Пожар во Кочани, диско Пулс.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.622
Поени од реакции
10.618
Па во почеток и по 15 минути сум се прошетувала по дискотеката, колку да си го видам симпатијата. И после дома.

Не дека не сум влегла и јас во дискотека кога сум била под осумнаесет години (и мене чичкото одлучил да ме пушти), не се правам светица…ама на 14-15 години не излегував по дискотеки и никако не во три по полноќ.
Ova e drugo ludo vreme. Strasna rabota.
Nie roditelite sme nemokni, decata ni se neposlusni, ni izlegoa od kolosek.
Priznavam.
Celo leto pred zgrada na klupa sedat tokmu tie maloletnici, nemame sila nutu mok da gi pribereme...izlezeni od kontrola....a i si velis, pa koga ima i drugi , tamu i trvoeto.

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
4.004
Поени од реакции
15.739
Ајде и Мицкоски по патот на Вучиќ. Семката да ви ја ебам лицемерна. Ти ли ќе му даваш на мало дете надеж бе пецко. Ако веќе некој треба да го дигне детето психички тоа е мајка му или татко му, кога веќе пуштате некој (иако не смее) - пуштете ги нив.
Идиоти..

Член од
12 март 2024
Мислења
464
Поени од реакции
856
Ова со болнициве, немање душеци, кебиња и персонал доволно збори за капацитетите на Македонија во случај на воен конфликт.
Таравари една од првите изјави што ја даде во неделата беше дека одбиле помош од соседните држави, зашто сме имале доволно капацитет. Многу брзо после тоа смени плоча и затоа изјавата му остана воглавно незабележана. Очекуваш од некој што води ресор здравство да знае кој е капацитетот на тој ресор.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
2.059
Поени од реакции
3.778
IMG_20250318_183757.jpg

Србија повеќе не сака од нашиве политичари, толку алчни и злобни монструми немам видено, стегнати, тој народ треба да се обештети, а не да се тапша по рамо. Ние не сме за држава тоа е факт. Секоја чест за Србија и српскиот народ. Тоа се луѓе со срце.

Член од
25 октомври 2016
Мислења
243
Поени од реакции
228
Ne tuka ti kazav. Vo pp kako sto si znaes standard. Ne se dolzni drugite da gi zamaras. Ne sum ni jas dodusa, ali ete ke se zrtvuvam za opsto dobro i ke te ignoriram tamu, samo olesni se. Taka da ne truj tuka, gitla vo pp.
More glupav ne se pravi umen, ubedlivo si najglupav vo svet, pisham oti ja truesh temata koe pp , idi u PM!

Член од
15 јануари 2020
Мислења
915
Поени од реакции
2.940
ne e normalno be misir, ne tuku mi spinuvaj ama utre ako ti imas 16-17 godisno dete sakas da mi kazes deka ako ti kaze deka ke ide kaj drugarot da spie i pritoa toj drugar napravi se za da ti dokaze deka stvarno ke bide kaj nego ti u 1 saat sabajleto ke ides kaj nego pred kukja za da vidis deteto dali stvarno ti e tamu? Ne bidi glup a znam deka ne si, Makedonija ti e ova, site sme go praele ova i site ke go praat ova, ne vi e ova Germanija ili nekoja druga evropska zemja kaj sto posle 12 saat nema zivo pile. Racija ovde ne te legitimira ne pa neso podrugo.
Со оглед на твоето ниво на дискусија на темава, но и на многу други, се осеќа дека твоите значително потфрлиле во клучните години на твојот развој.
Истото важи и за тетката која те лајкнала.

И да, која е потребата на 16-17 години да му биде дозволено да спие кај другар? Божем тројни интеграли ќе решаваат или ќе го конструираат новиот Фејсбук.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.703
Поени од реакции
24.653
ke odgovara roditelot, ama ne mi se pravi majka tereza deka tvoite znaele kaj akas ili utre zadutre nie ke znaeme nasite deca kaj ke akaat. Za srekja nemalo incidenti i se toa, ama aj pa da gi cuvame decata u stakleno dzvono, mozda ke mi rece kaj drugar ili drugarka ke spie i sho ja sea treba da im dzvonam da gi baram ko psihopat nekoj? Site sme gi lazele nasite deka negde ke ideme a ne sme otisle tamu sme otisle na zurka.
Jas sum druze se so ne treba da bidis. Niti se pravam majka tereza, niti sum bil svetec vo tinejderski godini, sega pak uste pomalce. Iskreno zivotot im go imam skrateno na moite pojma nemam kolku. Drug e muabetot i poentata.
Ima glupi i bezvezni zakoni, barem spored mene koi ne se adekvatni za ovie prostori. Ednostavno gi prepisale.
NO zakonite se takvi kakvi sto se, mu se dopagjalo toa na nekomu ili ne. Sakate pravna drzava, barate pravna drzava, barate sekoj da odgovara spored zakonot ? Nema prostor za ama .....
Ili e po zakon ili ne e, nema izmegju.
Posle neka menvat, neka adaptirat, momentalno sekoj treba da go jadi prema postoeckite zakoni koi se vo sila. Pokraj suvoto i surovoto ke izgori ama to e.

Член од
15 јануари 2020
Мислења
915
Поени од реакции
2.940
A koe e tvoeto nivo ustvari? onaka ispod pojas da se smeskas na postovi cinicno i pederski da spinuvas, zali se ajde 90% od roditelite neka zemat da gi ispouapsat ako ideme po tvojava logika u drzava ebate debelkoto.

ovde nisto ne funkcionira po zakon, ne pa za ova. Po ovaa logika treba 90% od roditelite koi gi pustaat negde nivnite deca da gi ispouapsat. Sum za ama znaes ova koa ke se desi? nikad.
Ова е тоа ниво за кое говорам. Очигледно длабоко те испуштиле низ раце кога те воспитувале.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.717
Поени од реакции
2.826
Секој пат пред да почнете да се карате кој е крив, или да браните некој нека ви искочи ова пред глава:

Прегледај го приврзокот 446386
Сите три партии се гомна невидени. И треба да се бориме против сите.
Во 26 години што работело диското, ни ВМРО ни СДСМ ЕДНАШ не напраиле инспекција. Немој никој да браните.

И вака, децава, Фросина, Кољо, Саздо, од Смилковско, сите удрени пешаци кои не добиле правда. Сѐ ова оди на душа на народот.
Зошто? Сите вие шо сте постари, ЦЕЛ ЖИВОТ сѐ гледате и ќутите бе. Триесет у три години, за сѐ нешо врски, по телефони, иам другар ваму, иам таму. Сите вие СИТЕ КАКО ДА ВИ КАЖАМ.
Ми е гајле кои сте, чиви сте, пол, вера, нација, сите шо сте ќутеле и ќутите. Највише тие шо имате партиска книшка ќе ги носите децата на совест. Сте им дале толку моќ, и на едниве и на другиве, за ДУИ да не зборам, ко у Косово да живеам не дај Боже.
и сега вие сите што правите срања 33 години, ќе се молите студентите да вд оправаат ? Не ви е срам?
Не ви дое после тоа завчера да земете да фрлите книшките? Партијата е повредна од 1 или 50 деца?
Вашите бе ќе настрадаат еден ден.
сите покажувате со прсти кон некого, застанете у огледало, и запрашајте се што правите.

ако допре ова до некој уопште.
Се гледаме во 6 на Плоштад!
без изговори, фрлете книшките и да стаиме крај на сѐ ова.
За ова злосторство Одговорност и на сите премиери од 2010 до 2024,на сите овие конфисковање све шо заработиле во нивниот мандат

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.622
Поени од реакции
10.618
Со оглед на твоето ниво на дискусија на темава, но и на многу други, се осеќа дека твоите значително потфрлиле во клучните години на твојот развој.
Истото важи и за тетката која те лајкнала.

И да, која е потребата на 16-17 години да му биде дозволено да спие кај другар? Божем тројни интеграли ќе решаваат или ќе го конструираат новиот Фејсбук.
Ти во кој свет живееш?
Паднат си од дудинка или со сила се правиш удрен?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.703
Поени од реакции
24.653
ovde nisto ne funkcionira po zakon, ne pa za ova. Po ovaa logika treba 90% od roditelite koi gi pustaat negde nivnite deca da gi ispouapsat. Sum za ama znaes ova koa ke se desi? nikad.
Znaci citaj, ubavo napisav, ima glupavi bezvezni zakoni koi i mene mi se bezvezni i nelogicni. Ama takvi se kakvi so se i momentalno se vo sila.
Dodeka se smenat, ako se smenat, to e.
Tebe ne ti e po keif maloletnici da sedat do kasno, na nekoj drug oti da ne smee maloletnik da pie, na tret redarot da ne pusta, na cetvrt nesto cetvrto, na inspektorot ili tamu nekoj ne mu e po kef da ima prskalki, dovolno izlezi, na gazdata da ima licenca, na organizatotot da ima gosti kolku sto e propisano i taka do beskraj.

Член од
15 јануари 2020
Мислења
915
Поени од реакции
2.940
daj argumentiraj nesto druze, posoci, vidi, kazi. Go vidovme tvojot najdobar argument koj e, onaka pederski ispod pojas da pises "spored pola forum normalno e nivnite deca da bidat u 3:00 saat vo nekoja stala". Ispinuva za site pari i ja promasi cela poenta, posleden post da mi e ovoj da sum te citiral za nesto, sepak se pokaza samo deka si totalen glupak.
Ништо не сум испинувал. Репрочитај си ги постовите каде што се пењанивиш дека родителите не биле виновни дека 14 годишните им деца да бидат во 3 по полноќ каде што биле.
Оти и ти така си правел. Затоа ти реплицирав, дека не си репер за адекватно воспитување ако на 14 години твоите не знаеле каде си во 3 во ноќта.

Убаво во старата ни држава имало закон после 22ч дека не смее малолетник да се сретне по улиците, во спротивно казна за родителот.

Ама ете тој закон не одговарал па не го препишале оти ваквите газди ќе немаат профит од карти и пијачки.
Автоматски споено мислење:

Ти во кој свет живееш?
Паднат си од дудинка или со сила се правиш удрен?
Очигледно различен од твојот мизерен

Последно уредено:
Член од
16 октомври 2021
Мислења
758
Поени од реакции
1.714
Znaci citaj, ubavo napisav, ima glupavi bezvezni zakoni koi i mene mi se bezvezni i nelogicni. Ama takvi se kakvi so se i momentalno se vo sila.
Dodeka se smenat, ako se smenat, to e.
Tebe ne ti e po keif maloletnici da sedat do kasno, na nekoj drug oti da ne smee maloletnik da pie, na tret redarot da ne pusta, na cetvrt nesto cetvrto, na inspektorot ili tamu nekoj ne mu e po kef da ima prskalki, dovolno izlezi, na gazdata da ima licenca, na organizatotot da ima gosti kolku sto e propisano i taka do beskraj.
Ne se razbirame. Ovde vinovnik go napravija roditelot posto deteto mu se naslo u diskoto. Prvo aj da gi ispouapsime 90% od site roditeli posto ednas sigurno im se ima sluceno nivniot sin/kjerka da im otide nekade bez nivno znaenje (primer detevo da im rece ke idam ke spijam kaj drugar/ka, a da otide vo disko ili na nekoe drugo mesto). Vtoro, znaci ne se ovde vinovni gazdite, vlasta, opozicijata, sistemot trul kaj sto ovie vadele licenci na zhimi ochi i nemale nikakov problem so toa, roditelite bile pazi vinovni poso dozvolile nivnite 16 godisni deca kade sto se u faza kaj sto najvekje iskacaat i se socijaliziraat niv trebalo da gi uapsat. Alo, u Makedonija ziveete, ne ziveete u Germanija ili Svedska. Daj ako e taka, po taa logika ako odime site roditeli da gi ispouapsime kaj sto decava ke im se najdat izlezeni posle 12 saat.

Kajgana Shop

На врв Bottom