Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе види цицкотрес кај механичар?
Не, туку механичарот треба да го опраи, кога ќе види цицкотрес да му рипне Џони. Затоа спомнав хормони, општо здравје и афродизијаци....све тоа е примарно а после тоа доаѓа анксиозноста....која може и да не постои. Може да е квазипроблем, недостаток на либидо да се трансформира у анксиозност.

Не, туку механичарот треба да го опраи, кога ќе види цицкотрес да му рипне Џони. Затоа спомнав хормони, општо здравје и афродизијаци....све тоа е примарно а после тоа доаѓа анксиозноста....која може и да не постои. Може да е квазипроблем, недостаток на либидо да се трансформира у анксиозност.

Џони ќе рипне, ама нема муда за тоа што понатака. Анксиозноста дефинитивно постои, иако немам дијагноза од професионалец, можам да те уверам во тоа.

Еве еден пост на mkd subreddit што наидов денеска, донекаде со дечково сме во иста ситоација. Како што гледам и има и доста луѓе што се наоѓаат во исти/сличен ќош, под претпоставка дека не се тролови.

Ќе го самоцитирам дечкото, овој текст дефинитивно како јас да сум го пишувал.

Кога сите други излегуваа од дома, имаа девојки покрај себе, се социјализираа и го живееја животот - ја останував дома пред компјутер да играм игрици и да гледам порничи. Едноставно не ми беше гајле за ништо. Тоа си го зема својот данок. Станав премногу пасивен, без иницијатива и без асертивност во мене, до мера што не можам да пријдам на женско и да и направам муабет. Никогаш не сум бил во романтична врска и се повеќе ме фрустрира што ниедна досега не покажала интерес за мене.

Џони ќе рипне, ама нема муда за тоа што понатака. Анксиозноста дефинитивно постои, иако немам дијагноза од професионалец, можам да те уверам во тоа.

Еве еден пост на mkd subreddit што наидов денеска, донекаде со дечково сме во иста ситоација. Како што гледам и има и доста луѓе што се наоѓаат во исти/сличен ќош, под претпоставка дека не се тролови.

Никогаш не сум бил во романтична врска и се повеќе ме фрустрира што ниедна досега не покажала интерес за мене.

Во цитатов има една полувистина -дека тој не бил во романтична врска. Останатото не е ништо друго освен претпоставка. Можно е да имало интерес до степен на директно пуштање но неговото искуство како и реципроцитет/фитбек ја угасило целата работа. Како и он, така и ти, морате да се стаите у погон. Друго решение и нема. Но за да се стаиш, треба да се изгориш неколку пати и тоа онака јако. Нема друго чаре.

Ако Џони е добар тогаш следно е да најдеш место кај што има многу жени, не си престарен види по кафичи, плажа и сл. Кога ќе се најдеш у таква ситуација те интересира само да пронајдеш некоја што те приметува дека постоиш и ти таму у тој момент. Пробај воспостави визуелен контакт, не зјапај ама така суптилно....си го правел ова сигурно до сега. Ако има некаква реакција макар и да е твоја лоша перцепција на стварите тогаш е време за да направиш нешто. Пробај експериментирај...ќе најдеш разни фори по нет. Ако се погоди некоја магија тогаш пријди и пробај да не лажеш, секогаш искрен пристап е најдобар. Ако најдеш некоја како тебе ќе те разбере се што ќе и кажеш, таква е за тебе полн погодок. Нема да има потреба да измислуваш топли води.
Се што треба да направиш е да пробаш, вака у комфорт зоната е убаво ама не растеш, а животот здосадува ако останеш "мал".

...дали си сигурен и одреден на што рипа Џони? дали на Џоница или пак на друг Џони?

:) Што мислиш ти?
Или си од оној тип на луѓе "Додека не си пробал нема да знаеш?"

Иначе не, не сум педер :) Мислев дека е доволно јасно каков љубовен совет барам.

Не знам дали сум пишал да не се повторувам какви заебанции имам доживеано со женски,кои шокови,понижувања и паѓања..Ама не се откажував ни еднаш ни па да постанам женомрзец што е друга крајност..Нема ништо поубаво од женска со која сте на иста фреквенција со повратни информации споени голи во едно тело во кревет..уште ако има нежна кожа и убаво мириса ухх тоа се тие моменти кои се памтат цел живот..ни десет курви не можат таквиот филинг да ми го надоместат..

Абе ти уште не превземаш ништо?

Од кој аспект? Професионална помош или иницијатива?
Ако мислиш на второто, од кога го пишав мојот прв пост, сум излегол можеби 2 или 3 пати, но истото е. Полупразно, луѓе доаѓаат во парови...

Од кој аспект? Професионална помош или иницијатива?
Ако мислиш на второто, од кога го пишав мојот прв пост, сум излегол можеби 2 или 3 пати, но истото е. Полупразно, луѓе доаѓаат во парови...
И двете, нема врска продолжи да искачаш, не се откажувај.

:) Што мислиш ти?
Или си од оној тип на луѓе "Додека не си пробал нема да знаеш?"

Иначе не, не сум педер :) Мислев дека е доволно јасно каков љубовен совет барам.
...јас прашав, не реков дека си педер, но можеби несвесно имаш таков проблем со слабата недоверба и самоувереност да се приближиш кон женски пол, како напиша ти ,,немам муда,,, односно можеби имаш некој друг хендикеп кој ние не го знаме и е пречка за твојата анксиозност и кочење кон женски пол,.

И двете, нема врска продолжи да искачаш, не се откажувај.

Работата е што ми делува неприродно, исфорсирано, излегувам со намера - на крај останувам пак на исто.
Lowkey знам дека ништо нема да бидне, како да барам игла во сено. Не пробувам да сум негативен, тоа е реалноста.

...јас прашав, не реков дека си педер, но можеби несвесно имаш таков проблем со слабата недоверба и самоувереност да се приближиш кон женски пол, како напиша ти ,,немам муда,,, односно можеби имаш некој друг хендикеп кој ние не го знаме и е пречка за твојата анксиозност и кочење кон женски пол,.

Физички хендикеп немам, ментален хендикеп освем што чувствувам импостер синдром и комплекс на инфериорност, не знам. Кога ќе дознаам, одма ќе пишам.

Работата е што ми делува неприродно, исфорсирано, излегувам со намера - на крај останувам пак на исто.
Lowkey знам дека ништо нема да бидне, како да барам игла во сено. Не пробувам да сум негативен, тоа е реалноста.
Тогаш зошто на сила се обидуваш да постигнеш нешто што не го сакаш? Не секој е створен да биде со жена, партнер. Седи си во твојот балон, уживај во твоите навики и такс поминувај го животот. Не гледам ништо лошо во тоа.

Тогаш зошто на сила се обидуваш да постигнеш нешто што не го сакаш? Не секој е створен да биде со жена, партнер. Седи си во твојот балон, уживај во твоите навики и такс поминувај го животот. Не гледам ништо лошо во тоа.

Не не, неубо ме сфати можеби и неубо се изразив. Не ми делува органски-спонтано, тоа сакам да речам.
Иначе, кај реков дека не го сакам тоа?

Не не, неубо ме сфати можеби и неубо се изразив. Не ми делува органски-спонтано, тоа сакам да речам.
Иначе, кај реков дека не го сакам тоа?
Има една поговорка на англиски иде вака: Fake it, till you make it. Некои работи во животот така одат. Лошо е што не' учат како мали дека спонтаноста е единствениот начин да се најде асална врска. Кључна е, но не и единствена. Мора малку да напраиш ситуации во кои потенцијалната девојка би изреагирала. И таа обратно ќе го праи тоа, колку да ти олеснам. Но на крај, секогаш се сведува на компромиси и колку жртвуваш од себе за истата врска. Ако не ти годи психички, ставаш крај и тераш на нова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom