Исчезнати лица

• Креатор на темата Креатор на темата apmkd
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Па еве покренале обвинение без материјални докази, се воделе според изјавата на обвинетите и тоа што сумлив им бил оти рекол дека е киднапирана и тоа што се движел по качанички пат и ги поврзал Реното и Цитроенот.

Што ги спречуваше да го осудат ако не кажеа овие дека врска нема таткото.

Можеа да го ослободат од обвинение се додека не најдат материјални докази ама сакаа да глумат шерифи и цси.

Ако таткото се испостави дека е невин, а 99% работава иде натаму, тогаш за ова треба да одговараат Оливер Спасовски и обвинителот Бубевски.

Ќе ми извините за офтопик ама морам една приказна да споделам со вас околу нашето МВР и нивното познавање.

Пред неколку години татко ми имал купено од огномети онакви ракетчиња и неколку пакетчиња петарди од бит пазар, ни дојдоа дома на претрес.
Пред да отворам зазвонаа на звонче и ми се претставија како од водовод, за да им отворам :icon_lol:
Си влегоа внатре два часа пребаруваа ништо не најдоа, едниот инспектор пребаруваше во шпоретот на дрва, додека беше запалено, да да, и тоа го видов, ја отвори вратничката :facepalm:

Истиот тој инспектор началник стана на полицијата едно време, ДУИ го наместија а два дена школо нема.

Напишаа записник, си изгледаа колегите една епизода турска серија на тв дури чекаа налог да им донеси колегата и си заминаа.

Огнометите беа во масата, внатре кај што беа потпрени записник да пишат.

Толку од нашето МВР
Не те можам, жими тебе!
Успеа да ме насмееш дури и на ваква болна тема.

Ти беше единствениот некој што толку години на форум што сум го блокнал заради тоа што имаш некој „проклет“ инат и мора да е по твое ама пак сите жени такви сте, ко шо сите мажи сме некакви поинакви.
Небитно, офтопик сум, ме изнасмеа за сите пари вечерва!!!!

Сепак, ваквите инспектори како овие шо ти стапнале се за во самица и за црнец да им пуштиш.

Овие од погоре во случајот со Палчо - не ми се ни збора.

Александар: Полцискиот инспектор ми тврдеше дека Вања запалила оган на Водно или пак дека отишла во ИСИС

Едно од сценаријата ми беше дека Вања е киднапирана и да не ја изнесат од државата, го продолжи својот исказ Александар Ѓорчевски. Тој на сите начини се обидувал да дознае нешто за ќерката.

Тргнав кон Блаце, но беше голема гужва и се вратив назад. Продолжив по Партизанска да се движам кон Ѓорче Петров и Сарај. Вртевме кај Вања, Зорица ги известила родителите на училиште. Почнав да добивам порака на вибер во која пишуваше дека е паметно да се прегледуваат камери на патот кон учлиштетото. Бесцелно возев и тргнав кон Центар, се присетува тој на кобното утро.

Односот на полицијата
Со анимозитет и соммеж кон мене. Тапкаа во место, ме убедуваа дека не си го познавсме детето, дека отишла со дечко во Тетово, па во Шведска. Ме прашуваа колку станови имаме, на чие име се водат. Кога ќе им споменевме дека Вања не е по своја воља замината, покажуваа агресија. Инсекторот Владимир во кола ми покажа една фогографија. Кога му реков дека тоа не е Вања ми се развика каков татко сум јас кога не си го познавам детето. Од компјутерот на Вања дознаа дека со другарче од платформата Дискорд споредувале мислења за куран и библија нè убедуваа дека се регрутирала за ИСИС и заминала во Шведска. Инспекторот Кире во полициска станица ми се пушти дека само јас сум тврдел дека Вања е киднапирана. Тогаш со повисок тон со неговиот дијалект „иднапирана е кире киднапирана“. Инспекторот Музафер по некој ден пак ми рече “ај да се повозиме”. Ме правеа ретардиран. Со нас беше и сопруг на братучетка на Зорица. Музафер рече, ај да одиме накај Водно. Беше еден часот по полноќ. Не знаев што индиции има, инспекторот.. Наводно Вања сакала да не казни и се скрила и запалила оган. Се паркиравме на Средно Водно, прошета кај хотелот и се врати. После во судницата даде исказ дека сум незаинтересиран и оти сум знаел што се случува.

Тука се гледа колку ни е способна полицијата. Таткото и Гоце практично им го решиле случајот.
Не, тука се гледа дека „обичен народ“ во ова државиче крв ќе проплука, за било која помала работа - не па за ваква.
Овај 300 контакти имал, на 300 места се јавил и пак му отепале дете. Некој ако ти се намерачи - готово. Ниту го најдоа, ниту пријателите успеаа да помогнат, а ги имал контакти на сите места, ниту пак МВР помогнала (шо години наназад е последна инстанца за спас барање - сите имаме по некоја приказна за нивните „досгитнувања“ ама да не ја трупаме темава).

Никако не е таткото цвеќе за мирисање ама можеби и не е до крај виновен или па воопшто, не би се истрчал на основа на една добро спремена изјава од лукав адвокат да носам заклучоци. НО, треба да се земе во предвид дека јавното линчување на плоштад на вакви општествени испрдоци е корисно и покрај суровото гори и сувото - ДА, но е добра показна вежба за тоа што во иднина би се случило ако некој се осмели да чепни дете.
За жал таков вид на решавање на работите никогаш нема да видиме, како што нема да видиме Утопија во која ќе профункционираат институциите и системот (магично или по иницијатива на секој од нас).

Во секој случај, дупло голо.

(Ако го одереа Палчо веднаш, на јарбол, на сред плоштад до Ацета, да вриска како шизофреник во лудница, додека некој стручно го касапи како што се касапи свиња - нормално со директен пренос на МРТ, Сител и Канал 5... тооооогаш, можеби ама МОЖЕБИ и следните палчовци ќе се замислеа или барем ќе добиевме држава во која немаше да изгорат или се задушат 59 деца т.е. со тој шанкерот веќе 60 лица).

Само прво, после изјавиве на суд, би ги одрал живи тоа инспекторите и тие од јавно обвинителство.

кај ефтоф адвокаот спомна дека во подкаст палчо спомнал некој 500 милиони трансакции шо требало да легнат кај некој тука ама зардо информацијата со ја казал биле блокирани.и со тоа сакат да префралт вина као исис го местат палчо . и тука има ист еден детал кога вања зборувала допшшувала со некој од исис од швецка,дали постои варијанта нешто као вања сакала да се приклучи на исис па нејкела ама дознала некои информации,па на палчо му се заканиле или се договорил нешто за да ја ликвидира ,.,
На луѓе ко тебе, шо првото кафе им е со читање на теории на заговор од сумљиви срски сајтови или последниот муабет му е трачарење ко тетка за светски заговори (пред спиење) треба во најмала рака да им се забрани користење на интернет, а во секој случај да им се забрани гласање на избори.
НЕ се обидувам да те навредам, извини ако така звучи, но коренот на сите проблеми во едно дисфункционално општество е токму ваквото размислување.

Имајте на ум ако некад (не дај Боже) имате некаков проблем и ви затреба полиција, ова се Шерлоците кои ќе ви го решаваат проблемот.
Дејан, Кире и Музафер. Дуо факинг трио :facepalm::facepalm::facepalm:
Мајко мила.
Шо и да ти треба налетуваш на некој ваков, само смени ја институцијата и смени ги имињата.
Играта е таа.

Дното не е допрено, пробиено е.

Да ми е да знам само или да не ми е мака да барам кој тоа пишуваше тука на темава како МВР и инспекторите СЕ ИСКИНАА од работа и цел капацитет беше вклучен, као имал тој информации, истрагата се одвивала многу брзо и професионално и најдени се луѓето.

Ај да не пцујам, не ме личи, али преку милојко од јас имам чоек или мене ми кажаа!!!
(колку само да се потенцирате колку сте битни или колку сте знаеле „од прва рака“ - ебаве тоа непрокопсаните ебаве).

Ете пак опцув, доста е интернет за вечерва (денес) дефинитивно.
На грешен начин кога се користи ќе си погани чоек устата.

па незнам шо да се речи полиција ко полиција ,толку му е ефикасноста,палчо психохопат ко псхихопат и садист му се убивало и убил,.

а заговор е да се продал на статаната за матријални работи во младоста и сеа му наплатува го тера да убива исто заговор е влашка магиа,.

па незнам шо да се речи полиција ко полиција ,толку му е ефикасноста,палчо психохопат ко псхихопат и садист му се убивало и убил,.

а заговор е да се продал на статаната за матријални работи во младоста и сеа му наплатува го тера да убива исто заговор е влашка магиа,.

Ke идам со оф топик, ама дај банирајте го ботов бе за другиов дел. Неверојатно вака некој да е гласно глуп.

незнам некој луѓе опсесија муе да ги поправат луѓето со другите шо искоментирале и да вреѓат ад хоминем за случајо секој си има свое мислење не мора сите да мислиме исто ,или го нормализирате случајо или нешто морализирате ,а случајо е далеку од нормален . пиши си брате мили мислење и .здраво .

Васко не го остави Адвокатов да си ја кажи поентата за што беше и поканет во емисијата.Човекот убаво кажа незнам дали е невин ама сега за сега немаат доказ да го осудат.Целата емисија го прекинуваше адвокатот кога сакаше да поентира дека нашава полиција од речиси чист случај успеа да ги уништи сите докази и сега судот се води на неколку битанги со IQ на шимпанзо што мењаат искази на неколку недели

Ако се докаже дека таткото е невин, какви последици може да има за полицијата, јавното обвинителство и сите инволвирани во случајов со неговото обвинение?

Ако се докаже дека таткото е невин, какви последици може да има за полицијата, јавното обвинителство и сите инволвирани во случајов со неговото обвинение?
Nikakvi :D Abe vie mislite ova edini vakov slucaj e, kaj ziveete. Vo vakvi slucai kaj si javnosta bara vinovnik po sekoja cena, vo bilo koja zemja mozhe mnogu lesno nevin da naebe, a ne pa u Makedonija.
Neka e srekjen sea samo da ne go osudat.

Nikakvi :D Abe vie mislite ova edini vakov slucaj e, kaj ziveete. Vo vakvi slucai kaj si javnosta bara vinovnik po sekoja cena, vo bilo koja zemja mozhe mnogu lesno nevin da naebe, a ne pa u Makedonija.
Neka e srekjen sea samo da ne go osudat.
Не мислам дека е едини ваков случај, но посакувам да биде последниот ваков случај. Напротив, во ситуации во кои има огромен притисок од јавноста за да се најде виновникот најмалку би требало да се прават вакви пропусти и грешки. Правдата не треба да биде заснована на притисоци од јавноста, туку на вистината.

Не мислам дека е едини ваков случај, но посакувам да биде последниот ваков случај. Напротив, во ситуации во кои има огромен притисок од јавноста за да се најде виновникот најмалку би требало да се прават вакви пропусти и грешки. Правдата не треба да биде заснована на притисоци од јавноста, туку на вистината.
Bidi sigurna deka nema da e. Najdobro so mozhete e da ne se letate u vakvi slucai zaso i oni rabotat pod pritisok, najcesto se so 50-60 IQ sobrani tamu, i toa e losa kombinacija.

Eden nevin covek vo zatvor e poloso od 10 vinovni tami.

Има кај нас и неамериканско киднапирање, не платил за невестата и слични работи...

Тројцата мускетари.

тогаш не пишував овде. Кога почна сѐ ова, рака на срце и ја сумљав во таткото. И уште не е 100% невин. Чекајте. Исто како што не верувам на мајка ѝ на Данка од Србија. Александар личи и бил пропалица сепак, ја уште одма кога се деси чув дека дужел пари, пишував, нене, после неговите го кажаа. Само се забораило тоа. Не дека е поврзано, него и он е матен. И оној Гоце, исто демек он го реши случајот, иде пали кафичи, алоо.
Сите се дилајли, греота и невина е само Вања! Никој од другиве. Дете не може да згреши толку, бар не намерни. Децата имаат чиста душа за разлика од возрасните. И затоа треба да ги чуваме.

Овие треба да ги смешаат со другите затвореници. Ама не смеат да умрат. Тоа со тек на време, имаат уште 20-30 години ќутек да јадат. Ќе ти ебам мамичето дете ќе пукаш од 14 години клошар.
Многу сакате да правите теории на заговор, па да се филува тоа, па замешани ИСИС, ЦИА, МОСАД, па ти не веруваш на таткото, не веруваш на мајката итн. Не ви е верно дека група на олоши предводени од психопат кој ги лажел и спремен ладнокрвно да ликвидира дете е крив. Дека од групава Палчо имал малку памет и дека другиве со IQ33 му биле измеќари и го слушале слепо.
Палчо точно знаел што прави во секој момент, другиве можеби не сѐ. И сега точно знае што прави кога лаже и смислува секакви теории дека не бил таму, бил во банка, бил на пазар, бил во подрум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom