Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Лично, слушам музика во распон од македонска, преку поп, џез, до класика...но само во денови надор од еднодневните или повеќедневните пости. Имам пристојна лична фонотека (ЦД, ЛП плочи...).

Секако дека слушам и црковна, особено во посните периоди.

На посочената тема не сум објавил ништо, пошто немам време да правам дописи на секоја тема на форумов.

И секако, не мислам дека музиката е ѓа‘олска работа, туку ангелска...иако музиката и тоа како е злоупотребена.

Добар си ти..ми делува како да имаш распоред направено кои денови што да правиш и како да се понашаш можда грешам..Ја живеам ромски(да не кажам цигански) од денес за утре пошто никој не знае дали утре ќе се разбуди под број 1 као златно правило кои многумина го избегнуваат..

Добар си ти..ми делува како да имаш распоред направено кои денови што да правиш и како да се понашаш можда грешам..Ја живеам ромски(да не кажам цигански) од денес за утре пошто никој не знае дали утре ќе се разбуди под број 1 као златно правило кои многумина го избегнуваат..

Точно...

ЛИчното живеење се уредува (и) според учењето од Црквата, така да не е тешко однапред да се одлучи „што може„ а „што не може„ да се чини, зависно од денот/деновите.

И секако, за секого од верните треба да биде јасно дека не му е познато во кој ден ќе биде повикан „од озгора„ за да поднесе отчет (пре Судијата...), но како велат Светите Оци: „Работете како да ќе живее 100г., молете се како утре да ќе умрете„.

Голема штета е што толку луѓе од Исламска вероисповед не знаат дека сите од антиката до денес потврдуваат дека Исус е тој што е распнат на крстот и Исус е тој што умира на крстот а не некој трет човек како што по нивно верување се толкува.

Сите што учеле историја на религија го разбираат тоа , не треба да е религиозен човек за да ги знае фактите.

Еве и за земјотресот во Ерусалим во тој период.

Земјотресот е исто споменат во еванѓелијата и тоа во моментот кога Исус умрел.

Они велат дека друг бил на крстот ама нема такви докази никаде.
Автоматски споено мислење:

Точно...

ЛИчното живеење се уредува (и) според учењето од Црквата, така да не е тешко однапред да се одлучи „што може„ а „што не може„ да се чини, зависно од денот/деновите.

И секако, за секого од верните треба да биде јасно дека не му е познато во кој ден ќе биде повикан „од озгора„ за да поднесе отчет (пре Судијата...), но како велат Светите Оци: „Работете како да ќе живее 100г., молете се како утре да ќе умрете„.
Добро бе чоек зашо одма на судење ги тераш муабетиве :ROFLMAO:

Иначе батали ја што мајтап си играм малце заебанција е тоа бидејќи сѐ на судење и судни денови ги тераш муабетиве..

Јас мислам дека секој ден си има свои проблеми.
И ме интересира што е поентата со тие судења и судни денови што ги спомнуваш.. ?
Сите само дрндаат за тие судни денови , одмилени ми се тие муабети
Јасно ни е на сите дека еден ден ќе не нема меѓу своите.

Многу труење на мозок ми е мене тоа искрено да ти кажам..

За мене неговите учења се свети , ги поштувам и поучни ми се и на апостолите , ама тоа поучното од Исус е закон на некој начин за сите Христијани
Никој неможе да биде совршен
Може да проба да биде дел од тоа со божји благослов и преку молитва.
Најголемите светци во Христијанството сами велат дека нивниот допринос е ништо во споредба со тој на Исус.
Тоа се фактите пророче
Спасение доаѓа од милост а не со отчет.

Иначе се согладувам со тебе дека молитва може многу да помогне на човек.

Последно уредено:
Голема штета е што толку луѓе од Исламска вероисповед не знаат дека сите од антиката до денес потврдуваат дека Исус е тој што е распнат на крстот и Исус е тој што умира на крстот а не некој трет човек како што по нивно верување се толкува.

Сите што учеле историја на религија го разбираат тоа , не треба да е религиозен човек за да ги знае фактите.

Еве и за земјотресот во Ерусалим во тој период.

Земјотресот е исто споменат во еванѓелијата и тоа во моментот кога Исус умрел.

Они велат дека друг бил на крстот ама нема такви докази никаде.
Автоматски споено мислење:

Добро бе чоек зашо одма на судење ги тераш муабетиве :ROFLMAO:

Иначе батали ја што мајтап си играм малце заебанција е тоа бидејќи сѐ на судење и судни денови ги тераш муабетиве..

Јас мислам дека секој ден си има свои проблеми.
И ме интересира што е поентата со тие судења и судни денови што ги спомнуваш.. ?
Сите само дрндаат за тие судни денови , одмилени ми се тие муабети
Јасно ни е на сите дека еден ден ќе не нема меѓу своите.

Многу труење на мозок ми е мене тоа искрено да ти кажам..

За мене неговите учења се свети , ги поштувам и поучни ми се и на апостолите , ама тоа поучното од Исус е закон на некој начин за сите Христијани
Никој неможе да биде совршен
Може да проба да биде дел од тоа со божји благослов и преку молитва.
Најголемите светци во Христијанството сами велат дека нивниот допринос е ништо во споредба со тој на Исус.
Тоа се фактите пророче
Спасение доаѓа од милост а не со отчет.

Иначе се согладувам со тебе дека молитва може многу да помогне на човек.
За што умрел Исус поточно?

За што умрел Исус поточно?
Еве на англиски , ваљда можеш да разбереш

"Later, knowing that everything had now been finished, and so that Scripture would be fulfilled, Jesus said, 'I am thirsty.' A jar of wine vinegar was there, so they soaked a sponge in it, put the sponge on a stalk of the hyssop plant, and lifted it to Jesus' lips. When he had received the drink, Jesus said, 'It is finished'
With that, he bowed his head and gave up his spirit."

Ова е во Евангелие по Јован
Апостолот е и сведок на тоа.

Еве слика за што дошол чоекот како што се вели во напишаното

за греота.jpg

Дошол да се напие од тоа што му дале
Од ова се напил и рекол , завршено е.
За сите што мислат дека тие текстови се измишљотини треба да си приложат докази.

Хаха , искрено морам да го кажам ова , убаво што праша

Ми иде да му се изнаркам на секој што јаде гомна за Исус а не отворирил книга малце да се едуцира.
И покрај ова напишаното , он советува дека ваквиот начин не е соодветен за комуникација за тие што велат дека се Христијани.
Тоа се негови учења

Не му треба никој да го брани , така јас го сфаќам него како личност.

Иначе @Лаик затоа на Бадник се остава трпезата и не се раскрева
Ние православните нудиме трпеза и гозба на денот на кој што синот божји дошол на овој свет.
Не гледам ја ништо лошо и небожно во тоа

"Later, knowing that everything had now been finished, and so that Scripture would be fulfilled, Jesus said, 'I am thirsty.' A jar of wine vinegar was there, so they soaked a sponge in it, put the sponge on a stalk of the hyssop plant, and lifted it to Jesus' lips. When he had received the drink, Jesus said, 'It is finished'

Прегледај го приврзокот 449129

За сите што мислат дека тие текстови се измишљотини треба да си приложат докази.

Ми иде да му се изнаркам на секој што јаде гомна за Исус а не отворирил книга малце да се едуцира.
И покрај ова напишаното , он советува дека ваквиот начин не е соодветен за комуникација за тие што велат дека се Христијани.
Тоа се негови учења

Ние православните нудиме трпеза и гозба на денот на кој што синот божји дошол на овој свет.
Мене прашањето ми е зошто
Ако црнец,белец,будист,американец небитно ги оставиш гладни,жедни,болни,без воздух,без родители сите имаат иста болка иста потреба иста желба за удобност.
Но кога е прашање на вера ако му покажиш на некој африканец Исус или крст појма би немал што е....
Дали тоа значи дека тоа е само во нашата глава(верата) и има врз нас некој ефект дека веруваме во тоа....дека не е природно никое дете не се родило знаејки за вера,исус,рај,пекол и други религиски убедувања.
Се додека тоа не му се сервира...
Ако земеш пример Сталин убивал мбогу луѓе па е руски херој имал поддршка од сите никогаш не бил во затвор?
Зошто не е тој убиец? А ако некој убие некого инстинктивно во самоодбрана без намера одма е убиец и директно во затвор...па треба да се искупи за гревот итд итд??
А инстинктот од Господ ти е даден....
Ако стапнеш мачка на опаш зошто напаѓа? Демони влагаат во неа???
Ако имало вистина политичарите би биле први верници?
А тоа што црквата палела луѓе пошо-зошто дека тврделе дека планетата се врти околу сонцето?? Само да си го сочуваат бизнисот....
На господ не му треба ни црква ниту ние....тој може да прави кога сака,што сака колку сака и каде сака.
А и Господ рекол...не се поклонувајте,не им служете и не им се восхитувајте на работи што не сум ги направил јас !
Диносаурите што му згрешиле што ги срамнал со земја?

Според Господ има планета со вода,воздух,земја све друго е човечка политика и поделба....

Последно уредено:
Мене прашањето ми е зошто
Ако црнец,белец,будист,американец небитно ги оставиш гладни,жедни,болни,без воздух,без родители сите имаат иста болка иста потреба иста желба за удобност.
Но кога е прашање на вера ако му покажиш на некој африканец Исус или крст појма би немал што е....
Дали тоа значи дека тоа е само во нашата глава(верата) и има врз нас некој ефект дека веруваме во тоа....дека не е природно никое дете не се родило знаејки за вера,исус,рај,пекол и други религиски убедувања.
Се додека тоа не му се сервира...
Ако земеш пример Сталин убивал мбогу луѓе па е руски херој имал поддршка од сите никогаш не бил во затвор?
Зошто не е тој убиец? А ако некој убие некого инстинктивно во самоодбрана без намера одма е убиец и директно во затвор...па треба да се искупи за гревот итд итд??
А инстинктот од Господ ти е даден....
Ако стапнеш мачка на опаш зошто напаѓа? Демони влагаат во неа???
Ако имало вистина политичарите би биле први верници?
А тоа што црквата палела луѓе пошо-зошто дека тврделе дека планетата се врти околу сонцето?? Само да си го сочуваат бизнисот....
На господ не му треба ни црква ниту ние....тој може да прави кога сака,што сака колку сака и каде сака.
А и Господ рекол...не се поклонувајте,не им служете и не им се восхитувајте на работи што не сум ги направил јас !
Диносаурите што му згрешиле што ги срамнал со земја?

Според Господ има планета со вода,воздух,земја све друго е човечка политика и поделба....
Ги кажуваш работите како Господ на повик да работи..
Жими се цепки ти е муабетов со децава
Што имаат врска африканците или незнам ти кој народ со крстови или незнам ти што?

Која е поврзаноста на Сталин со православието жити се?
Мачки , опашки , убијци , инсинкт , затвор , црквата палела луѓе..
Незнам ти види сам/а што си напишал/а , јас само некои работи напоменав
Што има тоа врска со православната вера?

Кај се доказите дека православната црква палела луѓе,иначе?

Православната црква не е исто што и Римско Католичка , незнам дали за тоа си свесен/на.

Јас незнам што некој хипотетички рекол.
Јас знам дека Исус ја споменува црквата во евангелието според Матеј(16:18)

Прашањето околу демоните и мачките исто глупост.
Никаде не кажав јас дека на карти гледа некој.

Муабетот ти е основан на ирелевантна содржина.
Кога човек нема што да каже , одма се фаќа за децата од африка

Ги кажуваш работите како Господ на повик да работи..
Жими се цепки ти е муабетов со децава
Што имаат врска африканците или незнам ти кој народ со крстови или незнам ти што?

Која е поврзаноста на Сталин со православието жити се?
Мачки , опашки , убијци , инсинкт , затвор , црквата палела луѓе..
Незнам ти види сам/а што си напишал/а , јас само некои работи напоменав
Што има тоа врска со православната вера?

Кај се доказите дека православната црква палела луѓе,иначе?

Православната црква не е исто што и Римско Католичка , незнам дали за тоа си свесен/на.

Јас незнам што некој хипотетички рекол.
Јас знам дека Исус ја споменува црквата во евангелието според Матеј(16:18)

Прашањето околу демоните и мачките исто глупост.
Никаде не кажав јас дека на карти гледа некој.

Муабетот ти е основан на ирелевантна содржина.
Кога човек нема што да каже , одма се фаќа за децата од африка
Сакам да прашам како знаеш дека православната вера е таа што е вистинска...без лоша намера.
Дека додека никој не ти каже не ни знаеш дека постои...затоа го кажав примерот со "африканците".

Последно уредено:
Сакам да прашам како знаеш дека православната вера е таа што е вистинска...без лоша намера.
Eдноставно.
Роден е и васпитан у православну фамилију.

Бонус прашање.
Од куде знаете дека Исус стфарно воскреснаја?

Не знаат. Така им кажаа Римјаните.
Римјани не постојат....исто како што не постојат држави,улици,раси,религии имиња на планини итд.
Све е тоа смислено од човек.
Од Господ е планетата,водата,воздухот,живите организми...
Што му згрешиле диносаурите на Господ што ги срамнал со земја, зошто ги креирал....тогап немало ни Ѓаволи ни Демони ни ништо..нели тогаш животот бил мед и млеко сите си живееле среќно и сложно....со што би се ранел еден диносаорус ако не лови????
А исто првите луѓе биле ловци според Господ??

Прегледај го приврзокот 449129

Тоа се негови учења

Се наоѓам во период кога пробувам да сфаќам да не осудувам ни мразам и се понашам како дете на предшколска возраст кое нема програмиран ум и сешто ми паѓа на памет..И ја не гледам ништо лошо во тоа,само сакам да знам дали е вера или традиција..

Последно уредено:
Римјани не постојат....исто како што не постојат држави,улици,раси,религии имиња на планини итд.
Све е тоа смислено од човек.
Од Господ е планетата,водата,воздухот,живите организми...
Што му згрешиле диносаурите на Господ што ги срамнал со земја, зошто ги креирал....тогап немало ни Ѓаволи ни Демони ни ништо..нели тогаш животот бил мед и млеко сите си живееле среќно и сложно....со што би се ранел еден диносаорус ако не лови????
А исто првите луѓе биле ловци според Господ??
Во почетокот стои:
,,Бог го создаде светот - Земјата и се што е на неа и околу неа и во шестиот ден го создаде човекот." - Бог значи е Создателот, а за диносаурусите, за нив нема точно време кога исчезнале целосно, но се претпоставува со потопот во времето на Ное дека се исчезнати.
,,И беше војна во Рајот, Луцифер беше поразен од Архангел Михаил и помраче и пеколот стана негово живеалиште, а исто и останатите ангели што беа со него, помраче и станаа темни". Овде започнува она ѓаволот и демоните веќе и од тогаш е настанато тоа.
И Ева вкусила значи од плодот на дрвото на сознанието и заради тоа го нарушиле законот од Бога и станале грешни со Адам. Затоа после од тогаш наваму го носиме со нас гревот, но од него може да не спаси само Господ Исус Христос и преку него само имаме спасение. И сега, со самото воскреснување на нашиот Господ и спасител Исус Христос ние можеме да се очистиме од гревовите преку покајание и исповед и после да се причестиме и да се трудиме да живееме подобар живот.
Со Христос животот се менува и него фала му и слава му.

Во почетокот стои:
,,Бог го создаде светот - Земјата и се што е на неа и околу неа и во шестиот ден го создаде човекот." - Бог значи е Создателот, а за диносаурусите, за нив нема точно време кога исчезнале целосно, но се претпоставува со потопот во времето на Ное дека се исчезнати.
,,И беше војна во Рајот, Луцифер беше поразен од Архангел Михаил и помраче и пеколот стана негово живеалиште, а исто и останатите ангели што беа со него, помраче и станаа темни". Овде започнува она ѓаволот и демоните веќе и од тогаш е настанато тоа.
И Ева вкусила значи од плодот на дрвото на сознанието и заради тоа го нарушиле законот од Бога и станале грешни со Адам. Затоа после од тогаш наваму го носиме со нас гревот, но од него може да не спаси само Господ Исус Христос и преку него само имаме спасение. И сега, со самото воскреснување на нашиот Господ и спасител Исус Христос ние можеме да се очистиме од гревовите преку покајание и исповед и после да се причестиме и да се трудиме да живееме подобар живот.
Со Христос животот се менува и него фала му и слава му.
Како ја напишал човекот библијата на израелски јазик?????
Од каде знаеш дека све баш во неа е вистина?
Каде си видел библија да расти во природа?
Ако е напишана на јазик што го измислул човек,и испечатена во книжара како може да биде од Господ ???

Зошто на фарбите за јајца има зајак а не кокошка што е природно и нормално таму да се најде на насловна..Кој е тој што манипулира и пробува да не програмира по негова воља?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom