнале да го увезуваат во лименки и кај нас.

Прегледај го приврзокот 450328

Го пробав и ова, босанско (поточно: Република Српска) пиво, оценка 3/5:

Прегледај го приврзокот 450329
Зајечарско е врв, дефинитивно меѓу подобрите пива што ги имам пробано.

Ве читам вака сега и ми текнува на изреката: во војска сите женски се лепотици, а во сред лето секое пиво е супер

Зајечарско сеа го носат Скопска пивара кај нас. @СкСвр пробај го во домашни услови и напрај му компарација. Јас го пробав, не е лошо но како што рече @Dani од екс-ју лагерите Никшиќко е на врвот.

Новото омилено место во градов, Ребел Ребел, во Дебар Маало.
Прилично мал локал, но голем избор на пива.

Претежно на менито им доминираат пивата на Mad Scientist, а јас нормално почнав од ејловите :D

Screenshot_20250707_212450_Gallery.jpg

Филмско, ама не многу по мој вкус. Имаат и подобри во понудата отколку овие. Особено Фреди има некоја овошна нота и не ми се допадна. Џејсон нијанса подобро.

Screenshot_20250707_212429_Gallery.jpg

Едно познато америчко што ми беше на wish list и многу добро ми легна. Пак би.

Screenshot_20250707_212438_Gallery.jpg

Не знам ама од Српските мене Јелен ми е некако најокеј.
Автоматски споено мислење:

Дополнување:
Гледам некој погоре го постирал Јагодинско.

Убаво ме држи меморија пред 15-20тина години го имаше кај нас во пластика, баш кога излегоа пластиките.
И сега ако рецимо Скопско и Даб беа 70-75 за литар и пол, а Крали Марко околу 60, Јагодинското беше 50-55 за литар и пол.
И убаво ме држи помнење дека секогаш кога ќе идеа гости моите земаа Јагодинско (убаво се сеќавам по тие брковите на чичето).
И тоа пиво не беше ништо друго освен потсмев и мајсторско пиво за фасадери пред кооперација. Чиста мочка и бљувотина слична на сегашната Каменица.
Немој сега некој да ми го продава како класа пиво, please.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom