О, јас сум Македонец. Македонец кој партнер и брат меѓу другите народи гледа само во Србин и Црногорец.
Србин никогаш нема да се сомнева во мојот националитет, ниту пак сака јас да сум Србин. За нив секогаш сум Македонецот.
Бугарски тези се тоа дека ако Македонецот нашол брат во соседен народ, по дифолт повеќе не е Македонец. Како што кажав од Марс се гледате кои сте.
Не бре човек ти мешаш лончиња, ти гледај си брат во кој сакаш, и верувај си дека србите тебе те сакаат, твое право, но ти тука предлагаш некоја унија тоа е проблемот, не само што им вршиш со тоа услуга на бугарите кои тоа го посакуваат, туку и на западот му даваш до знаење дека албанците се брана на српскиот свет, буквално ги потврдуваш тезите дека си некоја прокси измислена српска држава.
И доста бараш бугари каде што нема, тие се сите во сдс, длабоко платени за да изиграваат монголи со сшти произход.
Македонија и да не успее да се разбере со сад и европа за бугарските уценувања последно што треба да правиме е некој да не турка кон србите.
Ако си македонец уклучи малку мозок, последен пат слушнав за модерен византиец пред 20 години кога кучето Вранишковски се нарекуваше така, додека јадеше гомна по српски и бугарски медиуми.