Znaci Adam i Eva ne bile edinstveni, prvi tuku onaka kolku da se vrti muabet . Hmmm
A Noe so arkata , tie kaj najdoja drugi ili i tuka kolku da se vrti muabet ?
Влатко, ко рационален ентитет, што ти би го прашал Бог ако сте 1вс1? Еве умираш (кога Бог одредил), попот те пее, те плакаат, и 40 дена талкаш на Земјата.
41 ден. Го среќаваш на сред пат, грбаво старче со бастун се тетерави по прав асфалт на сончев ден кој не го грее сонце. Длабоко во себе знаеш дека е Тој. Што би го прашал?
Влатко, ко рационален ентитет, што ти би го прашал Бог ако сте 1вс1? Еве умираш (кога Бог одредил), попот те пее, те плакаат, и 40 дена талкаш на Земјата.
41 ден. Го среќаваш на сред пат, грбаво старче со бастун се тетерави по прав асфалт на сончев ден кој не го грее сонце. Длабоко во себе знаеш дека е Тој. Што би го прашал?
A kaj nas kako se stanuva hristijanin? Tebe koga te krstija, cekaja da napolnis 18 godini ili uste ko bebe te pokrstija i te napravija hristijanin ?
I spored tebe vo hristijanstvoto nema apsurdi ? Za tebe e sosem ok da recis Adam ziveel 935 godini. Ni eden momen ne si imas receno cekaj be, nekoj me ebi tuka na zdrav pamet. Eve ti i drug apsurd. Vaka ne ti e malce cudno cela covecka populacija da poteknuva samo od dvajca ljuge, eden maz i edna zena. Onaka ti e sosem ok decata na Adam i Eva da se parat pomegju sebe za da napravat svoi deca posto nema drugi, tie se. Znaci brakja i sestri se parat eden so drug i ti tuka ne gledas nikakov apsurd vo toa, bas ti e onaka najnormalno toa brat so sestra. Celo covestvo da e plod na inces tebe ti e najnormalna rabota, nema apsurd tuka.
Izvini be da te prasam vaka, Ti normalen si, se imas pregledano skoro ?
Pak ke recam cista srekja so ne si musliman.
Еве како се станува рисјанин:
- пројавуваш внатрешна/духовна потреба за „нешто повеќе„ од банално секојдневно битисување,
- почнуваш да го бараш тоа „нешто„,
- наоѓаш повеќе и различни духовни доктрини, кои ти нудат духновност на некој нивен начин,
- во едно од тие учења го препознаваш „она„ кое го бараш, т.е. Го препознаваш живиот Бог,
- се среќаваш со Бога во својот дух, ум и разум,
- се преумуваш/покајуваш,
- тргнуваш по патот Божји, следејќи ја волјата Божја.
Значи, за разлика од „автоматизмот„ во одредени религиозни учења, кај кои стануваш верник само затоа што си роден во веќе постоечко религиозно опкружување, живиот Бог треба да Го бараш, најдеш и да се сретнеш со Него „тет а тет„, за да можеш да поверуваш дека Он навистина постои.
Мојот одговор го напишав со одредена резерва, односно под услов со кој јас би можел да Го прашувам Бога за „тоа и тоа„. Таков поволен предуслов не постои, како што веќе напишав, така да не е многу мудро ако се даваат одговори засновани на претпоставени и можни состојби и прилики, кои во Црквата не се познати.
Тоа е целата фора, мравки со божја искра у нив....тоа е парадоксот човечки. Будистите веруваат дека еден Буда на земјава има поголема вредност од сите тие нивни 1000 небесни божества.
Еве како се станува рисјанин:
- пројавуваш внатрешна/духовна потреба за „нешто повеќе„ од банално секојдневно битисување,
- почнуваш да го бараш тоа „нешто„,
- наоѓаш повеќе и различни духовни доктрини, кои ти нудат духновност на некој нивен начин,
- во едно од тие учења го препознаваш „она„ кое го бараш, т.е. Го препознаваш живиот Бог,
- се среќаваш со Бога во својот дух, ум и разум,
- се преумуваш/покајуваш,
- тргнуваш по патот Божји, следејќи ја волјата Божја.
Значи, за разлика од „автоматизмот„ во одредени религиозни учења, кај кои стануваш верник само затоа што си роден во веќе постоечко религиозно опкружување, живиот Бог треба да Го бараш, најдеш и да се сретнеш со Него „тет а тет„, за да можеш да поверуваш дека Он навистина постои.
Kako golem prav vernik sigurno znaes sto znaci da se sretnis so bog oci vo oci. Ti ja jadoja pcejncata vekje, sega testamentot go otvorat i picnuvaat igrite .
P.s da pobaram mozi i ke najdam slika kaj sto me konvertiraat vo hristijanin. Cisto se somnevam deka ko nekolku mesecno bebe me prasa nekoj nesto ili sum svesen so se desava okolu mene.
Kako golem prav vernik sigurno znaes sto znaci da se sretnis so bog oci vo oci. Ti ja jadoja pcejncata vekje, sega testamentot go otvorat i picnuvaat igrite .
P.s da pobaram mozi i ke najdam slika kaj sto me konvertiraat vo hristijanin. Cisto se somnevam deka ko nekolku mesecno bebe me prasa nekoj nesto ili sum svesen so se desava okolu mene.
Jas te cketnav od zdravorazumnite vo momentot koga so cel um tuka se izbaci so info deka Adam ziveel 935 godini. Pak ke recam fala mu na gospod so ne si musliman so pristap do eksplozivni sredstva , amin.
Jas te cketnav od zdravorazumnite vo momentot koga so cel um tuka se izbaci so info deka Adam ziveel 935 godini. Pak ke recam fala mu na gospod so ne si musliman so pristap do eksplozivni sredstva , amin.
Znaci Adam i Eva ne bile edinstveni, prvi tuku onaka kolku da se vrti muabet . Hmmm
A Noe so arkata , tie kaj najdoja drugi ili i tuka kolku da se vrti muabet ?
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.