И 1000 да ги затвориш малку е.Malce e![]()
И 1000 да ги затвориш малку е.Malce e![]()
Како што разбрав министерот рече дека ги разрешиле сите командири и началници (и замениле со други од Скопје), за да имало непристрасност и да немало притисоци и влијание врз истрагата, како и лични и професионални релации со средината. Внатрешна контрола на МВР дополнително ќе го испитувала постапувањето на сите полициски службеници.Па министерот ќе има злоупотреба на службена положба, фалсификување документи. Газдата ќе има неколку и поврзани со фалсификуваната дозвола, и со општа опасност. Директорот на правниот субјект ќе има неколку во двете насоки. Инспекторите од ДПИ и слично ќе имаат многу повеќе поврзани со дозволата, отколку со несреќата. Овие началниците на полициски станици што ги сменија денес, ако ги сменија за да ги гонат, ќе ги гонат за непостапување по пријави веројатно. Ништо чудно и судењето да се подели на неколку судења за различни кривично-правни дела.
Ево одговорОбезбедувањето има одговорност и те како. Зеле обврска да го обезбедуваат настанот и требало професионално да си ја бркаат работата. Под обезбедување не се подразбира само дремење на врата, обезбедуванње значи многу повеќе од тоа отвори затвори, професионална агенција не смее да преземе обврска да обезбедува ваков објект.
@пунтерИ да не се нафатила агенцијата за обезб да го обезб објектот,тој газдата ќе најдел други дечки обични бабуши што ќе продаваат карти..еве и тие да не се ќе поставел двајца другари да продаваат карти и ? Ќе сменеше нешто ?
Брату ова се што го пишуваш е за во некоја јака Европска држава каде што клубот би исполнувал сите услови за работа а доколку се случело нешто на тапет тогаш да биде обезбедувањето..Во нашиов случај воопшто таму не требало да има никаква журка и собир..
Затоа што вест за несреќава беше прикажана и во Американска медиа.Што си и покажувал. Ко да е нешто убаво или за фалење.
Од ден у ден се повеќе пред странци ми е срам да кажам од каде сум затоа што ги осеќам дека ме гледаат бетер од црнец од афричка вукојебина.
Јас те разбирам тебе, јас само коментирам, кажвам дека реално и обезбедувањето носи одговорност, не го зборвам тоа дека ги мразам, ти зборвам како човек кој работел години како обезбедување на светки познати настани од типот на Mercedes-Benz Fashion Week, или на настани каде гости биле личности од типот Geert Wilders, Tony abbott...И да не се нафатила агенцијата за обезб да го обезб објектот,тој газдата ќе најдел други дечки обични бабуши што ќе продаваат карти..еве и тие да не се ќе поставел двајца другари да продаваат карти и ? Ќе сменеше нешто ?
Брату ова се што го пишуваш е за во некоја јака Европска држава каде што клубот би исполнувал сите услови за работа а доколку се случело нешто на тапет тогаш да биде обезбедувањето..Во нашиов случај воопшто таму не требало да има никаква журка и собир..
Епа Pulse ги мериш со ова?Јас те разбирам тебе, јас само коментирам, кажвам дека реално и обезбедувањето носи одговорност, не го зборвам тоа дека ги мразам, ти зборвам како човек кој работел години како обезбедување на светки познати настани од типот на Mercedes-Benz Fashion Week, или на настани каде гости биле личности од типот Geert Wilders, Tony abbott...
Далеку од тоа, ама мора да има некој минимум стандарди.Епа Pulse ги мериш со ова?
ПС. Кога си прашал таму дали има 5 излези,каков материјал има градбата,дали има сензори за чад и оган и дали се исправни???
Епа тие стандарни не се поставени од обезбедувањето, ти тамо поставуваш стандарди за објектот?Далеку од тоа, ама мора да има некој минимум стандарди.
Тие стандарни не се поставени од обезбедувањето, ама тие мора да направат инспекција што обезбедуваат, јас не поставувам стандарди, ама ако јас сум главен треба да направам инспекција каков објект обезбедувам, колку капацитет има и уште еден куп работи, а не газдата ми рече фурај 1500 луѓе во простприја со капацитет од 250 луге.Епа тие стандарни не се поставени од обезбедувањето, ти тамо поставуваш стандарди за објектот?
Cekaj sega sakas da kazes deka ako imas firma za obezbeduvanje ne moras da pocituvas zakoni zasto ako ne si ti nekoj drug ke ja fati rabotata mesto tebe?Епа тие стандарни не се поставени од обезбедувањето, ти тамо поставуваш стандарди за објектот?
Се тоа е убаво, ама проблеми кои кога ке дојдат за решавање, а се проблем за партијата, кај нас со години се туркаат под килим. Еве, Мицковски вика дека кој и да е, ке одговара. Имаме судство кое една деценија де факто го има осудено Мијалков за тешки, тешки криминали, а де јуре, ликот нема поминато 7 дена во затвор. И не е само Мијалков, уште 20 вакви примери има.Како што разбрав министерот рече дека ги разрешиле сите командири и началници (и замениле со други од Скопје), за да имало непристрасност и да немало притисоци и влијание врз истрагата, како и лични и професионални релации со средината. Внатрешна контрола на МВР дополнително ќе го испитувала постапувањето на сите полициски службеници.
Според нивните цени тие, нашиве во Охрид, а и другите би дошло како по 17 лиценци да платиле (ок, можда вистинсло ги платиле, кешПочнаа тивко притаено да цифкаат скопските газдичиња што малтене на црно работата со тие катакомбите и хангарите без ни минимални услови за едно диско/клуб. Да не било ова да не било она, па никој немал, не важел законот за сите, па за едни мајка за други маќеа. Ајде сиктер таму.
Другар дали читаш воопшто???Тие стандарни не се поставени од обезбедувањето, ама тие мора да направат инспекција што обезбедуваат, јас не поставувам стандарди, ама ако јас сум главен треба да направам инспекција каков објект обезбедувам, колку капацитет има и уште еден куп работи, а не газдата ми рече фурај 1500 луѓе во простприја со капацитет од 250 луге.
Во една ситуација за време на припремите, големиот шеф ми вика, "имаме проблем", во оваа просторија не смее никој да влезе додека не ти кажам поинаку", Јас не му дозволив влез на главниот организатор на евентот.