Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Точно до некаде, знам AI е омилен buzzword ама не може да се стави во се.

Медицинската лабораторија што ја имавме во Калифорнија беше целосно автоматизирана уште во 2010та. Системот се сипеше секој 2-3 дена па требаше мануелно да работат. Кошмар.
Normalno, AI ne e usovrsen da ja zameni medicinata, obrazovanieto itn.
Ne se toa proizvodstveni profesii sepak. Mozebi seto ova pa ke donese inovacija na poefikasna avtomatizacija vo proizvodstvoto, zemjodelieto itn.

Еве нови потенцијални работници во фабриките на Трамп.

Не сум знаел дека толкумина економски образовани членови имаме на форумов... На големо се прават економски анализи, дури се дискутираат и политички последици од макроекономските политики во САД. :unsure:
Па редно беше да се појават и образовани луѓе од други области покрај експертот во геополитика Ванлок Кенеди.

Normalno, AI ne e usovrsen da ja zameni medicinata, obrazovanieto itn.
Ne se toa proizvodstveni profesii sepak. Mozebi seto ova pa ke donese inovacija na poefikasna avtomatizacija vo proizvodstvoto, zemjodelieto itn.
AI во образование има веќе во одредени districts, кај жена ми кога ќе им прават тестирање на децата, AI ги отценува тестовите и им дава резултат на крај.
За производство ќе има повеќе дефинитивно.

Бев оптимист за најавените реципрочни тарифи мислејќи дека ќе бидат фер и ќе потикнат производствени инвестиции да се вратат назад во САД, ама начинот на кој се залепени тарифи само поради фактот што меѓу тие две земји има трговски дефицит - во најмала рака е дебилно, идиотско, неписмено.

САД има 340 милиони жители а Македонија 2 милиони, нормално е дека ние секогаш ќе произведиме многу повеќе и ќе продадеме на 340 милиони луѓе во САД отколку што можеме да купиме од САД, ебаго 2 милиона голтари сме. Па и 2 милиона шеици да живееа немаше да можат да парираат на 340 милиони луѓе пазар.

А гледам истиот случај е со повеќето земји.

Кај нас најголем извоз за САД се автобусите Ванхул, тие ќе бидат најмногу погодени

Кратко ама информативно видео. А ова е само една индустрија, огромна е, ама е само една. Можам да замислам за другите.

Прашање до вас, се надевам дека некој знае да одговори:

Дали американските фирми кои произведуваат надвор од Америка би биле опфатени со тарифите, дека сепак се внесуваат производи во Америка што не се произведени во Америка, пример iphone, што мислам дека над 90% е произведен во Азија ?

Последно уредено:
ова ќе биде шок терапија како што делува. Целта е да се створат фабрики во Америка, но начинов на кој што се спроведува ќе биде екстремен и ќе затвори многу ствари пред да се отворат нови.

Мислам дека Кина ќе профитира највеќе, со оглед на тоа дека ќе понуди производи за ефтино додека Американциве се бават со тарифи.

Ако ги врати Трамп работните места во САД, тој ќе биде нај комунистичкиот претеседател што го имала америка.

наскоро треба да почнат преговорите со Трамп за намалување на тарифите. И вика дека целта на тарифиве за цел свет е за да Кина или други држави не можат да ги заобиколат праќајќи роба преку сојузници во Америка. Делува вака планов солиден, но од план до пракса има многу далечина.

Кратко ама информативно видео. А ова е само една индустрија, огромна е, ама е само една. Можам да замислам за другите.

Прашање до вас, се надевам дека некој знае да одговори:

Дали американските фирми кои произведуваат надвор од Америка би биле опфатени со тарифите, дека сепак се внесуваат производи во Америка што не се произведени во Америка, пример iphone, што мислам дека над 90% е произведен во Азија ?
Ако не го знаеш одговорот на прашањево што го постави, не си достоен да ја коментираш темава со царини.

Колку само клик бајт новинарство во денешницава и освен сензација во насловот нема никаква дополнителна вредност содржината на вестиве.

И што мислиш која ќе биде цената на овие возила, иста ко тие што се произведени во Мексико? Ладновалан лим што ќе увезат со 30% царини, ќе носи иста цена на крајниот продукт.

Нема никаква логика ова што го прави. Влажен сон што го има од пред 30 години откога паламуди за царини та царини.

Некоја земја повеќе некоја земја помалку, ама сите ќе го платат цехот за ова, вклучувајќи ги и америчките потрошувачи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom