Пожар во Кочани, диско Пулс.

Член од
23 април 2022
Мислења
563
Поени од реакции
2.804
Во Романија во 2015 по иста ваква трагедија падна целата влада

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.559
Поени од реакции
18.728
Абе мора да имаш некаков став и да бидеш професионалец во тоа што го работиш. Никогаш не би направила нешто што е спротивно од начелата на мојата професија, само заради тоа што некој што е над мене сака така да се тера работата.

Лекарите, како професионалци, имаат морална и етичка обврска да се спротивстават на таквите активности ако тие претставуваат закана за доброто на пациентите. Тие не смеат да дозволат политичката или јавната личност, која се наоѓа во позиција на моќ, да им ја диктира медицинската пракса кога таа е во контрадикција со највисоките стандарди на медицината и етиката. Секој лекар треба да има став и да биде подготвен да се бори за интересите на своите пациенти, зашто тоа е основната цел на медицината – да се заштити животот и здравјето на луѓето, без компромиси.
Да им е шефот на интензивна интегритет и авторитет, не Вучиќ, Путин нека дојде - нема да влезе. Ама се знае, ние сме копија на српскиот сељаџизам и таму и тука шефови се подобни кои ќутат. Не дека се нешто паметни па затоа се поставени, така е и тука, ама баш секаде.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.386
Поени од реакции
6.136
Иритира тоа што во ваква ситуација воопшто има потреба од донации, врв на срамот е тоа што на тв излегува портпаролката на владата и зборува за сметки за донации!!? Семејствата на настраданите треба да се потпираат на донации!? Срамота! Купишта пари фрлаат во армиски вреќи а сега во ваква ситуација никаде ги нема да донесат една одлука и стават на располагање 10м за да итно се покријат и платат сите потреби и трошоци на семејствата на настраданите... донации ке собирале говедата..
Црвениот крст и сите хуманитарни организации отвараат сметка за донации и за трагедии и во УСА и во Германија и секаде. Тоа му е пракса, и сите треба да се солидаризираме.

Член од
30 август 2009
Мислења
585
Поени од реакции
212
за жал ова со префрлањето фирми на роми е итекако одамна позната шема, многу примери знам низ цела држава - се префрла на негово име за 250еур или повеќе, и секако него не му менува колкава е казната нема никогаш да ја плати, а во јавност ќе се каже демек казнети се со толку и толку..

image.png

Член од
19 март 2013
Мислења
3.560
Поени од реакции
5.485
A ВМРО во врска со случајов ќе се види за неколку недели колку детално ќе завршат се. Ако им спасат гз на нивни одговорни, тури им кур. Бектеши и тие под него у затвор, еј не знаевме какви гомна се стварно. Мачкање очи само ќе биде тоа ако остане на нив.
Имаат сеа време да исправат малку од гревовите шо ги правеле.
За нивните криминали триста од претходно, Господ ќе им суди.
И доста со тоа зошо се споменувале партии , тие се дел од "демократијата" во која живееме и тоа се институциите малце поразлично спакувано од комунизмот.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.522
Поени од реакции
8.299
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ МОРА ДА ОДГОВАРА!!!!!
Заради своето непостапување, заташкување, преќутување и тој мора да биде казнет!!!!
Исто и неговите претходници кои декади ќутеле и толерирале, правејќи ги директни соучесници во оваа трагедија!

Член од
14 април 2012
Мислења
33.144
Поени од реакции
68.414
Да им е шефот на интензивна интегритет и авторитет, не Вучиќ, Путин нека дојде - нема да влезе. Ама се знае, ние сме копија на српскиот сељаџизам и таму и тука шефови се подобни кои ќутат. Не дека се нешто паметни па затоа се поставени, така е и тука, ама баш секаде.
Вака се прави тоа во држава во која се знае кој е кој. Кога одговорно лице може да набрка премиер од болничка соба. Овде би било...

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.780
Поени од реакции
31.954
Стварно јас не знам зошто да се протестира во оваа наша убава, уредена држава?!!
Се ни е потаман. Корупција аш, врскаџиство такоџе, се е по стандарди, правила, прописи.
Зошто да се протестира
,,,mnogu korektno,,,:)
,,,navistina prashanjeto za bingo e,,,za shto,,,i protiv kogo ke se protestira,,,
,,,ova vtoroto,,, na protestantite im e po se izgleda najvazhno,,,

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.753
Поени од реакции
12.906
Прашање до овие што бараат кривица, па и до оние на тема на протести, може слабо ме служи меморија ама искрено не се сеќавам на протести насочени пред судови. Зошто овие луѓе/сектори не се спомнати? Нели тие се тие кои треба да се надвор и над политика и политички структури? Нели се тие група од некои 1000 луѓе што се увек на функција или се ротираат во последниве 30 години?

Веќе коа бараме грешка во систем, што несомнено ја има, каде е барањето за одговорност тука? Системот тука почнува и завршува.

volare_g

Nediplomiran i nedokvakan
Член од
28 февруари 2014
Мислења
778
Поени од реакции
1.999
Od Macedonia 2025

Poshto najgolem del od donaciite im se od Amerika (za drugi aktivnosti), mislam deka vekje se prepoznatlivi tamu i "reliable".
Ubava inicijativa, treba site kolku mozeme da pomogneme.

Ako znaete i drugi nashi od Amerika na forumov ili opshto spodelete i so niv - @YuZe @Human
Fala drygar ,
Ke go protnam ova na rabota na eden nacin ili dryg, sekoja pomos za ovie luge e dragocena.
Eh Kocani kocani.... Od ova mislam nema vrakanje na okolinata i gradot....

Kajgana Shop

На врв Bottom