Пожар во Кочани, диско Пулс.

Член од
7 февруари 2021
Мислења
315
Поени од реакции
884
Ne e samo deka pustale maloletnici, pustile mozebi duplo poveke luge od kolku sho ima kapacitet.
Па и тоа е нормално во секој клуб. Кај излегувате вие? Ако видиеш некаде празно значи е тапа. Не се правете како од Марс... Сигурно имало повеќе од капацитетот.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.478
Поени од реакции
4.416
Ова е ново, а имаше на работа помлад колега што се ожени со 16 годишна... Сега значи судот може да дозволи и ако не сака таткото , зетот ако не платил, кај оние што се купуваше невеста?
Да, судот е тој кој дава дозвола. Таткото не е тој кој решава.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.910
Поени од реакции
21.984
Друже, не може пошо пуштиле малолетници да ги ставаат и ист кош со тие што директно придонеле за смрт на децава. Нека си одговараат по закон, останат без работа, казни ги парично. Не можеш да јачаш бројка на уапсени демек еве јака ни е истрагава, сеа ќе им се силиме на овие.
Пуштиле 500 луѓе во објект што собира 250, да спасувале но малтене они ги ставиле во оган прво.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.583
Поени од реакции
11.694
Среќа во несреќа (ако воопшто може да се каже така) е можеби што се случило ова во три по полноќ, а не порано. Бројката можеби ќе беше уште поголема.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.312
Поени од реакции
6.697
Па и тоа е нормално во секој клуб. Кај излегувате вие? Ако видиеш некаде празно значи е тапа. Не се правете како од Марс... Сигурно имало повеќе од капацитетот.
Проблемот е што нетреба да е нормално, никој нив не ги обвинува за трагедијата, туку како што кажа член пред мене да има некоја минорна дали парична казна, но треба да се заврши прво со истрагата.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.400
Поени од реакции
22.009
И јас да бев обезбедување ако имало насоки од газдата да има толеранција кон малолетници ќе сум пуштал. Не е кривично дело, во тие гужви не ни знаеш кој е малолетник а кој не, може да ти приложи и туѓа лична карта итн, на крај тоа е најмалку битно... Нештово ќе се случело со или без малолетници. Бројот на жртви/повредени ќе беше помал, ама и 1 да загине или се повреди е огромна штета бидејќи ова не е војна туку е викенд журка каде што сите излегле да си поминат убаво.
Да бидеме реални, не е оправдување тоа. Не може да релативизираме со "и во наше време беше така". И во наше време не било исправно да се пуштаат 14 годишни внатре. Да ги врателе дома, немало да погинат.

По тоа логика не треба да одговараат ни службеници кои потпишале или учествувале во криминален тендер, бидејќи шефот така им наредил. Ама одговараат.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.342
Поени од реакции
10.638
Пуштиле 500 луѓе во објект што собира 250, да спасувале но малтене они ги ставиле во оган прво.
Да да, они иделе од дома за уши ги носеле у клубов, дај не треси зелени. Јас стварно немам искуство и знаење што е чија одговорност, но дури и тоа што пуштиле 500 луѓе не е причина да ги држиш и да им се силиш. Бар по мене. Плус, секој што купил карта имал право да влезе. Не требало да продаваат повеќе од 250 карти тогаш.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.573
Поени од реакции
31.341
Ne e normalno vo sekoj klub.
Samo vo Makedonija, so praistoriski koncepti za diskoteka e normalno.

Член од
7 февруари 2021
Мислења
315
Поени од реакции
884
Да знаеле дека ги ставаат во оган немало ни 1 да пуштат. Да беше ти на нивно место бројката кога ќе достигнеше 250 секој нареден ќе го бркаше? Ама искрено, да не знаеш дека ќе има пожар, да беше обична сабота?

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.818
Поени од реакции
4.495
Да да, они иделе од дома за уши ги носеле у клубов, дај не треси зелени. Јас стварно немам искуство и знаење што е чија одговорност, но дури и тоа што пуштиле 500 луѓе не е причина да ги држиш и да им се силиш. Бар по мене.
Не бе друже сите треба да одговараат, нормално не може да ги лупнеш 10 години како некој инспектор или министер што дал дозвола за објектов и ставил потпис иако знаел дека не исполнува никакви стандарди ама некој месец година дена и те како треба за пример.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.342
Поени од реакции
10.638
Не бе друже сите треба да одговараат, нормално не може да ги лупнеш 10 години како некој инспектор или министер што дал дозвола за објектов и ставил потпис иако знаел дека не исполнува никакви стандарди ама некој месеци години дена и те како треба за пример.
Ја пак ќе речам, не треба да им се силат пошо не се никало виновни и не придонеле за смртта на децава. А за нивните пропусти у организација слободно нека ги судат по закон. Ама моментално, не гледам дека го праат тоа, туку им се истураат на нив.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.312
Поени од реакции
6.697
Во Америка обезбедувањето на клубовите не пушта туку така, се разбира има лажни документи, но да не се лажеме тоа е најбитниот дел од нивната работа, се разбира и одржување на ред и мир.
Автоматски споено мислење:

Официјално ли е дека пуштиле 500 а капацитет е 250?

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.818
Поени од реакции
4.495
Ја пак ќе речам, не треба да им се силат пошо не се никало виновни и не придонеле за смртта на децава. А за нивните пропусти у организација слободно нека ги судат по закон. Ама моментално, не гледам дека го праат тоа, туку им се истураат на нив.
Кај нас секогаш е така прво се удира на најниските по одговорност, во Тетово кај модуларните нели кабелот беше крив :oops: а не тоа што Филипче и Анѓушев заедно со уште некој партиски куртон сакаа да стават шкљ класа материјал и да имаат што повеќе ќар од тендерот.

Kajgana Shop

На врв Bottom