Исчезнати лица

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.559
Поени од реакции
4.617
Неубедливо...,откако наставничката пишала во групата а веднаш потоа мајката/таткото не ја добиле на моб се кренала широка акција,потрага по другарки и сл.а по неколку часа плаанирано било по амбасади,Нато да се алармира.
Дали Ние како родители така постапуваме во секојдневниот живот освен ако имаме некои сознанија дека некој се подготвува да ни наштети.
Никогаш не ми се разјасни тоа јавување од училиштето во 7,30. Во никое училиште не се јавуваат така, еве јас имам деца па кога не отишле на школо никогаш не ми се јавиле од таму да ме прашаат оти детето не е на школо. Посебно што Вања била во разред кога имаат повеке наставници и немаат секогаш прв час од класниот. Денес прв час физика утре прв час музичко.... Секој ли наставник во училиштето на први час кога ке утврди дека некое дете е отсутно треба да звони кај родителите и да праша што е работата со детето? Мене ми стои работата дека родителите биле исплашени од нешто па затоа имаат договорено со некој наставник да им јави веднаш ако детето не е на школо. Тоа ИСИС и други приказни дефинитивно не е причината за таков страв, сигурно имале нешто поопипливо како причина.

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
363
Поени од реакции
418
Раведени,со сите заебанци што следуваат при развод Таткото случајно пред трагедијата дава отказ од работа да се грижи за децата бидејки мајката имала поголема плата,
Слуајно исто така вршат преселба од еден во друг стан

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.639
Поени од реакции
27.583
Неубедливо...,откако наставничката пишала во групата а веднаш потоа мајката/таткото не ја добиле на моб се кренала широка акција,потрага по другарки и сл.а по неколку часа плаанирано било по амбасади,Нато да се алармира.
Дали Ние како родители така постапуваме во секојдневниот живот освен ако имаме некои сознанија дека некој се подготвува да ни наштети.
Според мене фамилијата живеела на штрек,очекувале некои да им наштетат затоа сите недоразбирања во бракот ги ставиле во втор план а безбедноста, грижата за семејството била приоритет број еден.
Јас имав расправија за тоа јавување дека не е нормално да се случи, ако нема некакви индикации за опасност. Алармирање на граница уште помалце. Значи де факто имало некакви индикации. Не ми се прави истиот муабет повторно.

Член од
14 октомври 2021
Мислења
288
Поени од реакции
564
И кај нас не се јавувале. Ако не пише родителот до крајот на денот. Тогаш пишувале. Може не ти е добро не знаат твоите не се дома. Пример.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.639
Поени од реакции
27.583
Раведени,со сите заебанци што следуваат при развод Таткото случајно пред трагедијата дава отказ од работа да се грижи за децата бидејки мајката имала поголема плата,
А што инсинуираш ?
И фамилијата на таткото и фамилијата на мајката се екстремно богати за наши услови. Фамилијата на таткото е уште побогата. Таткото на Александар бил директор во некоја голема компанија (не ми текнува која), има неколку станови во Скопје, куќа голема во Кучково, стан во Охрид колку што разбрав. Таткото на Зорица бил прв човек на царина и така натаму.

Каква ти е инсинуацијата? Кажи си ја приказната. Мислиш дека сами си го убилe детето ?

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
363
Поени од реакции
418
А што инсинуираш ?
Каква ти е инсинуацијата? Кажи си ја приказната. Мислиш дека сами си го убилe детето ?
Бабите,дедовците на Вања во минатото биле влијателни луге,ненамерно или намерно можеби зацрниле некого.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.639
Поени од реакции
27.583
Бабите,дедовците на Вања во минатото биле влијателни луге,ненамерно или намерно можеби зацрниле некого.
Како на пример Палчо да го зацрниле ?
Тоа миљочнето што требаше да го земе за поткровјето што му го рушеа над Бастион го извисија и не го зема. А становите ги раздаде...

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.602
Поени од реакции
1.050
Тоа миљочнето што требаше да го земе за поткровјето што му го рушеа над Бастион го извисија и не го зема. А становите ги раздаде...
па имаше закачки со далаверски дедому на вања ко го претепаја некој пратени и разни настани на дрога фаќање на граница матни работи .голема количина дрога запленета од јужна америка

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
363
Поени од реакции
418
Тоа миљочнето што требаше да го земе за поткровјето што му го рушеа над Бастион го извисија и не го зема.
Милион небитни нешта во даден момент не мора станови,дуќани можат да предизвикат трагедија кај некого...
Кираца судиката,генерација со бабите и дедовците го ангажира син и..случајно.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.639
Поени од реакции
27.583
Милион небитни нешта во даден момент не мора станови,дуќани можат да предизвикат трагедија кај некого...
Кираца судиката,генерација со бабите и дедовците го ангажира син и..случајно.
Каква судијка бре Кираца, што зборуваш ?

И што има врска што го ангажирала син и. И мене стариот кум да ми се јави сега да му помогнам, ќе му помогнам без прашање, иако не сум го видел 10 години.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.602
Поени од реакции
1.050
Ви кажав дека на истиот ден е претепан дедото ,., вие мислите дека е теорија на заговор

1744144058743.png

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
363
Поени од реакции
418
Каква судијка бре Кираца, што зборуваш ?

И што има врска што го ангажирала син и. И мене стариот кум да ми се јави сега да му помогнам, ќе му помогнам без прашање, иако не сум го видел 10 години.
Ако си забрљал нешто во минатото ќе ти се јави,нема мене да ми се јави,јас појма немам што сте правеле Вие на времето пред 10 години.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.559
Поени од реакции
4.617
А што инсинуираш ?
И фамилијата на таткото и фамилијата на мајката се екстремно богати за наши услови. Фамилијата на таткото е уште побогата. Таткото на Александар бил директор во некоја голема компанија (не ми текнува која), има неколку станови во Скопје, куќа голема во Кучково, стан во Охрид колку што разбрав. Таткото на Зорица бил прв човек на царина и така натаму.

Види, според кажаното што тоа поседуваат родителите на Вања, па и не се работи на некои екстремно богати луѓе. Па во секое ебано село има по неколкумина што имаат по неколку станови у Скопје, дуќани, апартмани у Грција... па ако имале малку логика и ако целта им била да киднапираат дете за да изнудат пари од родителите, има купишта семејства со многу повеке имот кои не живеат во центарот на Скопје и чии деца слободно се шпацираат каде ке им текне по средината во која живеат и за кои не се јавуваат од школо дека не дошле на први час... зошто баш Вања ја одбрале? Нешто не штима работата, не лепи мотивот од обвинението.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.906
Поени од реакции
6.479
Мене едно не ми е јасно,дали е нормално таква параноја да владее и дали е тоа со одредена причина позната само на родителите на Вања од типот
-следење на движење од мобилен телефон(повеќето деца тоа ќе го сфатат како недоверба,шпионирање)=има некој кајганџија таква пракса ?
Вообичаена пракса кај скоро сите мои пријатели и колеги

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.461
Поени од реакции
7.270
Кај ги извади работиве, од кај ги нафрли вака? Ги измеша работите, каша попара направи. Прво, разведени се или живеат одвоено неколку години. И мајката и таткото кажаа дека биде во одлични односи, дека постојано биле во комуникација, таткото доаѓал кај нив дома. Друго, не дава таткото отказ пред трагедијата за да се грижи за децата, тоа е од порано, кога уште биле заедно, децата биле мали, пробале да најмат дадилка, не им успеало тоа, па решиле еден од нив да остане дома да се грижи за децата. Поради тоа што мајката заработувала повеќе, таткото дал отказ и останува дома да ги чува.

Престанете да пишувате глупости и да извртувате работи. Ако не знаете да читате или не ги читате работите до крај, не се правете тука паметни со вакви извитоперени и потполно неточни заклучоци

Член од
22 јуни 2019
Мислења
276
Поени од реакции
956
Вообичаена пракса кај скоро сите мои пријатели и колеги
Сосема е нормално родителите да ги следат децата во денешно време,уште во 1во одд децата носат смарт часовници.Јебига друго време е од тоа што ние растевме

Kajgana Shop

На врв Bottom