Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
9 октомври 2022
Мислења
3.069
Поени од реакции
9.295
И послем еден месец во странство ке се пробуди аристотелот во Локван и ке почне Аааабе за кур не ве бива не знаете да се изборите ве дупи кој стигне, ако малку ви е :masa:
Ако може Кано, зашто да не и ја? Еве обеќавам тука јавно дека на следната трагедија, која е неминовна, поише пари од Крис Павловски ќе дадам.

Владе секад го тупи. Ама помеѓу тупењето има поенти кои не можеш да ги скокнеш.
Абе супер се, ама немора да не труе во секоја прилика со неговиот внатрешен немир што остана у Ротино кога Заев му го бутна Грујо. Место наоружан со кашикари да се детонира и да го спаси неговиот духовен отец, он бичкаше дрвца во Ротино. Е не може на два кура.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.765
Поени од реакции
24.781
Абе супер се, ама немора да не труе во секоја прилика со неговиот внатрешен немир што остана у Ротино кога Заев му го бутна Грујо. Место наоружан со кашикари да се детонира и да го спаси неговиот духовен отец, он бичкаше дрвца во Ротино. Е не може на два кура.
Ne mozes ti lokvance toa da go sfatis posto najverojatno si pripadnik na nekoj od malcinstvara pa ne go osekjas toa licno. Ili severdjan. Treto nema. Inaku ke sfatese deka ne mi bese mene tolku za Grujo kolku sto mi bese kolku steta ke napravire so vasata glupost i kusogledost. Nepopravliva steta.
Ako ne mozes toa i po tolku godini da go uvidis ti rekov, ili si nekoe malcinstvo ili si severdjan so tapija.
Bilo kako bilo, koj da si od dvete, nikoj ne te drzi, pakuvaj kuferite i fakjaj patot pod noze.
P.s i stvarno misterija mi ostana zosto brisevte stari profili i kreiravte novi ko bevte tolku pametni i vo pravo .
Ete od tebe pocni , so se kriete ko picki :cautious:

Последно уредено:
Член од
9 октомври 2022
Мислења
3.069
Поени од реакции
9.295
Ne mozes ti lokvance toa da go sfatis posto najverojatno si pripadnik na nekoj od malcinstvara pa ne go osekjas toa licno. Ili severdjan. Treto nema. Inaku ke sfatese deka ne mi bese mene tolku za Grujo kolku sto mi bese kolku steta ke napravire so vasata glupost i kusogledost. Nepopravliva steta.
Ako ne mozes toa i po tolku godini da go uvidis ti rekov, ili si nekoe malcinstvo ili si severdjan so tapija.
Bilo kako bilo, koj da si od dvete, nikoj ne te drzi, pakuvaj kuferite i fakjaj patot pod noze.
P.s i stvarno misterija mi ostana zosto brisevte stari profili i kreiravte novi ko bevte tolku pametni i vo pravo .
Ete od tebe picni , so se kriete ko picki :cautious:
За Грујо ти беше сеа ајде. Да го сменеше Грујо името, а дефакто преговарал, ќе збореше овде дека децата му ги киднапирале па го уценувале, па ќе најдеше миљон оправдања. Признал ти или не, се видовте сите по малце во сликата која тој ви ја испрезентира на угнетениот работлив чесен македонец, се поистоветивте со него.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.976
Поени од реакции
25.528
За Грујо ти беше сеа ајде. Да го сменеше Грујо името, а дефакто преговарал, ќе збореше овде дека децата му ги киднапирале па го уценувале, па ќе најдеше миљон оправдања. Признал ти или не, се видовте сите по малце во сликата која тој ви ја испрезентира на угнетениот работлив чесен македонец, се поистоветивте со него.
toa e loki tolku ti e kapacitetot... da bese baba ti masko muabeti... od "pregovaranje" pod pritok cela decenija do potpisuvanje kapitulacija za 3 dena ima golema razlika ama sareno kurtonce cel zivot ke si bide kurtonce.

ps. sedi si doma na zapad ke ostanes pod nekoj most. so intelegencijata sto ja imas tesko ti da prosperiras.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
761
Поени од реакции
1.383
И ете ја поентата. Кусогледост, кратковидност или пак перде на очи.

@Lokvan јас вака ќе ти кажам. Ти знаеш што е најдобро за твоите деца и твојата сопруга секако. Ама ако си во можност да тргнеш подалеку од мртовечницава, послушај ме и стори го тоа. Ич кур да не те боли што мислат владевци столевци куревци на кајгана.

И таму далеку кај што ќе си, пак ќе се подјебаваме. Можеби ќе го нема СтолеД, ама сигурен сум дека ќе има некој што ќе ти го скрши карданот.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
510
Поени од реакции
924
Вчера почнаа протестите за Модуларната болница во Тетово во која се бара одговорност од СДСМ и ДУИ.

tetovo.jpg

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.765
Поени од реакции
24.781
Da go smenese i jas da go pravev toa sto tvrdis deka bi gi pravel, da, ke imas lice da mi zboras, ama vaka samo glup muabet pravis, da ne recam si se tesis.
Site defakto pregovaraa , obvrska bese toa prevzemena uste od tamu privremenata referenca. Ali ima pregovaranje kolku da se pregovara i ima spustanje gakjite kako toj vie sto go promoviravte tuka. Isto kako i sekoja idna vlada sto ke pregovara so bugarite. Megjunarodna obvrska e toa, ne e jas i ti sme se dogovorile pa ajde pu pu ne vazi.
E zatoa be lokvance, jas nemam izbrisano profil za razlika od vas pametnite. Slobodno mozes da pobaras( ako sakas sekako ) , sto imam pisano togas, so ispadna, kako ispadna i taka. Dali sum pisel jas od Rotino ili od picke si materine mozi da mu smeni samo na nekoe skopsko buljavce, ali pisanoto stoi, od zbor do zbor.
P s inaku kolku sum jas za vmro, ete imas tema za sekoja partija posebno, najdi mi dva posta kade gi branam, relativiziram ili so i da e. Togas izborot bese toj, ili za Grujo ili za Zaev. Go izbravte Zaev , pa brisevte profili da ne ispadnite glupi. Toa e vistinata. Ete pobij me, kazi koj ti bese stariot profil pa da sporedime sto jas od Rotino sum pisel, a sto ti gradsko banjato prosetano coece pisese togas. Ili prpa, polesno ti e vaka.

Член од
12 март 2009
Мислења
21.126
Поени од реакции
17.339
1742896813780.jpeg
Буч Касиди ЈР се активирал ?
интересно, татко му нешто молчи за проблемот со блгарчињата??

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.388
Поени од реакции
6.802
Прегледај го приврзокот 446817
Буч Касиди ЈР се активирал ?
интересно, татко му нешто молчи за проблемот со блгарчињата??
Не молчи, не е иставен од бугарски медиуми и се согласува со блгарчетата, уценети луѓе се и он и љубчо, не им е лесно и не ги жалам, гомна од луѓе.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
510
Поени од реакции
924
ЛГБТ протестот вчера пред УКИМ на антифа бригадерите од E Majta :D

crvena mladina.jpg

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.445
Поени од реакции
3.295
Убаво што така им направиле.Во Кочани 30 денови се штрајкуваше против депонијата деноноќно, ниедна телевизија не известуваше.
Новинарство = Дно .

Kajgana Shop

На врв Bottom