Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
31 мај 2019
Мислења
418
Поени од реакции
1.289
isto e i kaj nas e poloso
Ne da e poloso, vas bukvalno albanskite partii ve derigiraat na kopce.
Nikakvo gragansko opstestvo, duri i shipurkite sto se od graganski sektor se orientiraat vo makedonski krugovi posto kaj niv nema fajde, do tolku e beznadezna situacijata.

Vcera gledav eden dokumentarec za Kosovo...srbive vikaat bukvalno shipurkite sto do vcera im bile najdobri komsii, ovie im davale sve i svasta im pomagale, za da posle im gi palele kukite i kradele stokata, napagale sestrite...
Ne za dzabe vo Tetovo ima pogovorka Dobar shoshon i zeleno kuce ne postojat.
I ova ne bi me iznenadilo da e derigirano od ovie od VLEN, za da se prikaze nekakva etnicka harmonija, isto kako koga na vlast bea DUI so SDS i skoro i da nemase nikakov etnicki problem, duri ni na Karpalak plocata prekinaa da ja krsat togas, zatoa sto DUI bea komotno smesteni na pozicii i ne im odgovarase nisto da se desava.

Ednostavno se sto doaga od niv treba da se zima so rezerva.

Последно уредено:
Член од
11 октомври 2024
Мислења
460
Поени од реакции
818
Корупцијата и нестручноста немаат етникум и религија. Дежурен доктор бил Македонец.

Таткото на Ведат: За две минути ми го убија синот – во кумановската болница влезе обвинителството и полицијата

Член од
5 ноември 2024
Мислења
88
Поени од реакции
379
Корупцијата и нестручноста немаат етникум и религија. Дежурен доктор бил Македонец.

Таткото на Ведат: За две минути ми го убија синот – во кумановската болница влезе обвинителството и полицијата

Pa zosto spomuvas deka doktort bil Makedonec

Член од
11 октомври 2024
Мислења
460
Поени од реакции
818
Реално гледано директорот е жртвуван заради политика и судот на масата, а не заради правда или дека навистина има кривица.

Директорот убаво кажа. Болница е. Луѓе се раѓаат, се разболуваат и умираат секојдневно во таа болница. Како и секаде во светот.

Ако имало лекарска грешка, тој доктор и тие анестезеолози имаат име и презиме. Тие треба да си ја сносат одговорноста (ако се утврди дека ја имало). Директорот може да сноси одговорност ако тој директно ја координирал интервенцијата или прикривал лекарски грешки што тоа тој не го правел.

Убаво и нормално е да се бара одговорност и правда, но ваквиот начин на барање правда излегува од контрола и ќе вродува со контра ефект во иднина. Болници ќе останат без еден куп добри доктори и сестри, затоа што ќе суди политичкиот притисок и полуписмената маса која за се ќе “мисли“ дека имало лекарска грешка.

Kajgana Shop

На врв Bottom