Пожар во Кочани, диско Пулс.

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
1.023
Поени од реакции
1.736
многу измешани информации за Андреј. Слободен Печат пишаа дека го контактирале и дека е добар, па и ја помислив дека е добар, овие викаат сега друго.

Гледам ја избришале веста, изгледа уште не е најден Андреј.
избришани се статиите дека андреј е пронајден и дека е добро...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.668
Поени од реакции
24.577
Ќе одам оф топик малку и ќе те цитирам тука.
Која трагедија е по ред оваа Владе ?
Сега јасно тие од кај излегоа толку луѓе на протестите во Србија, не протестираат против претседателот туку против системот на државата, против корупцијата која владее години исто како кај нас, кај нив беше настрешницата поттик, кај нас досега еден куп поголеми трагедии се случија и со прст не мрднавме.
Вие сте се запнале со таа шарена револуција од ум не ја вадите, да е страден човек да се побуни против нешто, одма платени куртони ги викате.

Ако после овој настан не се крени народот не заслужуваме да живееме искрено
Ne mi se rasprava iskreno.
Si ima proceduri, tocno se znae koj dal odobrenie, koj potpisal, koj zamizal, koj bacil raka i kade, koj trebalo da vrsi nadzor itn itn itn.
Ako ocekuvas deka so fingirana revolucija se resava nesto, ete potseti me sto resivme nie so nasata?
Ili bilo kade koga sme kaj toa.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.390
Поени од реакции
14.128
За поздравување е помошта од соседните држави.

Мал коментар околу објектите. Самите знаете кaкви шупи и штали се претворени во квази ноќни клубови и дискотеки. Никакви излези за евакуација, не пак да има противпожарни средства. Последна дискотека во која сум бил што имаше излези за евакуација беше зимското Колосеум кај Железница.
Кој издава дозволи вакви објекти да даваат угостителски дејности не сега инспекција да спореведува. Туку треба да одговара за
катастрофалните услови што ги дозволил. Одговорноста не треба да се бара само кај сопствениците на објектите, туку и кај надлежните институции што им дале дозволи без да проверат дали ги исполнуваат основните безбедносни стандарди.

За жал, ова е реалност што ја гледаме со години – нерегулирани простори, непочитување на законите и институции што реагираат дури откако ќе се случи трагедија. Треба системско решение, а не само ад-хок инспекции после несреќи. Ма какво системско, и тоа не не спасува тука.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
719
Поени од реакции
1.319
Член од
5 март 2018
Мислења
17.638
Поени од реакции
20.197
Si ima proceduri, tocno se znae koj dal odobrenie, koj potpisal, koj zamizal, koj bacil raka i kade, koj trebalo da vrsi nadzor itn itn itn.
Ako ocekuvas deka so fingirana revolucija se resava nesto, ete potseti me sto resivme nie so nasata?
Па тоа е проблемот кај нас и секаде, сега опозицијата ќе искористи ситуација и тие ќе организираат протести со цел да дојдат до фотеља.
Ама ова не смее да помине така, демек абе ајде шо ќе се буниме синкир поарен ќе дојди, не е работата само кој ќе дојди туку да има одговорност, затоа треба бунт.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.982
Поени од реакции
31.046
избришани се статиите дека андреј е пронајден и дека е добро...
Мое мислење е дека они не можеле да излезат воопшто пошто биле на бина и најдалеку од излезот...затоа Ѓорѓи тапанарот и Филип се веќе потврдени за починати.

Член од
17 јули 2024
Мислења
116
Поени од реакции
156
Oф Топик

ЕХФ не дозволи оддложување на натпреварот Словенија- Македонија , па имаат ли малку чувство и осет! Нека не дискфалификуваат на крај краева, не ни вреди да се игра! ЧОВЕЧКИ ЖИВОТИ СЕ ВО ПРАШАЊЕ

Член од
6 ноември 2024
Мислења
719
Поени од реакции
1.319
Владе има на папир а има и на рака. Ќе има јако тресење толку ќе кажам.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.217
Поени од реакции
12.255
Единствен начин да излеземе од овој трагичен круг, да се почне сега и од овој случај, секој што потпишал лиценца, дозвола за работа, сертификат за ППЗ и се друго што оди за еден ваков објект - да оди доживотен затвор. Од општински инспектори до министерот кој им потпишал лиценца за работа.

Само така секој што носи одговорност во иднина ќе размисли 5 пати дали да удри печат за 200 евра мито или ќе го спроведе законот како што треба.

Член од
23 април 2022
Мислења
555
Поени од реакции
2.759
Во Скопје се најстроги и највеќе се почитуваат стандардите за дискотеки и ноќни клубови. Во останатите помали средини е башибозук највеќе поради тие пријателско-роднински врски каде секој со секого е близок.

Член од
12 јануари 2022
Мислења
712
Поени од реакции
1.405

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.982
Поени од реакции
31.046
Oф Топик

ЕХФ не дозволи оддложување на натпреварот Словенија- Македонија , па имаат ли малку чувство и осет! Нека не дискфалификуваат на крај краева, не ни вреди да се игра! ЧОВЕЧКИ ЖИВОТИ СЕ ВО ПРАШАЊЕ
Европски вредности.
Нашите не треба ни да излезат на терен, ќе ја имаат целата подршка од македонската јавност за било каква казна.

Член од
10 мај 2022
Мислења
1.245
Поени од реакции
3.332
Oф Топик

Доколку се играше во Македонија ќе се одложеше, вака на гости нема да дадат мора да се одигра

Kajgana Shop

На врв Bottom