Кој ги изградил пирамидите и зошто?

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.257
Поени од реакции
9.985
Последно уредено:

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
4.074
Поени од реакции
22.673
Член од
4 август 2018
Мислења
1.643
Поени од реакции
3.481
Глупердо Рон, работа е дека знаемо дека ништо незнаемо.
Парва овај ти е добра,ама на тему за рамну земју трчиш пред руду и сам себе се побиваш..Веруеш на Насу докажани преваранти и на симњиви типови кои себе се ословуеф како научници..И не ти е добро што вреѓаш људи без везе,лоша навика..

Член од
4 ноември 2013
Мислења
1.105
Поени од реакции
1.718
Знам.А и бодеж напраен од метероит што паднаја у Сакару.Најдено е место куде е паднат метероит сс помош на нову технологију.
А и скарабеј му е напраен сс либијски опсидијан, а за да топиш опсидијан ти треа ненормална јака температура а и исечен е толко смут и мазно како да е сс ласер сечено.

Древан сфет е пун сс мистерие.
Добро , според тоа што ти е прочитано или научено мислиш дека има доволно докази да се каже дека египјаните ги изградиле пирамидите?

Јас пример знам дека според доказите апсолутно нема шанса они да ги изградиле.
Буквално 0

Ме интересира што ќе кажеш , па после тоа јас ќе пишам за дневникот на Мерер и околу пирамидите.

Најкорумпираниот сектор во последните 200 години е Египтологија.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
4.074
Поени од реакции
22.673
Добро , според тоа што ти е прочитано или научено мислиш дека има доволно докази да се каже дека египјаните ги изградиле пирамидите?

Јас пример знам дека според доказите апсолутно нема шанса они да ги изградиле.
Буквално 0

Ме интересира што ќе кажеш , па после тоа јас ќе пишам за дневникот на Мерер и околу пирамидите.

Најкорумпираниот сектор во последните 200 години е Египтологија.
Ееее брат, сори немога да ти реплицирам у недељу, знаеш скара мара.

Пааа искрено има шансе да су се направиле на начин кој е наведен у дневник на Мерер(иам изгледано нелолко документарке за његоф дневник), али ипак па остануе грам сомнеж зшто цел тј подвиг е преентузијастички и комплексан.Али сооред познавање на иљадници други чудни градбе низ цел сфет, има шансе да е сфе тој тачно(осфен ако не едн ист извор на сфи тија чудни древни градбе).

Нели знам дека си запознаен сс целу туј ситуацију сс Мерер и претприемаштфо и радници на кои им било привилегија и част да учесфуеф у такфу колосалну инвестицију, али сакам да чују тфое мислење около Мерер и зшто мисли дека има нула шансе они да су ги изградиле.Што има врска корупција сс лажну историју?
Мене Захи Хавас ми изгледа на опасно реалистичан унесен лик,праф фараон на модерно време.

Кој ги изградија?
Која е намена?

Нефили, Киклопи?
Гробнице ли су, електромагнетни станице, астрономски опсерваторие, постројке за слетување на еншнс елианс?

Ја знам дека еве на најглолему Куфу пурамиду, отфори глеаф у Орионоф појас, Сириус, Тубан, едну ѕвезду од Драко и едну ѕвезду од Урса Мајорис, а и дека не е најдено никакфо мумифицирано тело на фараони, осфен празни саркофази. Па нели си имаф они Валеј оф д Кингс и тамо су погребани поголем дел од фараони.
Сфе е мистериозно и чудно, ама па ке се вратимо на тој дека најлогично е дека фараони највише си ги градиле ради курч и сопстфену сатисфакцију, како и да покажеф верност спрема сфои богови.

Зшто се стари грци су ги нсрекле тија градбе пирамид?
Пира = огин(гори)
Мид = средина

Огинот во средина.

За какф огањ стануе збор, за некакфи си древни ритуали.За процес на магично путување у андерворлд и вечен живот?

Кои докази ги имаш ти дека египќани не су ги изградиле.Бш ме интересира.
Ако не су они, кој ги изградија.
И зшто?

Последно уредено:
Член од
11 октомври 2010
Мислења
7.123
Поени од реакции
24.721

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
4.074
Поени од реакции
22.673
Твоето со Парва се виде.

П И Ч К А
Ќути, неам коментар.
Како има образ да се логира па, а не да ми реплицира.
Џабе гориво до Аеродром и три штока у кафиќ.Али боље за њега што не дојде.

Пичка наркоманска.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
7.123
Поени од реакции
24.721
Ќути, неам коментар.
Како има образ да се логира па, а не да ми реплицира.
Џабе гориво до Аеродром и три штока у кафиќ.Али боље за њега што не дојде.

Пичка наркоманска.
Може седел со 12 албанци на маса во Бит Пазар па затоа не можел да дојде. :D

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.114
Поени од реакции
6.602
Аман бре и на оваа тема се расправате и вреѓате, ајде малку емпатија :)
Според извесни италијански извори (Кастели), Гиза платото со трите пирамиди било дел од вечната војна помеѓу Атлантида и Му (Матицата Земја) нешто као генератор на енергија за потребите на Атлантите.
Ето една крајно симпатична песничка на предпотопна тема.
Хаил Атлантис :vozbud:

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
4.074
Поени од реакции
22.673
Според извесни италијански извори (Кастели), Гиза платото со трите пирамиди било дел од вечната војна помеѓу Атлантида и Му (Матицата Земја) нешто као генератор на енергија за потребите на Атлантите.
Дај нешто да прочитамо за тија Кастелини извори.
Ти што мислиш, Атланти су ги направиле пирамиде.Зшто Платон не ги спомнаја пирамиде кд гу опишуе Атлантиду.
Што мислиш ти куде е Атлатида, и куде има докази дека уоппште постојала?

Ја сакам да е сфе тој тачно, зшто е интересно и има смислу, доколко ми смо ванземаљски екперимент и претходно смо биле робови за копање на злато.
Али нели се коси овој сс тфое верување у Исуса и целу туј Авраамску догму?

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.114
Поени од реакции
6.602
Дај нешто да прочитамо за тија Кастелини извори.
Ти што мислиш, Атланти су ги направиле пирамиде.Зшто Платон не ги спомнаја пирамиде кд гу опишуе Атлантиду.
Што мислиш ти куде е Атлатида, и куде има докази дека уоппште постојала?

Ја сакам да е сфе тој тачно, зшто е интересно и има смислу, доколко ми смо ванземаљски екперимент и претходно смо биле робови за копање на злато.
Али нели се коси овој сс тфое верување у Исуса и целу туј Авраамску догму?
Слабо има онлајн, имам материјал преведен на српско-хрватски од дамнешни времиња, може да има нешто на нет по талијански ама кој би знаел. Ако налетам на нешто од англлиски и српски ќе ти пратам линкови.
Па нели Платон пишува од трета рака, примарен извор биле египетски свештеници, секундарен Солон а терцијарен Платон и тоа прилично временски оддалечен од настаните.
Според најново инфо, Атлантида може да била во Африка. Погледај го Окото на Сахара, неверојатен објект кој одговара на Платоновите објасненија, некои ја викаат Рихат структура.
Но тоа не е толку важно, постоење на претпотопна цивилизација не е врзана само за Атлантида и Лемурија туку за глобална култура која подлегнала на дожд од комети јангер драјас тоа го има кај Греам Хенкок (од него можам да постирам интервјуа, ликот е цар)

Па не знам дали сме изванземаљски експеримент, според Писмото Бог го ствара човекот, ако мислиш дека Бог уствари е некој супернапреден изванземаљац тоа е више друго. Верата не е совршена и понекогаш делува нелогично, но затоа е вера, верување нели.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
4.074
Поени од реакции
22.673
Слабо има онлајн, имам материјал преведен на српско-хрватски од дамнешни времиња, може да има нешто на нет по талијански ама кој би знаел. Ако налетам на нешто од англлиски и српски ќе ти пратам линкови.
Па нели Платон пишува од трета рака, примарен извор биле египетски свештеници, секундарен Солон а терцијарен Платон и тоа прилично временски оддалечен од настаните.
Според најново инфо, Атлантида може да била во Африка. Погледај го Окото на Сахара, неверојатен објект кој одговара на Платоновите објасненија, некои ја викаат Рихат структура.
Но тоа не е толку важно, постоење на претпотопна цивилизација не е врзана само за Атлантида и Лемурија туку за глобална култура која подлегнала на дожд од комети јангер драјас тоа го има кај Греам Хенкок (од него можам да постирам интервјуа, ликот е цар)

Па не знам дали сме изванземаљски експеримент, според Писмото Бог го ствара човекот, ако мислиш дека Бог уствари е некој супернапреден изванземаљац тоа е више друго. Верата не е совршена и понекогаш делува нелогично, но затоа е вера, верување нели.
Знам за сфе овој сфе што ми пиша, али не сам знаја до ск дека Платон за Атлантиду дознава од египќани. А зшто нема ништо у египетски хиероглифи за Атлантиду?
Знам и за мит за Лемуерију и Хипербореју. За потопен Јонагуни и растурен Пума Пунку.Пуно работе су нејасни.
Али кд моеш прати ми извор да прочитам за Кастели.

Иначе еве што иам напишано поодамна за Атлантиду.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.114
Поени од реакции
6.602
Знам за сфе овој сфе што ми пиша, али не сам знаја до ск дека Платон за Атлантиду дознава од египќани. А зшто нема ништо у египетски хиероглифи за Атлантиду?
Знам и за мит за Лемуерију и Хипербореју. За потопен Јонагуни и растурен Пума Пунку.Пуно работе су нејасни.
Али кд моеш прати ми извор да прочитам за Кастели.

Иначе еве што иам напишано поодамна за Атлантиду.

Vječni rat - Martin Mystere - Recenzije - www.stripovi.com - Prozor u svijet stripa
Не знам каков став имаш према стрипови, Кастели умре лани лесна му земја, екстра гениј. Но не се само стриповите туку има напишано и куп книги но за жал не се преведени.

Istinita priča - Martin Mystere - Recenzije - www.stripovi.com - Prozor u svijet stripa

Последно уредено:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
7.007
Поени од реакции
12.669
Screenshot_20250421_023823_Chrome.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom