Абе дај смирете ја топката малку стварно се претерува со све што се случува на социјалниве мрежи. Јас верувам дека нема човек во државава што не го погоди трагедијава, ама не треба да правиме и од тоа натпревар кој повеќе е потажен. Сите оддадоа почит према децата, буквално и од тие што не очекував. Грција, Бугарија, Србија и еден куп други земји помогнаа со сите свои капацитети, тоа не смее никогаш да им се заборави, ги гледаат таму децата како капка на дланка. Бугарите вчера се собрале преку 100 луѓе да донираат крв. Секаде ќе има поединци кои ќе се ситат на ова, не им давајте на значење, нема потреба да се замериме со никого, а најмалку со тие што први помогнаа. Друга работа што ме нервира е постојаното правење тензии од страна на новинарите и одредени ликови што насетија малку крв и сеа ќе се пресметуваат ради лични причини. Според мене до сега добро тера Панче. Се води истрага и има преку 20-30 луѓе уапсено. Бектеши и дуи го видовме у лисици, кажете ми кога сте виделе некој функционер на дуи во лисици во овие 25 години? Ако денес некој не бил уапсен, не значи дека го амнестирале или го спасуваат. Ова е најголемата трагедија што се случила во државава после земјотресот 63та, сите очи се вперени во нив, мислите дека на некого му е дојдено да спасува некој си градоначалник од Кочани, или ситни инспекторчиња? И да сакаат тоа да го направат нема да можат, бидејќи притисокот од јавноста е огромен. Не паѓајте на фејсбук и твитер статуси од ликови кои пробуваат трагедијава да ја искористат за политички поени. Ќе ја следиме будно истрагата, судењата и све што е поврзано со трагедијава, и при првата грешка или обид за нечие амнестирање ќе се дигнеме тогаш. До тогаш со ладни глави.