kano
Farang
Ма шо да ти речам ептен патриотски, со Лефица нема коаљиција ама сос Арнаутите секогаш!
Ние до групчин вие натаму![]()
ti rekov levica e najgolemo zlo. so niv nema ni rasgovori a ne pa nesto poveke.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ма шо да ти речам ептен патриотски, со Лефица нема коаљиција ама сос Арнаутите секогаш!
Ние до групчин вие натаму![]()
една хипотеза или хипотенуза,ti rekov levica e najgolemo zlo. so niv nema ni rasgovori a ne pa nesto poveke.
една хипотеза или хипотенуза,
ако од Калето се добие дозвола дали е можна коаљиција?
За пријател прашувам.
Значи со терористи вљада може ама со Македонци, НЕ!so levica? ne. moze samo otkako dime ke legne. dur e on ziv ili sloboden nema sansi.
Значи со терористи вљада може ама со Македонци, НЕ!
Тоа беше одговорот што се бараше.
Де потсети не кој гласаше за измени на Уставот спротивно на волјата изразена на референдум!koj makedonci? radi niv si sega severen.
Де потсети не кој гласаше за измени на Уставот спротивно на волјата изразена на референдум!
И ако не ти е тешко, провери кои партии денес се во вљада и колку закони имаат сменето само заради додавње на Северџганистан!
Не се нервирај не ми е целта да се расправам само сакам да укажам дека твоите позиции се неодрживи заради достапните информации/аргументи.100 pati ti e objasneto koj menuvase rezim so penkalo i frlase boja. kurton revolucijata vo koja levica zede ucestvo nema da se zaboravi. pomiri se toa, ednostavno nema nikogas da ste prifateni kako makedonci ili pro makedonska partija. bukvalno gomna ste.
Премногу површно гледање на работите/проблемите за мој вкус.Единствениот спас за Македонија е да се промени изборниот модел и да се воведе една изборна единица, со што ќе се стави крај на политичкиот монопол на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, и ќе се овозможи вистинска претставеност на сите граѓани, како и на други партии.
Не се нервирај не ми е целта да се расправам само сакам да укажам дека твоите позиции се неодрживи заради достапните информации/аргументи.
На пример оној аналистот Влајко вели не знаел не му било јасно кој (проектантот и изведувачот со подизведувачи) го изведе државниот удар на 27 Април ти инсистираш дека Лефица била учесникот кој на тасот овозможил изведба на проиектот Северџганистан. Кога си толку убеден зошто на оној Влајко и други Влајки не им објасниш дека Лефица е таа да биде тоа унифицирано а не вака ко расштиман оркестар.
Да речеме дека си во право (и јас 100 пати сум рекол дека Лефица не знаат политика, таа е совршенство од повеќе дисциплини и пристоен интелект, а не најстар занает како што повеќето ја перципираат) но повторно сме пред прашањето, ако веќе не ја сакаш Лефица ЗОШТО со терористи правиш сојуз за да владееш со Македонија? (не се однесува на тебе туку на носителите на политиката)
Дали се работи за лошо лично искуство или пак познавање на работи кои на пример мене не ми се достапни?
Антикомунизмот е генерална политика/идеологија на западната империја но ние како Македонија/Македонци имаме поинакви искуства во поглед на таа идеологија каде и да бегаме каде и да се криеме не можеме да избегаме од сознанието дека токму таа лева идеологија е носителот и клучниот фактор во возобнувувањето на Македонија!
Затоа никако не ми се јасни позициите кои се во стилот “никако со Лефица“ и ми наликуваат како на оние “ние од секогаш сме биле за запад, секогаш сме биле западни (газолизачи) Русија ни е природен непријател итн итн“ кои ги пласира партијата која зедно со необалисти си седи на вљаст.
Автоматски споено мислење:
Премногу површно гледање на работите/проблемите за мој вкус.
Има повеќе изборни модели, најпознати се мнозински и пропорционален...
Најголем недостаток на пропорционалниот е што некој (калето или банда олигарси или..) ќе го поткупи лидерот и цела партија е ставена во позиција да работи за газдата, тие во пратијата не можат да се спротивстават оти лидерот е бог ибатина и прави што сака заради тоа што сите полуги се во негови раце...
Понатаму и да се оди со моделот една ИЕ што претпочита пропоционален модел повторно сме исправени пред проблемот на ПОТКУП/ТРГОВИЈА со пратенички позиции и гласови, лидерот или системот е така скроен што секој секогаш може добро да се продаде -изврши трансфер што упатува на тоа дека нема ИНСТРУМЕНТ на ОТПОВИКУВАЊЕ на пратеник/партија ако забега а кај нас секој ден забегуваат.
Заради слобода на одлучување и сигурност за пратениците кај нас во нашиот ИЗ не е предвиден институот ОТПОВИКУВАЊЕ/СМЕНА на таквите освен на избори а тие 4 години можат 1000 пати да ни ја уништат Македонија и иднината, што и се случува.
Како и да е кога веќе некој заговара демократија очекував повеќе да се повикува на воведување на повеќе инструменти на ДИРЕКТНА ДЕМОКРАТИЈА ама по се изгледа големи очекувања, а јас баш и не ја сакам демократијата затоа што по правило завршува во тиранија, не сум во позиција да понудам/инсистирам на поинаков КОНЦЕПТ (концепција на управување) кој би бил подобар/поефикасен од постоечкиот, ама нема зима за едно 100 или 1000 години и до тоа ќе дојдеме.
Според тебе над 100.000 Македонци се небитни и затоа што имаат поинакви идеолошки видувања и нанесуваат штета на Македонија..jas ne se nerviram nisto ednostavno ti objasniv deka nema da ste del od nikakvi pregovori nikogas i deka toa ve pravi nerelevsntni i samo nanesuvate steta na makedoncite so toa sto toa se zaludno izboreni pratenici.
teroristite si se borele za svojata kauza. normalno ne ni e po volja, ama nemozes da im zameris za toa. moze kolku sakame da ne gi sakame i ne gi sakame ama i nie sme digale vostanija i sto ti ne niz vekovite... normalna rabota e toa.
od druga strana vie ste predavnici na makedonskiot narod. so sharenata revolucija se unisti makedonskata drzava. bevte golem del u toa sranje i nikad ne smee da vi se dozvoli da resavate nisto poveke posto ste u glavno glupa i naivna bagra gomna.
Според тебе над 100.000 Македонци се небитни и затоа што имаат поинакви идеолошки видувања и нанесуваат штета на Македонија..
Со ваквото “објаснување“ не би се согласил ама друга тема е.
Со повлекување паралела помеѓу необалисти и македонски револуционери ги навредуваш Македонците, тие никогаш не ги палеле своите непријатели или уште помалку им секле гениталии и правеле разни гадости ама кога си во друштво со такви тешко ти е да го признаеш тоа.
Но да ги оставиме тие работи по страна онаа што е опасно е дека тие секогаш ќе работат против македонската држава а во интерес на тирански платформи, призренски лиги или во кратко за голема Албанија.
Со такви јас не би се дружел уште помалку би практицирал власт, ама секој со својот ум.
А да дефинираш кои се тоа “вие сте предавници“?
Јас не сум предавник ниту северџган (човек што јавно говори северџганистан е реалност и дека било тешко да се поништат капитулантски договори) ама ако ти имаш некој аргумент во тој прилог повели, ако не, немој да лепиш етикети. (израз на немоќ е таквата особина)
Од друга страна во полтиката на Лефица не можам да препознаам предавник на Македонскиот народ ако имаш аргумент повели... тие јавно повеќе пати и од говорница и на други јавни собири ДЕЦИДНО изјавиле преспанскиот го поништуваат името Македонија го враќаат!
Е сега ако вакви изјави се предавство на Македонците тогаш имаме голем проблем и истиот ќе ....
ТОЧНО шарената беше инструмент во втората фаза во разградување на македонската држава, но ти вешто избегнуваш да кажеш (исто ко Влајко) КОЈ ја финансираше и ја осмисли шарената куртонијада (Црпе нема таков капцитет) значи наградно прашање кој изврши државен удар (не кои беа подизведувачите туку носителот) на 27 Април, КОЈ???
Дали се тоа вашите стратешки партнери, случајно, или тоа беше Ким можеби Путин ? ? ?
Од газолижење на стратешките партнери (па самиот Трамп јавно се фали дека му го бакнувате газот три пати на ден) Македонија е доведена на работ.
Пак со лепење етикети и квалификации за кои немаш ама баш никаков аргумент, јас не сум учесник на шарена куртонијада, колку пати да ти повторам, треба ли да нацртам ! ?
Браниш гарнитура која недвосмислено Македонија ја донесе во гомна и за истото префрлаш вина на други не е убаво ми се вика подметнување...
Па не гласаа пратеници на Лефица во Собрание за смена и редефинирање на Македонија, ама затоа гласаа пратеници на денешната партија на власт!
Тому партијата на власт денес на дбневна основа прави законски измени само за да го бетонира Северџганистан и повторно смешно подметнување Лефица била таа...
Кога ве гледам како се препелкате и користите иста реторика како црпнатите северџгани само за да одбраните ЕТНОЦИД врз Македонците се прашувам има ли надеж за овие генерации, па истите не се во можност да препознаат свој интерес и за пари работат против својот интерес или се до толку недоделкани што од носот понатаму не се во можност да видат.
Дефинитивно на квислинг е многу тешко да му објасниш дека е квислинг, дека зборовите се помалку важни а делата се тие што говорат повеќе.covece prasa i ti objasniv na kuso. sfati go toa kako sakas. nemam namera da citam fermani od saren kurton. slobodno glasaj si za koj sakas, ali u princip samo pravis steta.
Дефинитивно на квислинг е многу тешко да му објасниш дека е квислинг, дека зборовите се помалку важни а делата се тие што говорат повеќе.