Никогаш не ми се разјасни тоа јавување од училиштето во 7,30. Во никое училиште не се јавуваат така, еве јас имам деца па кога не отишле на школо никогаш не ми се јавиле од таму да ме прашаат оти детето не е на школо. Посебно што Вања била во разред кога имаат повеке наставници и немаат секогаш прв час од класниот. Денес прв час физика утре прв час музичко.... Секој ли наставник во училиштето на први час кога ке утврди дека некое дете е отсутно треба да звони кај родителите и да праша што е работата со детето? Мене ми стои работата дека родителите биле исплашени од нешто па затоа имаат договорено со некој наставник да им јави веднаш ако детето не е на школо. Тоа ИСИС и други приказни дефинитивно не е причината за таков страв, сигурно имале нешто поопипливо како причина.Неубедливо...,откако наставничката пишала во групата а веднаш потоа мајката/таткото не ја добиле на моб се кренала широка акција,потрага по другарки и сл.а по неколку часа плаанирано било по амбасади,Нато да се алармира.
Дали Ние како родители така постапуваме во секојдневниот живот освен ако имаме некои сознанија дека некој се подготвува да ни наштети.