Фан клуб - РК Вардар

И НАЈМНОГУ МЕРАК МИ ПРАВИ, САБЕР РАЈДЕР ДА ИСПУШИ КУУУУУР :vozbud:
И мене хахаха
Ако нема кој да прави ИНКЕРИ, кур што ќе тепаме :D

Браво, со се јајца на крајот!!!
Да не речам, ама победа која НИ ОВОЗМОЖУВА ДА кикснеме една со Охрид или Алкалоид на гости.
Во Скопје сум убеден дека ги добиваме, ма да тоа повеќе треба да ве плаши :D

Ги скршивме со тројца ракометари и неколку добри одбрани на Еспиња. Борозан, Хориха и Лазаревски ги избушија, Вуко ја донесе победата со исклучувањето на Иљо кога веќе го испуштавме мечот од раце. Иљо глупак, само он може таков старт да направи на мртов напад. Деки се му ебам, се реинкарнираше денес, волку голови нема дадено во задни 3 години заедно.
Некого ако го утнав тотално, тоа е Крсманчиќ. Кој ќе речеше дека ќе ја спасува сезонава. Тоа е ко оној Рајковиќ кога даде гол за израмнување во Автокоманда. Бавен, никаков и ќе ја реши. Шутирање пенали со муда. Утнува и пак оди, ја гаѓа во агол. Да беше Срденовиќ, една немаше да погоди.
Во одбрана бевме швајцарско сирење, чиста среќа што нашиве стрелци беа пофокусирани, а пвие утнаа доста зицери. Имавме и ние жути минути во кои можеше да се прокоцка добриот старт. Хансер кога утна за +5, ми дојде дека ќе изгубиме 5 на крајот...

Важно победивме, другото се заборава. Кај нив е преевидентно тоа што Фитиљот не беше целосно фит и што останаа само со Хосни на десен бек, кој за наша среќа се врати бетер од Маргели во вторава полусезона.
Тоа е тоа што зборев, на толку пување за финансии, да земевме подобар десен бек на полусезона, сега ќе тепавме 10 разлика. Не му бендисувам ни некои потези на Милано, ама ако донесе титула, се' се заборава.

Ене ги почнаа да коваат заговори како мвр, министрите, масоните и целото светско подземје им ја земале титулата денес.
А да, и судиите биле против нив, иако им свирнаа 15 пенали
:pos::pos::pos:

Eeee човече, и пак ќе ја засеревме на крај. Колку само шанси имавме да ги смириме, да влеземе во полесна завршница и стално ги враќавме. Од промашувањето на Хансер, па следниот напад исто, па Вуко на крај со двете минути. Ама сепак, среќата ги следи храбрите. Да не заборавиме дека сме доста лимитирани, дека имаме послаби ракометари на клучни позиции ама денес одиграа добро што беше доволно за вака голема победа на нивни терен. Голема работа направи Милано што не го стави Маргели во второ, Томи ептен искусно ги игра овие мечеви. Хансер кога најмногу требаше го направи тоа што требаше неколку пати да го направи Срдановиќ у прво, односно навремено да му застане на Хосни кој е ептен провиден при влез. Мислам дека Еспиња да беше нешто подобар у второ и полесно ќе ја добиевме, ама да не заборавиме дека му фати можеми клучен зицер на Пешевскога. За Вуко наклон до под, без саглам центар да одиграш онака е маестрално. Го пренесе шампионскиот вардаров дух на паркетO во Битола. И на крај господ ни врати со победа на најсладок можен начин, со гол во последна секунда преку Горига, кој исто така мора да се пофали за денешниот перформанс. Ја извадивме можеби најважната победа сезонава, ама да се слави титула уште сега може да ни се удри од глава. Сметам дека има уште многу да се игра, да се остане присебен на секој следен натпревар, и да се влегува максимално како да е последен и да решава за титула. Само така ќе ја освоиме титулата, во спротивно пак ќе се сопнеме на некој шугав терен.Секоја чест за момците, го направија тоа што мораше да се направи! Со ладни глави одиме понатака, до зацртаната цел!

За Крсманчиќ се знаеше дека ќе игра само тактички се чуваше до последно, што се покажa како клучен момент, не би рекол дека тепавме со 2-3 играча, целa екипа ИЗГИНА и изигра одличен натпревар… на крај по којзнае кој пат на дело стапи шампионскиот дух и менталитет што го носи црвено црниот дрес, мислам дека не само ние него и шурите беа свесни дека ќе влезе…

Последно уредено:
Има уште многу да се игра, наредно коло гостуваме во Автокоманда и нема да биде воопшто лесно.
Какви недисциплинирани, техничко-тактички мртвила од играчи имаме на некои позиции - алал!

BTW не знам од која причина бев сигурен дека ќе даде гол Хориха на крај, грам сомнеж не постоеше кај мене у глава.

Последно уредено:
Има уште многу да се игра, наредно коло гостуваме во Автокоманда и нема да биде воопшто лесно. Какви недисциплинирани, техничко-тактички мртвила од играчи имаме на некои позиции - алал!

BTW не знам од која причина бев сигурен дека ќе даде гол Хориха на крај, грам сомнеж не постоеше кај мене у глава.

ПОСТОЈАНИ ПАЦИЕНТИ!!!

Има уште многу да се игра, наредно коло гостуваме во Автокоманда и нема да биде воопшто лесно. Какви недисциплинирани, техничко-тактички мртвила од играчи имаме на некои позиции - алал!

Сѐ од напишаното ви држи вода и на тебе и на @Centarski, но и они треба да гостуваат во Автокоманда, а со вакви игри како во последните неколку кола нема шанси да победат. Втора работа, дури и да не освоиме титула, они погоре од ова веќе не можат, ова им е врвот - и организациски и играчки, од наредна сезона уште полоши ќе бидат.

Зелена Ера changed his name in Зелен Месец... :D
Ма ајдеееееееее!!!:vozbud:
Зелен паркет. Него оној сељакот со ѓезве фризура зошто влезе во дуел со Борозан на крај?

borozan valjda ke se oddolzi za site drami od predhodno. daleku najdobar igrac e vo ligata kakov kuzmanovski kakvi bakrachi...

nitu ednas ovie godini ne osvoija titula kade ne nadigraa. mora so alkaloid i ohrid da se igra pametno. se nadevam nema da ima kazni za igracite (vuko) za ona na kraj.

Голов на крај од Димитро, ме потсети на голот на Прибак у последна секунда против Металург.
После тој гол почна распадот на Металург.
Ситуацијата се повторува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom