- Член од
- 31 март 2008
- Мислења
- 2.626
- Поени од реакции
- 1.960
На што ?Ни го опна братот Трамп, 33 посто царина за нас. Се упрпаа, гледат дека стануваме економски тигар во светот и дека ке ги поплавиме со роба и одма царина...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На што ?Ни го опна братот Трамп, 33 посто царина за нас. Се упрпаа, гледат дека стануваме економски тигар во светот и дека ке ги поплавиме со роба и одма царина...
Облека, тутун, челик.... и по нешто ситно за јадење и пиење... Годишно вкупно роба за некои 130 милиони. За нас и не е малку а за нив е невидливо.Шо извезуваме ние во САД ?
Ајвар ?
Исто и бројкава ми изгледа го од г'з извадена.
Облека, тутун, челик.... и по нешто ситно за јадење и пиење... Годишно вкупно роба за некои 130 милиони. За нас и не е малку а за нив е невидливо.
Од цивилизираниот свет, ние, Србите и Босанците нај дебело го окркавме. Се ми се чини дека ова му е превентива против Кинезите, да не почнат од тука да извезуваат роба за сад со печат маде ин рсм...Мислам дека има итекако фабрики кај нас што извезуваат таму (или на некој начин нивните главни фирми се поврзани) - Ван Хол знам дека извезуваа во УСА автобуси, така да сеа со санкцииве не знам мислам холанѓани им беа нови газди, сигурно ќе влијае тоа и за нашава фабрика
Pegasus softwareСаудиска Арабија да, Турција и Ирак не баш.
Israeli innovations have boosted U.S. industries. The USB flash drive, co-invented by Israeli firm M-Systems, revolutionized data storage. Intel’s Pentium processors, developed partly in Israel, powered U.S. tech dominance in the 1990s. Today, 650 Israeli tech companies operate in the U.S., creating jobs and driving sectors like cybersecurity (e.g., Check Point Software) and medical tech (e.g., PillCam for diagnostics).
Царина има за Сите, едино за ЕУ е 10%, но еу производи се поскапи...впрочем Извозот во Уса не е економски оправдан, превозот е скап, тоа е Измислица уште од ЕхЈу, Да се прошетаат директорите на комерцијалата до Уса...Од цивилизираниот свет, ние, Србите и Босанците нај дебело го окркавме. Се ми се чини дека ова му е превентива против Кинезите, да не почнат од тука да извезуваат роба за сад со печат маде ин рсм...
Стратешки го запоседнавме теренот у новата политичка реалностРеално се исплатеа патувањата на Мицифор. Ако отиде уште два пати може и на 80% ќе отидат царините за нас.
Стратешки го запоседнавме теренот у новата политичка реалност, Крис Павловски држи фронт, и еве ги сјебавме сите у регионот, Бугарија, Албанија и Косово добија само по 10 посто, им бегаме за цели 23 посто
, се гледа оти Трамп нив не ги есапи ни за сува слива...