Интернет радио и телевизија (стримови, прашања, генерална дискусија...)

Член од
31 декември 2018
Мислења
153
Поени од реакции
335
Dobro vece drustvo,
Drugar ima Smart Tv Panasonic TX-40DXW604,
da li neko zna moze li se instalirati neka apk za iptv na tom modelu ?
Hvala pozdrav.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.109
Поени од реакции
8.405
Dobro vece drustvo,
Drugar ima Smart Tv Panasonic TX-40DXW604,
da li neko zna moze li se instalirati neka apk za iptv na tom modelu ?
Hvala pozdrav.
Мислам не затоа што APK e само за AndroidTV оперативен систем. Panasonic не знам и не сум видел да имаат AndroidTV. Tреба да видиш што избор има за тој телевизор апликации.

Да разјаснам за сите. Секој телевизор е smart како што секој телефон е smart ама се со некаков оперативен систем и инсталирањето аоликации зависи и од тој оперативен систем кој го има.

Кај телевизорите се застапени повеќе видови smart оперативни системи. Кај телефоните најчесто е Android и iOS. iOS е ексклузива за iPhone и таблетите iPad на Apple.

Член од
19 декември 2008
Мислења
2.109
Поени од реакции
2.265
Мислам не затоа што APK e само за AndroidTV оперативен систем. Panasonic не знам и не сум видел да имаат AndroidTV. Tреба да видиш што избор има за тој телевизор апликации.

Да разјаснам за сите. Секој телевизор е smart како што секој телефон е smart ама се со некаков оперативен систем и инсталирањето аоликации зависи и од тој оперативен систем кој го има.

Кај телевизорите се застапени повеќе видови smart оперативни системи. Кај телефоните најчесто е Android и iOS. iOS е ексклузива за iPhone и таблетите iPad на Apple.
да се надоврзам
многумина мешаат за ЛГ и Самсунг со Андроид е.
Оперативниот систем на LG е WEB OS.инаку имам сретнато LG смарт ,просто фирмваре..софтвер,којшто не е WEB OS.
Оперативниот систем на Самсунг е Tizen..на новите модели,Старите се smart TV.
Оперативниот систем на многу рекламираните сега Hicence e VIDAA...наравно неспоредлив со другиве предходни два системи.
Амазон тв се на базата на андроид.
Saphi e системот на поновите Филипс,,инаку Филипс има и со андроид,и просто смарт....софтвер....
Инаку некогаш многу популарните марки.
Snauder.Grundig..и многу други....мислам дека се кинески,,,само купен е брендот и повеќето се со андроид.
Кинеско српската марка VOX прави телевизори со WEB OS системот од LG.

Член од
31 декември 2018
Мислења
153
Поени од реакции
335
Drugar kaze da je Firefox OS u Tv-u. a probao je potraziti u playstore iptv apk smartiptv,smarters i slicnih ali nista mu ne izbacuje...

Член од
9 март 2025
Мислења
2
Поени од реакции
0
Pozdrav drustvo,
niko jos da mi posalje anotv.org ili olix.cc.
Molio bi ako ko ima ove 2 liste u m3u da mi posalje na pm.

Член од
3 ноември 2016
Мислења
192
Поени од реакции
170
jel' ima tko problema sa bitka listom, ili je to do mene, stali mi svi useri, jel' bitka nešto mjenjala?Mislio da nije ban, probao restartat ruter ali ne pomaže, ima tko koju listu viška?

Kajgana Shop

На врв Bottom