Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Добро, па до сга како се е интонирала химна? Не е прва утакмица тамо играна.

Ако пројдемо у полуфинале, ќе имамо још најмалце 5 утакмице, 3 гости, 2 дома. Ако испаднемо у полуфинале идемо за трето место сс Тфт евентуално Работнички, Мзт некако не ми делуе дека можемо да га пројдемо.

Мзт ќе си се прошета до титулу, тој 3 место значи дека имаш предност да играш Аба 2 лигу.. ама сс овуј управу добро е што некако гу играмо и овуј нашу лигу

Мзт ќе си се прошета до титулу, тој 3 место значи дека имаш предност да играш Аба 2 лигу.. ама сс овуј управу добро е што некако гу играмо и овуј нашу лигу

Какву салу ќе имамо, ќе треба да мавамо евролигу какву аба лигу ;)
Шала на страну, редно е више да се стабилизирамо на сцену, сваку годину да смо конкурентни за титулу и да имамо јаки странци и добри млади играчи, град како Куманово и сала заслужуев да се игра нон стоп сс јако темпо и сс добар буџет. Нека овај сезона биде прекретница за оној што следуе.

Још една рутинска победа, искрено изненадуе ме како ги добисмо две толко лагано и још едн пут мислу дека у куп гу продадесмо

Очобол е и ми тој што га играмо. Пред некои 7-8 године сс овакву игру ќе се боресмо за опстанак.
Прајм Куманово лагано би се прошетало до титулу. Боље нешто него ништо свакако ама овој немам коментари.

Очобол е и ми тој што га играмо. Пред некои 7-8 године сс овакву игру ќе се боресмо за опстанак.
Прајм Куманово лагано би се прошетало до титулу. Боље нешто него ништо свакако ама овој немам коментари.
Според мене ми никад боље игру не смо имале и никад повише акцие не смо имале.

Според мене ми никад боље игру не смо имале и никад повише акцие не смо имале.
Акцие имамо, игру немамо. Шкљ играчи су ичер очи болесва на моменти што се правеше.
Одбојка играње меѓу себе, отворен шут не се зима врти се у круг, јасни акцие не се завршуев.

Марин е најкласа човек што е икад седеја на клубу на (М)КК, ама овој е тужно.

Гледам формирала се некоја група „Локалисти“, добро па не сте како вучиќеви чаци лоЈалисти. :D

Шала на страну, прату га клуб (за мене е вештачки овј јеби га, али представља га град) колко толко и мора да се сложу дека е лига гол кур, кд Урош, Бокица Крстевски и близнаци доминирав.

За тим, јеби га, тј е тим. Колко паре толко музика. Бар странци га вадив просек, Урош е Бог отац, Тадија Тадиќ и Радукиќ су изнад просек за исту, а питање е четврт странац да се погоди (јбг повреда на Волера и овј Србин нов не се уклопи) можда ке можесмо и више. Марин е доктор од трењера, ама без 2-3 домашни играчи толко е, ипак е овој прва сезона на клуб у Суперлигу, па можда су и очекувања преголеми, иако е лига тапа нели.

Штета што не е златно време на Цица кд се фрљасва паре за кошарку, а не време на овога клептомана (ок ни цицко не е нешто бољи, да се разберемо), али бар имаше хлеба и игара за кумановски народ. Углавном ке видимо што ке биде, али покрај овакву неспособну управу, мастермајнда како Марина и онија 2-3 спомнати играчи и да завршимо на крај у полуфинале е голема работа. Надам се дека од лето, ке се сменив работе, пошто број на квалитетни играчи е много помал, а тој што мора да се убоде су странци!

Да живи Куманово!

Да ги имамо паре што ги има Пелистер овија неколко сезоне убеден сам дека ќе паднеше МЗТ од трон.. кој распад систем ги се дешава не ми е јасно

Да ги имамо паре што ги има Пелистер овија неколко сезоне убеден сам дека ќе паднеше МЗТ од трон.. кој распад систем ги се дешава не ми е јасно
Мзт нема да падне док не га стигне Работнички у титуле.

4 пута су вицешампиони, 3 год по ред су у финале и финале на куп, сви 4 пута га едев од Мзт, нешто слично како нас 2013-2017 сс Мзт...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom