Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 26.887
- Поени од реакции
- 35.899
Aма, ама Стрелков така кажа!Па не баш!

(и тоа од затвор, а руските затвори се лабави како нашиве и сите имаат мобилни телефони)
Aма, ама Стрелков така кажа!Па не баш!
Интересно четиво!![]()
Ukrajinski vojnici, poput Wehrmachta 1943., u paničnom bijegu iz Kurska: ‘Ovo je katastrofa’ | Geopolitika News
Koliko je stanje po ukrajinske vojnike u Kursku postalo katastrofalno, najbolje svjedoči tekst BBC-ja.www.geopolitika.news
Има во Хрватска и десничари и левичариИнтересно четиво!
Не по содржината, колку по коментарите.
Сепак колку и да ги серат Србите, браќата Хрвати се со исто мнение како и ние.
Aко е ова вистина, тогаш многу интересно е што добиваат Русите за прифаќање на овој хендикеп.Прв постигнат договор, како што јавуваат, е прекин на напади на енергетска структура.
Ја добиваат војната и територии во Украина, Русија има изгубено 1 милион војници. Немаат луѓе веќе. Ова што Трамп се труди да ја заврши војната им е 7ца на лото. И поарно да заврши затоа што ако продолжат да ја дразнат мечката на крај ќе изгориме сите и цела Европа. Уште овие од Еу да си ги свиткаат опашките и да заврши лудилово.Aко е ова вистина, тогаш многу интересно е што добиваат Русите за прифаќање на овој хендикеп.
Сигурна си, и зошто НЕ ?Немаат луѓе веќе.
Па затоа што 4 години трае војнава, многу луѓе загинаа и од двете страни, на Украина и праќаат помош но Русија сама војуваше.Сигурна си, и зошто НЕ ?
Ајде престани да пишуваш глупости на темава. Дури и најпроукрсинските извори велат околу 400.000. Ти од нигде никаде напиша 1.000.000.Ја добиваат војната и територии во Украина, Русија има изгубено 1 милион војници. Немаат луѓе веќе. Ова што Трамп се труди да ја заврши војната им е 7ца на лото. И поарно да заврши затоа што ако продолжат да ја дразнат мечката на крај ќе изгориме сите и цела Европа. Уште овие од Еу да си ги свиткаат опашките и да заврши лудилово.