Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Здраво љуѓенца.
Прв пост, да го скршам мразот тука, ако успеам да добијам некое корисно мислење во врска со мојава проблематика.
Сум листал често теми од овој тип на овој форум па и други и би сакал да слушнам мислење од постарата/поновата генерација, секое мислење/совет е добредојдено без разлика на полот и возраста.
Живеам во Охрид, 31г, вработен.. и прилично поголем дел од годината го сметам за град каде што ништо не се случува. Не сум имал девојка, не сум излегол со девојка бидејќи цел мој живот го поминав изолиран, во учење-студирање, играјки Dota, и други изговори би ги нарекол, но сепак се сведува на фактот на социјална изолација и анксиозност. Во овај период на животов (ќе го наречам моја средовечна криза) многу ми е тешко да створам нови познанства, излегувам колку што можам, кафичи, одам на пешачења но ипак во моја глава неможам ни да го замислам фактот како јас како личност(единка) би пристапил во контакт со нови луѓе или потенцијална љубовна партнерка освем ако не е во склоп со мојата работа/колеги. Имам потесен круг на пријатели од средно/факултет со кој што сеуште имаме контакт но мислам дека сме во фаза на животот каде што секој си остварува свој пат, кариери, семејство... па не се гледаме/излегуваме толку често како пред неколку години.
Исто би дополнал дека не сум тип кој што користи социјални мрежи и можам да речам дека во голем дел тоа е една од причините која што допринесува до оваа социјална изолација.
Би сакал да слушнам ваши мислења, совети за тоа како се социјализирате, спонтаноста ми е тешка работа. Се надевам дека ќе добијам некој сериозни коментари и коментари што не се од типот излегувај повеќе, оди сам пиј кафе итн.
Свесен сум дека не сум најмлад, или пак дека не сум единствен но сепак гледам како оваа психичка блокада да е надминам во ова мое место на живеење кое што е заклучено во една фаза на монотонија и никакви активности за социјализирање.
Би сакал да слушнам некое мислење од вас интернет другарчиња, пред да одам на потешки чекори, психолози итн.
Ако (а верувам дека има) членови од Охрид би било добро да споделите каде, на кој начин најчесто сте среќавале ваши партнери.
Поздрав и секое добро.
Пред билo што да направиш провери хормони, тестостерон, естроген, FSH i LH, тоа е старт...батали психолози и сл. Лупни неколку бона, напрај крвна слика и дојди пак тука па ќе тераме даље со совети.Здраво љуѓенца.
Прв пост, да го скршам мразот тука, ако успеам да добијам некое корисно мислење во врска со мојава проблематика.
Сум листал често теми од овој тип на овој форум па и други и би сакал да слушнам мислење од постарата/поновата генерација, секое мислење/совет е добредојдено без разлика на полот и возраста.
Живеам во Охрид, 31г, вработен.. и прилично поголем дел од годината го сметам за град каде што ништо не се случува. Не сум имал девојка, не сум излегол со девојка бидејќи цел мој живот го поминав изолиран, во учење-студирање, играјки Dota, и други изговори би ги нарекол, но сепак се сведува на фактот на социјална изолација и анксиозност. Во овај период на животов (ќе го наречам моја средовечна криза) многу ми е тешко да створам нови познанства, излегувам колку што можам, кафичи, одам на пешачења но ипак во моја глава неможам ни да го замислам фактот како јас како личност(единка) би пристапил во контакт со нови луѓе или потенцијална љубовна партнерка освем ако не е во склоп со мојата работа/колеги. Имам потесен круг на пријатели од средно/факултет со кој што сеуште имаме контакт но мислам дека сме во фаза на животот каде што секој си остварува свој пат, кариери, семејство... па не се гледаме/излегуваме толку често како пред неколку години.
Исто би дополнал дека не сум тип кој што користи социјални мрежи и можам да речам дека во голем дел тоа е една од причините која што допринесува до оваа социјална изолација.
Би сакал да слушнам ваши мислења, совети за тоа како се социјализирате, спонтаноста ми е тешка работа. Се надевам дека ќе добијам некој сериозни коментари и коментари што не се од типот излегувај повеќе, оди сам пиј кафе итн.
Свесен сум дека не сум најмлад, или пак дека не сум единствен но сепак гледам како оваа психичка блокада да е надминам во ова мое место на живеење кое што е заклучено во една фаза на монотонија и никакви активности за социјализирање.
Би сакал да слушнам некое мислење од вас интернет другарчиња, пред да одам на потешки чекори, психолози итн.
Ако (а верувам дека има) членови од Охрид би било добро да споделите каде, на кој начин најчесто сте среќавале ваши партнери.
Поздрав и секое добро.
Зошто му е све ова?Пред билo што да направиш провери хормони, тестостерон, естроген, FSH i LH, тоа е старт...батали психолози и сл. Лупни неколку бона, напрај крвна слика и дојди пак тука па ќе тераме даље со совети.
Не сум некој што би ти дал кој знае каков совет, ама тргни теретана трчање или некоја боречка вештина ако те влече барем малку тоа. Ќе имаш контакт со повеќе луѓе, машки и девојки а и во најлош случај ќе бидеш подобро физички и ќе имаш поголема самодоверба
Пред билo што да направиш провери хормони, тестостерон, естроген, FSH i LH, тоа е старт...батали психолози и сл. Лупни неколку бона, напрај крвна слика и дојди пак тука па ќе тераме даље со совети.
Здраво @Imtechiquemk, фала на одговорот.
Ми се свртела таква помисла низ глава, но од една страна би ме убило тоа што како прво треба да одам сам во огромна група на луѓе и ќе се осеќам како антилопа опкружен од хиени и друга причина е тоа што ако одам од причина да запознам некоја таму, ќе се осеќам како некој creep. Social anxiety at it's finest.
Ова не си го проверувал сигурно, напрај испитување и дојди со резултати тука па ќе правиме муабет. Ако сакаш нешто да смениш мора цел организам да ти функционира перфект.Здраво, истото прашање го имам како членот погоре. Ако е до некое значење, последно проверував крв пред 7-8 месеци, се беше во ред и немам некој здраствени проблеми, хронични или било какви.
Ова не си го проверувал сигурно, напрај испитување и дојди со резултати тука па ќе правиме муабет. Ако сакаш нешто да смениш мора цел организам да ти функционира перфект.
Ова не си го проверувал сигурно, напрај испитување и дојди со резултати тука па ќе правиме муабет. Ако сакаш нешто да смениш мора цел организам да ти функционира перфект.
Првенствено ти ќе си одиш за себе, да изгледаш и се се чуствуваш подобро. На такви места ќе имаш за почеток small talks мора од некаде да се почне, да разбиеш трема. Клучно за да бидеш пријател другар или партнер со некој според мене е да имаш сл интереси
Значи ти све си знаеш....не ти треба помош.Извини не знаев дека за љубовен совет да добијам на форум треба цел лекарски тест да поминам.
Значи ти све си знаеш....не ти треба помош.![]()
Што е смешно ? Сигурно не е подобро да се дрогира и коцка како тебе, спржена ти е главата затоа правиш 213131 акаунти на форум
Ќе биде помеѓу луѓе со слични интереси, ќе учествува на настани со тек на време, ќе комуницира шири познанства
Значи да се навратам на постот, ме интересира како запознавате significant others, дали преку социјални мрежи, преку пријател на пријател, кафани, журки итн...
Тебе не ти треба significant others, тебе ти треба било каков старт. Треба цела хемија у мозокот да ти се смени на некој начин затоа што анксиозноста и стравот те убива у поим. Јас не викам дека нешто не е у реду со тебе ама сакам да се увериме у тоа за да може да се продолжи понатака.Ми го носиш муабетот надвор од контекст и ми редиш зборови во уста. Не знам каде реков дека се знам и дека не ми треба помош. Ако нешто, дали го прочита мојот пост на прво место?
Никаде не видов образложение зошто ми треба таков тест.
Значи да се навратам на постот, ме интересира како запознавате significant others, дали преку социјални мрежи, преку пријател на пријател, кафани, журки итн...