Дечки без навреда, ама дајте малце мозок уклучување, а не вака на прва. Какво е ова шиптaрско размислување?
Прво научете концепт пер капита. Едниов Ибе Паликуќа ми ја ставил. Добро не е само она го имаш и Лиман Каба, Нафи Сулејмани, Џафер Кодра и уште нешто ситно. И? Ај сега да броиме колку па биле за балистите. Колкав ќе биде тој сооднос? А ако се префрлиме во модерно време оти нели живееме во сегашноста и таа е нешто побитна, колку шиптaри се пропартизани од НОБ а колку про балисти? Навивачите на шкендија како се викаат партизани или балисти? Тоа е како да кажам јапанците се косооки и да ми извадите еден пример кој по ко знае која причина историска или генетска не е и да ми го давате за пример. Дај не сте пуно.
На другиов Рашела Мизрахи му била сумљива, не било нешто чисто тука имало нешто опасно, замрсено и матно. "Аргумент" на турска серија кога свекрвата нешто сумља во снаата дека го лаже син и па и се исповеда на комшиката Назифе и ја трачарат.
Третиот не верувал во чифутинската искреност. Ок, не верувај, твое демократско право е тоа. На темава има илјадници документирани и фактрографски записи за однесување на Албанци во Македонија. Уште пута 100 има примери пред да биде отворена темава наназад последниве 30тина години. Кога ќе почнат вакви примери да има со причинители чифутини ќе правиме муабет. До тогаш не ме интересира. Тагнете ме со факти кога ќе има реална закана од чифутини. А не, јас не верувам во ова, мене таа ми е сумњива нешто и има 0.00001% асални албанци. Ова не се аргументи. Ова се черипикинзи и лични чувства и преференци.