TВ права за спортски настани

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.240
Поени од реакции
8.499
Telekom kaj nas nisto novo, se e po staro sport klub si fura kako porano
Кога ќе мора да затемнува програмата може и крајот ќе му дојде на Sport klub кај нас.
Автоматски споено мислење:

Погоре од кај што е тој скриншот направен радио нешто беше страната, пишаа демек тие биле од Словачка Арени пошо се појавиле на сателитската.
1743538437250.jpeg
1743538454176.jpeg
1743538475239.jpeg

madrock

Bogey
Член од
23 април 2014
Мислења
835
Поени од реакции
2.552
Реално од содржините на СК ќе бидат гледани само Бундеслига и Евролига .... не знам што се прави толкава фрка ...

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.168
Поени од реакции
8.168
Реално од содржините на СК ќе бидат гледани само Бундеслига и Евролига .... не знам што се прави толкава фрка ...
naprotiv se e zaradi formulata i tenisot, mi se chini deka tie imaat povekje gledachi, bundes liga koj glea vo deneshno vreme, evroliga zamo belgradskite ko kje igraat i final four

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.240
Поени од реакции
8.499
naprotiv se e zaradi formulata i tenisot, mi se chini deka tie imaat povekje gledachi, bundes liga koj glea vo deneshno vreme, evroliga zamo belgradskite ko kje igraat i final four
Се е за да се ослабне United Media и неколку години 10 и можеби повеќе да не може United Media да откупува спортови во Србија а со тоа да не работи нивна спортска телевизија. Само за Словенија и Хрватска ќе си работаат.

Нормално и за да се земе тенис, формула за Телеком Србија Arena Sport да царува со спортот во Србија, Босна, Црна Гора, Македонија.

Во Хрватска сеуште ќе си постои Arena Sport се додека не истечат сите договори за спортовите што ги имаат одамна зенено. Како ќе истекуваат едно по едно договорите за преноси веќе нема во Хрватска да се земаат одново права за емитување.

Член од
21 јануари 2019
Мислења
184
Поени од реакции
143
Decki dali ima nekoj sto gi imal srpskite SK da ima izmeni da mu se iskluceni a da ima nekoj plus kanal Arena ili uste nema izmeni?
Jas sum na telekom i nikakvi izmeni nema. SK si teraat najnormalno (verojatno deka e hrvatskata verzija kaj telekom) a nema dodadeno nitu eden kanal Arena plus

Член од
19 март 2013
Мислења
3.686
Поени од реакции
5.801
Арените едини проблем имаат кога има тенис на повеќе терени , другово ќе покријат све со досегашните. Сабота и недела има помалце натпревари тенис , кога е најгусто.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.841
Поени од реакции
1.728
Ovie od telekom pojma nemaat , nemaat nikakva informacija..
Па нормално немаат они имаат договор до 31 Мај со Спортклуб, што им кажат од Белград тоа ќе прават. Коментаторите на Спортклуб Србија сите се збогуваат со гледачите на крајот на утакмиците.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.240
Поени од реакции
8.499
Па нормално немаат они имаат договор до 31 Мај со Спортклуб, што им кажат од Белград тоа ќе прават. Коментаторите на Спортклуб Србија сите се збогуваат со гледачите на крајот на утакмиците.
Сеуште SK 1 Србија работи ама без преноси на натпревари, нема под логото. Во Македонија е уште како да нема да се случи ништо.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.253
Поени од реакции
2.092
Сеуште SK 1 Србија работи ама без преноси на натпревари, нема под логото. Во Македонија е уште како да нема да се случи ништо.
Што да се случи бе човек? Кога ќе се промени кај сите, ќе се промени и тука.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.841
Поени од реакции
1.728
Се очекува пренос Трабзон и Галата-Барса за вечер на СК1 Хрватска , ќе видиме како ќе биде на Српскиот Спортклуб, а вечер играат Фенер-Галата на СК3 и во исто време на Арена Спорт 9

Член од
1 април 2009
Мислења
681
Поени од реакции
580
Работам во локална кабелска телевизија и од вчера ги имаме исклучено СК каналите, кои имаа договор до Март. За нови Арена Спорт канали се уште немаме информација дали ќе вклучиме во програмскиот пакет.
Барањето за прекин на СК каналите е пуштено до сите кабелски оператори, така да за некој ден тие што уште ги емитуваат би требало да ги исклучат.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.686
Поени од реакции
5.801
Гледајте програмска шема на Арена за неделава, се е стаено во Арените кои се моментално. Од Формула , Бундес , Евролига до ПЛ , Сериа А, Шпанско и се друго шо веќе даваа...
Е сеа не знам како иде со пакетите и колку арени покриваат другите оператори. А1 ги има 3 премиума и 5 плус од кец до пет и таму се најбитните настани за гледање.
За жал премиумите и 3-5 ја ги доплаќам , али некојси смешни 200 денари , не се бунам.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.841
Поени од реакции
1.728
Трабзон на српскиот спорт клуб оди моментално со Хрватски коментатор, изгледа толку од српските коментатори останаа без работа.

Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.870
Поени од реакции
2.801
Гледајте програмска шема на Арена за неделава, се е стаено во Арените кои се моментално. Од Формула , Бундес , Евролига до ПЛ , Сериа А, Шпанско и се друго шо веќе даваа...
Е сеа не знам како иде со пакетите и колку арени покриваат другите оператори. А1 ги има 3 премиума и 5 плус од кец до пет и таму се најбитните настани за гледање.
За жал премиумите и 3-5 ја ги доплаќам , али некојси смешни 200 денари , не се бунам.
Вечерва некои утакмици од Премиер Лига ќе одат на каналите од Арена 6 па нагоре, што кај нас нашиве оператори не ги нудат. Мултипренос од ПЛ ќе оди на Арена 8. Треба ова да си го исхендлаат нашиве оператори пред се, да ги пуштат 6-10 арените плус таа 1х2.

Kajgana Shop

На врв Bottom