Пожар во Кочани, диско Пулс.

• Креатор на темата Креатор на темата Syn
  • Време на започнување Време на започнување
Генерал штаб на АРМ, кој друг би, се до оној моментум коа ќе се најдет некорумпирани екипи до трето колено спремни за одговорност и лидерство. Ова како и премногу случаи се директна последица на системов инсталиран од горенаведените паразити, не ли гледате да секоја наредна година е полошо и полошо а ова денес беше врвот, 60 души сите до еден млади е ништо друго освен екзодуст за држава како нашава.
ARM na chelo so likovi kako na Vaso (Koks li mu beshe prekarot?) tatko mu?
Inaku armija i drzhavni udari se tema vo Afrika vo momentov, toa ti e vizija za podobra Makedonija vo idnina?

Баш ме интересира кои клубови ќе останат да работат после инспекциите.
Сигурно Хавана, Пјур и Централ парк

Од видеава што се вртат, изгледа сите внатре апсолутно не ја сфатиле сериозно ситуацијата.
Се запалила заштитната завеса (wtf is this?), па некои со ПП апарати пробувале да изгасат, додека ДНК уште пејат. Панчо им вика излегувајте, ќе се вратиме да се среди. Веројатно отишле по вециња дел, некои на цигара.
Има едно споделено стори каде што кафичот е веќе скоро целосно празен, а неколку луѓе го гасат пожарот со ПП апарати, додека членовиве на ДНК бавно си се собираат. Штом се испразнил цел тој дел, значи сигурно едно 10-тина минути лабаво си гаселе оган, место да излезат надвор. Веројатно тука паѓа таванот и ѓаволот ја однел шегата. Настанува стампедо на влезот, се шири чад кој ги онесвестува и то је то.
Колку и да е шупа дискотеката, да се воделе по протоколи можело се' ова да се избегне.
Уште не можам да си дојдам на себеси, каква трагедија...
Tuka e napravena kriticna greska za zal, sega bas gledav video kade se gubat dragoceni sekundi da se napusti objektot, poveketo sedat, snimaat i gledaat kako gori po malku, uste pred da pocnat da gasat, pa i koga gasea, nema panika nema rastrcanost. Nikoj ne veruval deka ova ke eskalira i najverojatno posle toa pocnuva haosot.

Tuka e napravena kriticna greska za zal, sega bas gledav video kade se gubat dragoceni sekundi da se napusti objektot, poveketo sedat, snimaat i gledaat kako gori po malku, uste pred da pocnat da gasat, pa i koga gasea, nema panika nema rastrcanost. Nikoj ne veruval deka ova ke eskalira i najverojatno posle toa pocnuva haosot.
Рачунај пијани биле, во еуфорија во тој момент мислиш дека е дел од перформансот (можеби некоја точка?)

Рачунај пијани биле, во еуфорија во тој момент мислиш дека е дел од перформансот (можеби некоја точка?)
На профилот Roberto Navali на инста, на едно од последните сториња, кое трае неколку секунди и е посветено на некој што гасел и загинал, јасно се гледа празна дискотека, еден човек сано гаси со ПП апарат и уште десетина лабаво си седат. Значи они биле тотално несвесни за опасноста, стварно мислеле ќе ја изгасат завесата и ќе си продолжи журката. Од снимката, јасно е дека другите веќе биле излезени или дремеле во делот пред вратата или по вецињата.

Поверојатно, сите. Сега им најавија инспекција па ќе побрзаат ќе замачкаат нешто набрзина колку да поминат (башка што ќе платат мито кај што треба) и пак истото, крпено - дупено е во секој аспект од државава напатена.

ARM na chelo so likovi kako na Vaso (Koks li mu beshe prekarot?) tatko mu?
Inaku armija i drzhavni udari se tema vo Afrika vo momentov, toa ti e vizija za podobra Makedonija vo idnina?
Кој спомна државен удар ??? Јас дадов само одговор на веќе поставено прашање. Плз не прави спинови и не треси зелени

Кој спомна државен удар ??? Јас дадов само одговор на веќе поставено прашање. Плз не прави спинови и не треси зелени
Ne pravam spinovi, go dodadov toj del kako primer.
Vo zemji vo Azija i Afrika imash upravuvanje od vojska / generalshtab. Dali toa ti e vizija za podobra idnina vo Makedonija?
Zoshto mislish deka drzhavno vraboteni vo ARM se imuni na kriminal i korupcija, posebno vo period koga statusot (a valjda i budzetot) na armijata se konstantno degradirani? Pa edvaj ima eden mesec kako se pishuvashe za tatko mu na Vaso i slichni vo druga tema.

Сигурно Хавана, Пјур и Централ парк
Нормално, Фреди не даваше донации на ВЕМЕРЕо за џабе

Луѓе, има време за исправање криви дрини, да не додаваме болка кај родителите со политика, барем да гледаме да помогнеме на некој начин, не е ни време ни место сега за расправии.

Вежба е едно, обука сосема друго. Кај мене обуката траеше еден час, дури имаше и практичен дел каде гасевме со различни апарати за различни видови на пожар. Пожар од батерија, масло, дрво, предизвикано од струја, се сосема дијаметрално различни пожари.

Кога има смисла да се гаси и каде, во кој момент евакуација итн.
Да, и низ таа обука поминуваат “fire marshals”, на секој спрат по 5. Тие се одговорни и за евакуацијата.
И воспитувачките во градинка ги имаат овие вежби два пати годишно, заедно сосе месечни вежби за евакуација на цела градинка.
Во мК и еден излез да е, ќе го затворат за да се стави шанкче или сепаре.

Значи Шкифора Бектеши бившиот министер за економија ја издал лиценцата на шупата, абе реков јас сите зла ни почнуваат од нив. За нив нема закони се им е дозволено, корумпирани до срж, не дека и нашите се поарни. Инспекторите се тука да земаат мито, не да вршат инспекци, сите инспектори треба да се прочешлаат убаво и сегашни и во пензија прошли инспектори, инспектори за труд, инспектори за контрола на квалитет
на храна, и шо ти ја знам уште какви не инспекторчиња кои работеле незаконски а сега можеби се и во пензија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom