Даjте сериозно... Ви недостига ли Jугославиjа?

Член од
12 март 2009
Мислења
21.279
Поени од реакции
17.457

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.533
Поени од реакции
7.004
На мнозинството им недостига

Прегледај го приврзокот 431951
Неможе едно прашање да се зема за релевантен податок, ако има под прашања македонците не гледаат позитивно кон титова југославија и економската експлоатација, може некој да жали по младоста но тоа е емоција, додека пак да се мери со независноста на Македонија и улогата на западот од 2001 и условувањата на соседите и кочењето на интеграциите исто е фактор.
За мене вредеше да сме независни и надвор од србославија, сега сами треба да се избориме како народ и нација и ги поразиме туѓите пропаганди и влијанија.

„Бидете смели, нечесноста не ќе нè плаши. Спомнете си кој ви навредувал земја и нека срцата охрабрат Ваши".

Член од
8 октомври 2009
Мислења
790
Поени од реакции
397

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.911
Поени од реакции
6.604
Југославија не.
Унија од Србија, Црна Гора и Македонија би била супер. Ова буквално е Светото Тројство.
Ако Албанија се распамети и му се врати на Православието, добредојдена е во нашата балканска унија. Ова не е толку невозможно ко што звучи. Сеуште имаат неколку православни центри. И во центарот на Тирана имаат православна црква. Можи ние пак би дале наша исконска Војислава, од нашите стари племиња за нив. Или тие нам извесна Зана.

Со другите околу нас, не сакам да имам ништо. Грците се Его и Ароганција и едноствано блјак. Бугарите нека си тераат источно балкански унии со Романија.

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.533
Поени од реакции
7.004
Југославија не.
Унија од Србија, Црна Гора и Македонија би била супер. Ова буквално е Светото Тројство.
Ако Албанија се распамети и му се врати на Православието, добредојдена е во нашата балканска унија. Ова не е толку невозможно ко што звучи. Сеуште имаат неколку православни центри. И во центарот на Тирана имаат православна црква. Можи ние пак би дале наша исконска Војислава, од нашите стари племиња за нив. Или тие нам извесна Зана.

Со другите околу нас, не сакам да имам ништо. Грците се Его и Ароганција и едноствано блјак. Бугарите нека си тераат источно балкански унии со Романија.
Може едно прашање надвор од темава, ептен ме интересира дали си егеец, доволно е со само да или не, едно мое приватно истражување е.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.911
Поени од реакции
6.604
Вардарец со тапија. Мариовците се едни од најстарите Македонски племиња/кланој од Југот. Заедно со Мијаците на Запад. И по Мајка и по Татко сум Мариовец. Иако двајцата се родени во Прилеп, Мајка ми влечи потекло од селото Манастир - во него има Црква на Династијата Комненос од Византија од 10ти или 11ти век, обновена и заштитена од Европската Унија. Секое второ село во Мариово потсеќа на Галичник. Истата музика гајди/тапани, исто се. Носии црвено/бели, со бронза на нив. Најчесто Мариовско женско име - Неда. Во Галичник имаше ресторан Кај Неда хаха.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.533
Поени од реакции
7.004
Вардарец со тапија. Мариовците се едни од најстарите Македонски племиња/кланој од Југот. Заедно со Мијаците на Запад. И по Мајка и по Татко сум Мариовец. Иако двајцата се родени во Прилеп, Мајка ми влечи потекло од селото Манастир - во него има Црква на Династијата Комненос од Византија од 10ти или 11ти век, обновена и заштитена од Европската Унија. Секое второ село во Мариово потсеќа на Галичник. Истата музика гајди/тапани, исто се. Носии црвено/бели, со бронза на нив. Најчесто Мариовско женско име - Неда. Во Галичник имаше ресторан Кај Неда хаха.
Незнаев дека од Мариово имало кукавици, само независна македонска држава.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.911
Поени од реакции
6.604
вие што се продавате ко најмакедонци овде сте најсомнителните ликој било кога. Врија бугарофилија меѓу таквите и си мислите не се осеќа.
Не да се осеќа - смрди, копа. Штом видов слика од револуционер на форумов знам дека приватно вади пари преку тоа што дила пасоши и држи бугарски нож зад грб. Не ви верувам.
Грото Македонски нови генерации се распаметени. Само во Србија гледаат пријател и партнер. Ова тешко ќе го смените.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.533
Поени од реакции
7.004
вие што се продавате ко најмакедонци овде сте најсомнителните ликој било кога. Врија бугарофилија меѓу таквите и си мислите не се осеќа.
Не да се осеќа - смрди, копа. Штом видов слика од револуционер на форумов знам дека приватно вади пари преку тоа што дила пасоши и држи бугарски нож зад грб. Не ви верувам.
Грото Македонски нови генерации се распаметени. Само во Србија гледаат пријател и партнер. Ова тешко ќе го смените.
Тоа бугарија го сака море точак. Ти Србин ли си или Македонец

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.911
Поени од реакции
6.604
О, јас сум Македонец. Македонец кој партнер и брат меѓу другите народи гледа само во Србин и Црногорец.

Србин никогаш нема да се сомнева во мојот националитет, ниту пак сака јас да сум Србин. За нив секогаш сум Македонецот.

Бугарски тези се тоа дека ако Македонецот нашол брат во соседен народ, по дифолт повеќе не е Македонец. Како што кажав од Марс се гледате кои сте.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.533
Поени од реакции
7.004
О, јас сум Македонец. Македонец кој партнер и брат меѓу другите народи гледа само во Србин и Црногорец.

Србин никогаш нема да се сомнева во мојот националитет, ниту пак сака јас да сум Србин. За нив секогаш сум Македонецот.

Бугарски тези се тоа дека ако Македонецот нашол брат во соседен народ, по дифолт повеќе не е Македонец. Како што кажав од Марс се гледате кои сте.
Не бре човек ти мешаш лончиња, ти гледај си брат во кој сакаш, и верувај си дека србите тебе те сакаат, твое право, но ти тука предлагаш некоја унија тоа е проблемот, не само што им вршиш со тоа услуга на бугарите кои тоа го посакуваат, туку и на западот му даваш до знаење дека албанците се брана на српскиот свет, буквално ги потврдуваш тезите дека си некоја прокси измислена српска држава.
И доста бараш бугари каде што нема, тие се сите во сдс, длабоко платени за да изиграваат монголи со сшти произход.
Македонија и да не успее да се разбере со сад и европа за бугарските уценувања последно што треба да правиме е некој да не турка кон србите.
Ако си македонец уклучи малку мозок, последен пат слушнав за модерен византиец пред 20 години кога кучето Вранишковски се нарекуваше така, додека јадеше гомна по српски и бугарски медиуми.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.760
Поени од реакции
5.442
Ако под унија мислиш на економска унија предлогот заслужува внимание и сериозен пристап.
Но најправо треба да се обноват економските врски кои веќе еднаш постоеја истите да се унапредат па да се размислува за унија.

Ако мислиш на политичка унија тогаш треба да знаеш дека отпор за такво нешто има и внатре но и надвор, што значи дека во моментов тоа е непожелно, а најголемата придобивка од таквото нешто е одбрана од Арнаутскиот сепаратизам кој се заканува по државата а би било и брана од бугарскиот и грчкиот нацифашизам.

Член од
7 декември 2019
Мислења
5.029
Поени од реакции
9.159
Ако под унија мислиш на економска унија предлогот заслужува внимание и сериозен пристап.
Но најправо треба да се обноват економските врски кои веќе еднаш постоеја истите да се унапредат па да се размислува за унија.

Ако мислиш на политичка унија тогаш треба да знаеш дека отпор за такво нешто има и внатре но и надвор, што значи дека во моментов тоа е непожелно, а најголемата придобивка од таквото нешто е одбрана од Арнаутскиот сепаратизам кој се заканува по државата а би било и брана од бугарскиот и грчкиот нацифашизам.
Кој кого треба да брани? Србите го изгубија Косово и работат на таа тема понатаму, се разбира под покровителство на МИ6 и остала еубагра. Црногорците се исто како ние, само со таа разлика што кај нас само аљбанците имаат калаши, а во ЦГ и двете групи се наоружани до заби! Плус, немаме ние ништо заедничко со нив бе друже, освен што сме биле нивна бановина, ако тоа е некоја врска!
СВрбите никад нас не не гледале како достоен народ, бараш од такви економска унија? Ако македонецот не си ја построи сам, тешко на него!

Kajgana Shop

На врв Bottom