Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 276 40,3%
  • Златен даб

Гласови: 187 27,3%
  • Amstel

Гласови: 66 9,6%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,8%

• Вкупно гласачи
    685
На почетоците на хобиво мое, во Скопје едно од најдобро рангирани пива беше Hope од Dogma, околу 4.00, но не стигнав да го пробам. Снема залихи.
Други некои од Догма најдов и беа одлични (инаку српска крафт пивара, мислам дека и најголема таму).

Денес го начекав и стварно добра ИПА.

Прегледај го приврзокот 449400

Бонус исто една интересна сешн ИПА, полесна.

Прегледај го приврзокот 449399

*некогаш и дизајнот знае да влијае на вкусот, да не се лажеме :D
Се надевам ќе почнат повторно да ги носат тука, ене ја каде е Србија.
Во тобакото во стариот дел на Беверли ги имаше овие... Последен пат пред 3-4 години ги имам видено, по 200 ден. беа.

Во тобакото во стариот дел на Беверли ги имаше овие... Последен пат пред 3-4 години ги имам видено, по 200 ден. беа.

Во Ла Фалимија тобакото и во Кашмир ги имав сретнато јас.
New pils on the block, galaxy ipa, hoptopod и svetionik ги имав пиено само, инаку првично понудата беше побогата тука.

Гледам дека Monyo повторно ќе ги има во Вудсток.

Zatoa Calsbergot e ok... Mislam ista firma gi pravi?
Да, Прилепска Пивара. Е сега дали само ги пакува или и ги произведува не знам. Ама мене ми личи како по исти рецепт двете да се правени , дури имаат и шмек на Златен Даб. Ваљда у истите буруња ги киснат сите 3 пива.

Да, Прилепска Пивара. Е сега дали само ги пакува или и ги произведува не знам. Ама мене ми личи како по исти рецепт двете да се правени , дури имаат и шмек на Златен Даб. Ваљда у истите буруња ги киснат сите 3 пива.
Прилепска Пивара е само увозник и ги увезува од Tuborg Романија.

Karslberg е сопственик на брендот Tuborg.
На времето беше пиво за 3+, ништо повеќе. Сега романците успејаа да го спуштат на 2+.
2007-2010 во Русија беше катастрофа, една Балтика беше на исто ниво со него. Таму пивата на Efes беа класа за западниве.

Што е со Пилснер Уркуел што е намален на 60 денари? Пред некој месец мислам до кај 86-90 денари допираше, истото важи и за Гроушот. Пола рафт од Кит Го го издигав.

Што е со Пилснер Уркуел што е намален на 60 денари? Пред некој месец мислам до кај 86-90 денари допираше, истото важи и за Гроушот. Пола рафт од Кит Го го издигав.
Па никој не купува скапи пива и губат трпение дистрибутерите.
Урквелот е пиво за сите пари, наздравје да си го пиеш!

Па никој не купува скапи пива и губат трпение дистрибутерите.
Урквелот е пиво за сите пари, наздравје да си го пиеш!
Фала, од чешките можеби ми е омилено, со козел темно тука некаде се во моето срце. :D Бадвајзерот е малку послаб, како и старопраменот, барем по мој вкус. Ах, имаше и едно маластрана мислам дека се викаше, ако не се лажам исто чешко, добро пивце.

Уркел имаше на промоција 35ден. за шише 0.33, 20 купив уживав тој викенд, топ пиво особено од мали шишенца мммммм

Фала, од чешките можеби ми е омилено, со козел темно тука некаде се во моето срце. :D Бадвајзерот е малку послаб, како и старопраменот, барем по мој вкус. Ах, имаше и едно маластрана мислам дека се викаше, ако не се лажам исто чешко, добро пивце.
Чешка за пиво ти е како Источна Македонија и Јужна Србија за плех оркестри :D ги има полно и сите се одлични! Штета што Крушовице не носат кај нас.И Полска знае да изненади со некои мали пивари, ама кај нас не носат ништо такво.

Чешка за пиво ти е како Источна Македонија и Јужна Србија за плех оркестри :D ги има полно и сите се одлични! Штета што Крушовице не носат кај нас.И Полска знае да изненади со некои мали пивари, ама кај нас не носат ништо такво.
А Белгија е Ферарито за Пиво.

Крушовице до скоро гледав во Топ Дринкс во кисела вода. 10ка светла во лименка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom