Пожар во Кочани, диско Пулс.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.595
Поени од реакции
31.414
извини вчера што не ти одговорив.
Да не се повторувам.
Еве зошто јас мислам дека сите сме виновни.
Pa togas odlogiraj se od forumov i prijavi se vo MVR deka si vinoven.
Jas na primer ne cuvstvuvam vina za nastanov. Nitu sum inspektor, nitu moja e diskotekata, nitu prskalki pustiv tamu.
Ne moze site da sme vinovni za se, me razbiras? Vinovnicite imaat ime.

Nema koj ne e potresen i koj ne go cuvstvuva ova kako poraz. Sekoj normalen cuvstvuva taga za ova.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.848
Поени од реакции
4.872
Pa togas odlogiraj se od forumov i prijavi se vo MVR deka si vinoven.
Jas na primer ne cuvstvuvam vina za nastanov. Nitu sum inspektor, nitu moja e diskotekata, nitu prskalki pustiv tamu.
Ne moze site da sme vinovni za se, me razbiras? Vinovnicite imaat ime.
Devojka e, ne e momak.. kaj si videka momak so 50kg

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.314
Поени од реакции
5.599
Друже , има нешто што се вика истрага, мора да има цврста основа за некој да биде пикнат во притвор, не е ова Северна Кореа.
Секако дека не е...ама затоа е Колумбија, од времето на Пабло, кој искорумпира(л) се‘ што стигна(л) во тогашната власт...

Член од
12 март 2009
Мислења
21.047
Поени од реакции
17.280
извини вчера што не ти одговорив.
Да не се повторувам.
Еве зошто јас мислам дека сите сме виновни.

Еднаш инспекција да не влезе?
Од надвор ВРИШТИ на шупа. У Кочани секој со секој се знае. Не им било шубе?
Тој што бил кога се градело ,,диското” исто пријавил, ништо. Од внатре може и Версаче да стаи украси, од надвор кога ќе поминеш е одбивно, уште решетки има на прозорите. Вратана не е врата. Ја шо имам 50 кг можам лабаво да поминам низ нејзе. Двајца тешко. Не па стампедо.
Цел народ гледал шо се дешава, си молчел и си идел во дупката.
У Охрид за Хангар и Аломос исто. У тоа Аломос кровот е 1,90-2 м преку сила.
Воздух нема ни за лек.
Да не зборам шо се ќути за сѐ друго.
Од ќутење и ,,шо можам ја да сменам” дое до тоа да закопаме 50 деца.

Не го доживувате ова ко пораз?
На сите канали сегде бевме ударна вест. Од другине земји сигурно се крстат шо ние сметаме за диско
Да, ама Стојанчо што крши цигли со глава не успеа да ја отвори втората врата на која имало катанец и стиропор.... А арамиите за секунд ги отвараат катанците... Што да кажам, смотани, изненадени,,,при евакуација со мобилни било важно да се сликне

Член од
13 април 2021
Мислења
3.593
Поени од реакции
11.809
И крај краева, народот ја ствара државата. Каков народ, таква држава.
Е така. Каков народ, таква држава
Е ова е тоа. Проблем е системот во државата, а системот го сочунуваме сите ние. Кога се зборува за системот, не се мисли само на институциите и законите, туку и на културата, вредностите и секојдневните навики на луѓето кои ја одржуваат таа структура. И таквиот систем ќе се смени само и исклучиво ако луѓето се подготвени да ги сменат своите ставови и навики. Ако луѓето не се променат, тогаш и институциите нема да се променат, и системот ќе остане таков каков што е, никаков.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.314
Поени од реакции
5.599
Ја не знам дали има еден градежен сектор во државата каде што не се подмитува. Керка и на испекторкава излезе на прес да каже дека Мајка и НАВОДНО земала мито, а одбраната на адвокатот се состои од тоа дека тој што го дал митото, имал причина зошто да го нуди, зашто објектот не му бил во граници на пропишаното. Жената фатена во ресторан при предавање на парите, со обележани банкноти. НАВОДНО. 4000е мито. Прво побарала 1500, па и се виделе малку, па качила на 4. Дошла на функција лани во Февруари.

ГРАДЕЖНА ИНСПЕКТОРКА УАПСЕНА ЗА МИТО ОД 4.000 ЕВРА Ги зела обележаните пари во ресторан во Куманово - plusinfo.mk

На нас очајно ни фали Клајд Шелтон, во преносна смисла. Да удри ресет на се.
Она што е трагикомично кај вака фатените митаџии, односно местенки, „као„ фаќаме лик кој зема мито „на лице-место„, е тоа што се ловат ликови за суми кои се смешни во однос на сето она кое е украдено од државниот или општинските буџети, а тоа крадење е изведено по легални процедури, со веќе познатата шема на „пумпање„ набавни цени до небо...

Член од
13 април 2021
Мислења
3.593
Поени од реакции
11.809
Иначе бугарски пратеник сам собрал 34 200 евра донации за настраданите во Кочани.

Нашиве нигде ги нема. Барем по 1000 денари од платата што им е за 78% повисока да издвоеа. Барем некаква иницијатива да се покренеше, нешто да се превземеше.

И во време кога Бугарија се солидаризираше со нас, на тв алфа го пуштија македонскиот дел од пеколот.

Член од
30 август 2024
Мислења
260
Поени од реакции
1.148
Кој може, на овие што имаат 0 денари, да донираме. По 300/500/1000, ќе се соберат пари.

пс: Сметките се директни трансакциски, или од родител или од член на фамилија.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.038
Поени од реакции
3.634
Кој може, на овие што имаат 0 денари, да донираме. По 300/500/1000, ќе се соберат пари.

Јас донирав на неколку од тие со 0, меѓутоа треба да пратиш screenshot на Viber на човекот кој ја води страната, па тој рачно да ги додаде после одреден период. Во превод, за тие што донирав, се уште стои дека е 0.

Подобро решение ќе беше парите да одат на едно место и на одреден временски интервал, еднакво да се проследуваат на засегнатите. Сепак, познавајќи какви психопати постојат и какви обиди за измама може да има....

Член од
12 март 2009
Мислења
21.047
Поени од реакции
17.280

Бил ставен Катанец, ама на кој влез, да не на тој со Стиропор што го затворила??
Кажуваше на времето еден мајстор у фабрика, што бил во Истанбул 80ти , гледам во Чаршијата иде Жандар и 2ѕидари, ЗАЗИДУВААТ ИЗЛОГ И ВРАТА ОД ДУЌАН, НЕ ПЛАЌАЛ ДАНОЦИ

Член од
6 ноември 2024
Мислења
749
Поени од реакции
1.365
За донации 143400 А1, Телеком, Мтел. 100 денари повик и вртете додека сте на пауза од работа.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.955
Поени од реакции
12.595
Неправедно и погрешно е кога се повикува и прифаќа колективна, заедничка одговорност.
Автоматски споено мислење:

како се донира и дали од пц или од мобилен?

Член од
5 октомври 2009
Мислења
75
Поени од реакции
8
Ovde mozelo da se spasat, ako namesto da gledaat kako mulinja i gasat so pp aparat, nekolku dusi od obezbeduvanjeto pocnat da gi evakuiraat lugeto
Со 2 пп апарати таков пожар не се гаси. Башка сигурно никогаш не си бил во "дискотеката" па да видиш од што е направена

Kajgana Shop

На врв Bottom