Убава анализа. Очигледно се смислиле освен, ако ги фатат како да лажат, бидејќи нормално Палчо е Бог и Батина и нема шанси да ги фатат.Велибор Манев го знаел по ангажманот, првично во здружението, а потоа и во партијата Десна и го окарактеризира како алчен за пари и дека поради тоа имало конфликтни ситуации во партијата.
Обвинетиот Боре Видевски го запознал преку Манев, кој го зачленил во Десна, но рече дека бил скромен и дисциплиниран човек, со кој немал можност многу социјално да се дружи.
Какви убави зборови за Боре кој не го истастал и го смени исказот, додека за Манев тој е алчен за пари и бил конфликтен.
Дури и напоменува Палчо дека со Боре немал можност многу социјално да се дружи а само на фејсбук може да се најдат сто слики од тајфава заедно сликани по цркви и ливади, а и фатени се заедно пред извесно време во потрага по злато.
Како тоа немал време да се дружи а фатен во ниедно време по пештери со пиштол на себе?
Кога беше сведочењето на Велибор Манев, налетав на коментари на ФБ од пациенти, љубители на Палчо. Буквално истата реторика ја тераат како и нивниот „цар“ во врска со Велибор. Алчен за пари, продадена душа, гомно од човек кој прифатил да го намести лидерот и да учествува во завера и местење на Палчо. Дегенерици.Велибор Манев го знаел по ангажманот, првично во здружението, а потоа и во партијата Десна и го окарактеризира како алчен за пари и дека поради тоа имало конфликтни ситуации во партијата.
Обвинетиот Боре Видевски го запознал преку Манев, кој го зачленил во Десна, но рече дека бил скромен и дисциплиниран човек, со кој немал можност многу социјално да се дружи.
Какви убави зборови за Боре кој не го истастал и го смени исказот, додека за Манев тој е алчен за пари и бил конфликтен.
Дури и напоменува Палчо дека со Боре немал можност многу социјално да се дружи а само на фејсбук може да се најдат сто слики од тајфава заедно сликани по цркви и ливади, а и фатени се заедно пред извесно време во потрага по злато.
Како тоа немал време да се дружи а фатен во ниедно време по пештери со пиштол на себе?
Тие се со 8мо и не знаат, еве ти си паметен кажи ни и просветли не сите, кој е мотивот?Пази ова, овие неспособниве го прашале Гоце кој е мотивот за убиството, па по ова гледаме дека лупнале од ракав користољубие, толку се неспособни се со 8 одд.
Немам јас школо за тоа другар, јас во мојата професија сум си професионалец.Тие се со 8мо и не знаат, еве ти си паметен кажи ни и просветли не сите, кој е мотивот?
Реално и не згрешил Палчо во описот на луѓево, и од градски муабети и лични контакти на луѓево што ги знаеле исто ќе ти го кажат ова за Велешаните. Инаку го изгледав гостувањево на Гоце кај Ефтов, неспособноста на полицијата не вреди ни да ја коментирам ама очигледно е дека Палчо имал јака подршка и од самата полиција па и обвинителство, прво за камерите нивната поставеност и мртви агли друго за исказите што лесно испаѓаат од обвинителството и стигаат дури и до него - Тошковски сериозно треба да се ангажира да ги фати кртовите во државата. Спомнува Гоце и некој човек со телефон кој како да набљудувал спроти зградата на Вања додека сектава ја киднапирала Вања, што има сомнителни движења и заминува т.е го собираат во сиво бмв точно кога се завршува киднапирањетоКога беше сведочењето на Велибор Манев, налетав на коментари на ФБ од пациенти, љубители на Палчо. Буквално истата реторика ја тераат како и нивниот „цар“ во врска со Велибор. Алчен за пари, продадена душа, гомно од човек кој прифатил да го намести лидерот и да учествува во завера и местење на Палчо. Дегенерици.
А овој каратистов џабе му е да се прави „дека бил на подрум“. Може да менува искази до утре и да добива пофалби од пастирот му до утре. Неговото ДНК е најдено на Вања, така да има да го јаде немиен.
Ова можеби е најточната констатација досега изнесена на темава.Вака од овој аспект све ми се чини дека целта им била да направат нестабилност. Висок профил девојче, нешто да не не помине неприметено, измислениот фејсбук профил на оџата од Косово.
Надлежните служби треба да си ги отворат очите. Чим се посегнале по живот на девојче, си имаме работа со бескруполозни структури.
И ти да не правиш муабет со некој од фамилија, да ти се јават да ти кажат дека на некој му ја нема ќерка му ќе пробаш да помогнеш... ако можеш.- И чудно ми е искрено што ете 15-20 години не комуницирале кумот и кумашинот, и наеднаш сега кумашинот толку се заангажирал за истрагата. Не дека е лошо тоа, ама не сум сигурна дека така функционираат нештата во реалноста.