Пожар во Кочани, диско Пулс.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.703
Поени од реакции
24.654
Тоа е стварта во рационализација на стварите.
Не може да биде репер, и јас сум бил во дискотека на 14-15 години и сум се начукал - НОРМАЛНО Е ТОА.

НЕ,НЕ, НЕ Е.

Сите сме свесни што сме правеле и тоа не може да биде оправдување за нашите наследници да го прават денес.

Сме израснале и сме свесни дека тоа било глупост и не нормално, наша обврска е базирано на искуството тоа да го превенираме и спречиме и автоматски да бидеме подобри од нашите родители, кои ете во тоа време дали од несвесност или недоволна едукација кога интернетот и телевизијата не биле толку искомерцијализирана им се десил некаков пропуст.
Iskreno ne se soglasuvam.
Ne znaci deka relativiziram, no ne se soglasuvam. Zosto, kako ne e ni bitno tolku.
No da ne ispadni deka relativiziram.
Momentalno sto treba da ne interesira e dali e ili ne e vo sklad so postoeckite zakonski propisi. Tolku. Sto sme pravele ili ne sme pravele, dali sme smetale deka e vo red ili ne e e nebitno vo momentot. Zakonot kako pisi, toa treba da ne interesira. Toa e najbitno vo momentot, a ne sto smetame deka e vo red ili ne e.
Jas napisav i prethodno i stojam zad toa. Nekoi zakoni se krajno glupi i neadekvatni za ovie prostori, barem spored mene. Toa ne znaci ako gi krsam deka treba da mi se prigleda niz prsti. Ako mi se progleda mene, oti ne na Petko, Trajko, ili bilo koj. Me sfakjas ?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.443
Поени од реакции
47.700
Ги гледаше видеата од постов мој?
Da i ne znaci deka razvojot na nastani e ist, zasto imas videa i od Puls vnatre, koga se pocna. Kaj romancite mnogu pobrzo se odvivaa rabotite za zal, iako prvicno umrea 29 luge mislam, pogolemiot del pocinaa potoa, golem del poradi uzasnite uslovi vo bolnicite, pisav ponazad za toa.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.478
Поени од реакции
4.415
Луѓе, ја забегавме темата со ова малолетниците. Во конкретниот случај делото е предизвикување општа опасност со последици какви што имаме. Сосема други дела се тоа што во дискотеката имало малолетници и им се точело или не алкхол и тоа се секојдневни прекршоци по локалите за кои се изрекуваат парични казни. Овдека релевантно е кој и на кој начин ја предизвикал опасноста, некој со чинење некој со не чинење.....

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.718
Поени од реакции
59.881
Како од 8 валидни лиценци вчера , денес испадна 22 дека се валидни? Не лажат очиве тоа што гледавме во регистар или пак не шалта владата?
Системска грешка друже, се дешава.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.400
Поени од реакции
22.007
Како од 8 валидни лиценци вчера , денес испадна 22 дека се валидни? Не лажат очиве тоа што гледавме во регистар или пак не шалта владата?
Списокот што се споделуваше беше за лиценци до 2024. Не беше апдејтиран со новите од 2025.

Член од
15 јануари 2020
Мислења
915
Поени од реакции
2.944
Луѓе, ја забегавме темата со ова малолетниците. Во конкретниот случај делото е предизвикување општа опасност со последици какви што имаме. Сосема други дела се тоа што во дискотеката имало малолетници и им се точело или не алкхол и тоа се секојдневни прекршоци по локалите за кои се изрекуваат парични казни. Овдека релевантно е кој и на кој начин ја предизвикал опасноста, некој со чинење некој со не чинење.....
Тука е коренот на многу црни хроники.

Колку само пијани и дрогирани малолетници се примени во часовите по полноќ на токсикологија?

Колку само експлицитни снимки се излезени од тие ноќни дружби со 5-10-15-20 години постари?

Колку само педофилски случаи се регистрирани во последните години?

Сето ова ќе се минимализира ако малолетниците во часовите после полноќ се онаму каде му е местото - во кревет.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
2.059
Поени од реакции
3.783
Мирен протест, со други зборови како овци во трло, ако ги споредиме протестите од Белград со нашиве,делуваме баш смешно и патетично.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.703
Поени од реакции
24.654
Laze drugo bese muabetot.
Zboravme za dosledno pocituvanje na zakonite kolku i da se bezveze ili ne ni se po kef mene, tebe ili pojma nemam tamu.
Daleku od toa deka e ista odgovornosta ,no odgovornost mora da ima od site.
Muabetot pocna so dali i sankerot treba da snosi odgovornost ako sluzel alkohol na maloletnici ili redarot ako gi pustal vnatre, a po zakon ( koj patem receno te cekame tebe da ni kazis, duri i te tagnav ) voopsto ne ni trebalo da bidat vo blizina na objektot, ne pak vnatre, uste pomalce da konzumiraat alkohol.
Muabetot mi e da skratam, da ne go tupime, ako zamizime na edno oko za nesto, kakvo moralno lice bi imale da se ljutime ako nekoj drug go napravi istoto.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.784
Поени од реакции
5.161
Мирен протест, со други зборови како овци во трло, ако ги споредиме протестите од Белград со нашиве,делуваме баш смешно и патетично.
Ова не е ни протест туку искажување почит кон починатите пред се, оние што сакаат нешто насилно уште сега кога лугето не се ни погребани.. се патетичните и смешните.

Член од
20 мај 2023
Мислења
623
Поени од реакции
2.763
Собир е, за оддавање почит на загинатите, не е никаков протест. Гледаш дека и низ други градови се прави моментално.

Kajgana Shop

На врв Bottom