NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    59
Клиперс и Оклахома ми се гледаат најсигурни за наредна рунда. Најнесигурни ми се Лејкерс, се зависи од тоа како ќе му се погоди денот на Лука и дали ќе остане здрав и дали Леброн ќе остане здрав, и немаат класичен центар освен Хејз.

Нема понебитни и понесуштински постови од предвидувањава на серии.
Тука негде со процентите од ЛШ.

Ponebitno e samo tvoeto zamaranje za nekoja zena sto dostavuva naracki preku Wolt.
Sto ako ti kasnela narackata, koj si pa ti za obavezno da ti stigne na vreme.
Ne si vo Amerika, vo Skopje si. Pocekaj ke stigne.

Многу се залетувате со Минесота и мислите ако се високи бог знае што ќе направат. Има да ја го јадат и тоа убаво, лани со боље тим Лука им фукна 32 просек, сега Леброн со помала одговорност и Ривс и Хачимура , има да растурат.

Многу се залетувате со Минесота и мислите ако се високи бог знае што ќе направат.
Па да, мене така ми се чини во дуелов. Дека Лејкерс ќе изгубат ради тоа. Али ќе видиме.
Може дека навивам за Денвер па ми личи Минесота како многу јак тим, а Лејкерс не. Пошто едните ги мачкаме на леб, а другите не мачкаат нас.

Клиперс и Оклахома ми се гледаат најсигурни за наредна рунда. Најнесигурни ми се Лејкерс, се зависи од тоа како ќе му се погоди денот на Лука и дали ќе остане здрав и дали Леброн ќе остане здрав, и немаат класичен центар освен Хејз.
Kлиперс се повампирија во последниве месеци, најмногу заради Кавај... Инаку повреди може на секој тим да му се десат (скраја да се), ама Кавај заедно со АД се едни од најнежните играчи во лигата. Нема паѓање а навивачите да не се блиску до срцев удар. Башка не ни знам кој го мења Мелоун во Денвер, ама може само подобрување да биде. А тим со Јокич не може да не биде опасен противник.

Па да, мене така ми се чини во дуелов. Дека Лејкерс ќе изгубат ради тоа. Али ќе видиме.
Редик не е Кер, ама па и Лејкерс се многу повисоки од Вориорс... Мислам ако веќе гледаме чисто на висината како статистика. :)

Автоматски споено мислење:

За Лејкерс-Мини, општо центрите не очекувам да бидат примарен фактор. Една од работите кои (пријатно) ме изненади Редик беше тоа како добро одлично играа против тимови со добри центри. Добар смол бол играат и имаат неколку добри подавачи во секое време на паркет, опасен тим во транзиција (посебно против големи и спори центри). Башка Лука има историја со Гобер (непријатна историја за Гобер).
Во врска со високите тимови дека биле фаворити, па само што ги гледавме Вориорс како со 3 бека и 2 крила победија висок тим на Гризлис, и повторно Редик не е Кер, ама па и Лејкерс се многу повисоки од Вориорс.

Овде ќе гледаме дуел на тренери, Редик е непознат фактор во плејоф и тек ќе видиме колку го бива. Со тоа што јас на почеток на сезона буквално не очекував Лејкерс ни дека во плејоф ќе играат, па еве ги 3-то место на запад... Така да некако лесно ги отпишувате Лејкерс. Се надевам дека тоа го мислат и противниците во плејоф. :)

Мое мислење: Ант ќе биде wild card тука, ако Лејкерс макар успеат само да го успорат шансите се нивни. Минесота ако успеат Гобер да го направат позитивен фактор, Лејкерс се во неволја. Ќе биде интересно да се види како ќе се снаоѓа во напад, и како ќе играат одбрана Минесота, ако свичаат тогаш Гобер ќе биде трагедија (или комедија, зависно од перспективата).
Инаку јас не типувам, ама би рекол дека серијава нема да биде над 5-6 утакмици па сеедно кој и да победи.

Kлиперс се повампирија во последниве месеци, најмногу заради Кавај... Инаку повреди може на секој тим да му се десат (скраја да се), ама Кавај заедно со АД се едни од најнежните играчи во лигата. Нема паѓање а навивачите да не се блиску до срцев удар. Башка не ни знам кој го мења Мелоун во Денвер, ама може само подобрување да биде. А тим со Јокич не може да не биде опасен противник.

Редик не е Кер, ама па и Лејкерс се многу повисоки од Вориорс... Мислам ако веќе гледаме чисто на висината како статистика. :)

Автоматски споено мислење:

За Лејкерс-Мини, општо центрите не очекувам да бидат примарен фактор. Една од работите кои (пријатно) ме изненади Редик беше тоа како добро одлично играа против тимови со добри центри. Добар смол бол играат и имаат неколку добри подавачи во секое време на паркет, опасен тим во транзиција (посебно против големи и спори центри). Башка Лука има историја со Гобер (непријатна историја за Гобер).
Во врска со високите тимови дека биле фаворити, па само што ги гледавме Вориорс како со 3 бека и 2 крила победија висок тим на Гризлис, и повторно Редик не е Кер, ама па и Лејкерс се многу повисоки од Вориорс.

Овде ќе гледаме дуел на тренери, Редик е непознат фактор во плејоф и тек ќе видиме колку го бива. Со тоа што јас на почеток на сезона буквално не очекував Лејкерс ни дека во плејоф ќе играат, па еве ги 3-то место на запад... Така да некако лесно ги отпишувате Лејкерс. Се надевам дека тоа го мислат и противниците во плејоф. :)

Мое мислење: Ант ќе биде wild card тука, ако Лејкерс макар успеат само да го успорат шансите се нивни. Минесота ако успеат Гобер да го направат позитивен фактор, Лејкерс се во неволја. Ќе биде интересно да се види како ќе се снаоѓа во напад, и како ќе играат одбрана Минесота, ако свичаат тогаш Гобер ќе биде трагедија (или комедија, зависно од перспективата).
Инаку јас не типувам, ама би рекол дека серијава нема да биде над 5-6 утакмици па сеедно кој и да победи.
Ги гледав со Голден Стејт, играат агресивна одбрана која притиска, тоа најмногу ме импресионираше. Зубац и Харден се најдобро pick n roll дуо во НБА, Каваи е Каваи и е еден од најдобрите во лигата кога е здрав, а тука е и Богданович, кој одличен за 3. По мене се фаворити од сенка.

Денвер како би се прилагодил на ова што го форсираат Клиперси кога и да е во игра Мареј ќе го бараат на превземање притоа знаејќи дека во рекетот немаш никој што игра одбрана едино нешто што го игра е скок.

Koj ke gi cuva Luka, Bron i Rivs.
Konli ?
За жал или за среќа си скроз во право.

Конли е доволно стар за да одвај се движи по терен, да беше онај Конли од пред ете нека е и 5 сезони, друга песна ќе се пееше.

Прашање е Ривс каков ќе биде во ПО, но мислам дека ќе биде годинава баш добар.
Лука е икс факторот тука, но проблемот е дали Леброн ќе биде здрав, пошто сам Лука со ваков Лејкерс нема да може да оди далеку во овај ПО.

Како и секогаш зависи од здравјето на играчите, ако Лејкерси успеат да се здрави и повредата на Леброн не е посериозна (пошто ја повтори за многу краток период), не очекувам дека Минесота ќе ги помине.

Треба буквално Едвардс, Ди Виченцо и уште еден од типот на Гобер/Рендал да се повампират офанзивно и дефанзивно 4 натпревари за да ја добијат сериојата. Некако не ми изгледа дека сите „тројца“ можат тоа да го направат 4 натпревари.

п.с. Колку страшно животно е Ленард. Можда шанса да се доближи Денвер заради 2-те брзи лични од негова шанса. Дома ако ја губат првата не им се пиши добро.

Teshko na Denver i Jokich so vakvi igrachi, osven Westbrook shto se trudi da isporacha neshto, drugite se edna golema nula, nepostoechki Marej, Porter, Gordon...

Која превара се овие Мјуреј и Портер, едино нешто што играат е шут игра ама и за тоа не ги бива.

Нели Lakers Daddy Gangsta Michael Malone беше проблемот во Денвер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom