Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.073
Поени од реакции
36.122
Целата нивна идеологија во начинот на дејствување, се заснова на нормализација на наративи во јавниот дискурс, кои претходно (заради општа логика, наука, здрав разум, етка и сл.) не можеле таму да припарат.
На пример, дестигматизација и нормализација на педофилијата, општо прифаќање дека нема више друго месо да се јаде освен месо од инсекти, мажите се жени и обратно, добро и лошо е исто и тн и тн.
Буквално целта им е сите вредности да се завртат за 180с: Војна е мир. Ропство е слобода. Итн... Звучи познато? :unsure:

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.158
Поени од реакции
9.662
1743086670720.jpeg

Член од
28 март 2006
Мислења
17.989
Поени од реакции
12.733
Не знам дали и ова спаѓа во промоција на новото, но е без врска до бескрај. Серијата Џентлмен во Москва за време Романови и бољшевизмот
и нормално, реакција на форум титлови од нормален човек
Moram da kažem nešto. Nisam rasista i nebakćem se time, ali od kad su crnci tj. Ljudi afričkog porekla bili u istoriji ministri i to još u boljševičkoj vladi. A još i da doda na to odmah posle svrgavanja Romanovih. Čisto prekrajanje istorije. Nisam mogao da progutam to, Nije im to prvi put u engleskim serijama ih predstavljaju jednakim sabelim ljudima, čak i dobrostojeći. A svi znamo da nije tako. Ponaši su se prema njima kao da su životinje i najboljem slučaju ijude druge klase, Ali došle su nove generacije pa mogu svakakve laži da im proturaja kroz istoriju. Pozdrav

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.776
Поени од реакции
29.868
Не знам дали и ова спаѓа во промоција на новото, но е без врска до бескрај. Серијата Џентлмен во Москва за време Романови и бољшевизмот
и нормално, реакција на форум титлови од нормален човек
Чим Руси не ја снимале, јасно е се друго.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.073
Поени од реакции
36.122

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.158
Поени од реакции
9.662

Нема невин маж?

Судијката Славица Наумова Јосифовска пофалена (обвинета) дека суди и без докази.

1743521818247.jpeg

1743521838052.jpeg

Се надевам дека е заебанција но.........

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.073
Поени од реакции
36.122

Нема невин маж?

Судијката Славица Наумова Јосифовска пофалена (обвинета) дека суди и без докази.

Прегледај го приврзокот 447482

Прегледај го приврзокот 447483

Се надевам дека е заебанција но.........
Не разбирам... Која е поврзаноста меѓу дотичната судијка со психопатов од скриншотовите?

Член од
3 ноември 2009
Мислења
7.054
Поени од реакции
42.124
Очигледно е дека е лажен профил со цел пишување вакви статуси, но тоа не значи дека нема ментални женишта кои ќе се залепат на оваа идеја и ќе ја промовираат.

Kajgana Shop

На врв Bottom