Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    754

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.405
Поени од реакции
14.231
Кој се прави слеп? Не си способен дискусија да издржиш или што е проблемот.
Никој не вика дека нема загуби Русија. Во сооднос на една држава како Русија со 140+ милиони и Украина со 30 милиони. Според тебе за кого се покатастрофални загубите? Ете и да бидат 1:1 сооднос?

Слабо логика мали. Не е ова за тебе. Боље пишувај за 10 милион партизани што со Стрелков чекаат Путин да скине конци и одма на Москва. Барем хумор ќе прочитаме.
Автоматски споено мислење:

Така Зељо ти пиша? Диктаторче фанбој.
Добро ондак ако пишал Зељо. Ондак околу 40.000 имаат загуби.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.886
Поени од реакции
35.895

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.655
Поени од реакции
5.366
Путин со изјава дека се спремни на примирје доколку тоа допринесе за долгорочен мир и отстранување на првичните причини за конфликтот.
Ова го изјавува од самиот почеток!

Член од
30 октомври 2022
Мислења
799
Поени од реакции
2.179
Пред војната а и после 2014 во Украина се збореше, слушаше и гледаше на Руски (во поголемиот дел). Ќе видиме дали и колку ќе се збори руски во Украина после агресијава

Не е битно дали мене ми е ќеиф но сигурен сум дека на Украинците им е, затоа и продолжуваат со чистилиштето

Да се потсетиме дека токму тие русофили се луѓето кои ја бараа "на помош" Русија и скокаа за т.н 'руски свет' иако во Украина имаа се, јазик, образование, слобода и сите можни права но тие сепак се инаетеа и удираа во глави дека МОРА Русија да дошла - епа сега нека сркаат од чорбата која самите ја солеа. Никој не сака предавници, тие беа државјани на Украина и ја предадоа својата татковина, ако толку многу сакаат Русија ене им граница и нека идат у три лепе

Потполно истиот случај со шиптаpите тука, иако сите права им се дадени пак рипаат пошто начекаа свиткани кичми од шиптаpски партии ко сдс и дпне, но кога ќе добијат по нос друга песна ќе пеат. Ако не им се свиѓа тука марш назад у турција или на Кавказ
Видовме во Одеса какви планови имаат Украинските националисти со Русите.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.481
Поени од реакции
18.771
Ne znam zaso ocekuvate da prifatat bilo sto od ova. Se dur ne se prinudeni na bojnoto pole, nema svoevolno da potpisat celosna kapitulacija.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.937
Поени од реакции
8.980
Е па начекаа Лавров да го прашаат, ќе ги обричи на суво и ќе ги отера у мајчину за минута!
Откако замина Меркелка ЕУ е дно дна. Не дека со неа беше некоја демократија и фактор, ама таа имаше пристап до Путин и некако врвеше комуникацијата. Сегашниве за кофа лајна да ги трампаш, зијан ќе си! Од таква економија успејаа да направат дупка во водата.

Ne znam zaso ocekuvate da prifatat bilo sto od ova. Se dur ne se prinudeni na bojnoto pole, nema svoevolno da potpisat celosna kapitulacija.
Па и не е некаков избор.
Ја знаеш онаа, со возот? Вели кога ќе видиш дека си се качил во погрешен воз, слегувај што можеш порано, оти со секоја следна станица враќањето назад е се' поскапо!
Овие изгледа чекаат да стигнат до крајната станица, типа кад је бал......................

Член од
12 март 2009
Мислења
21.011
Поени од реакции
17.257
Видовме во Одеса какви планови имаат Украинските националисти со Русите.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.405
Поени од реакции
14.231
Еу им гарантира влез на Украина во Еу, доколку ги продолжат воените дејствија против Русија. Според Орбан.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.937
Поени од реакции
8.980
Еу им гарантира влез на Украина во Еу, доколку ги продолжат воените дејствија против Русија. Според Орбан.
Галиба ЕУ и јуесеј играат игра добар и лош полицаец :cenzura:

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.405
Поени од реакции
14.231
Галиба ЕУ и јуесеј играат игра добар и лош полицаец :cenzura:
Мислам дека беше јасен Путин вчера, иако многу дипломатски тоа им го спакува.

почнале да ги чистат нео наците, можно е поврзано со новите политики на Трамп.
Малце спрегите ги пуштија па почнаа на социјалниве мрежи да не цензурираат видеа како ги мобилизираат на Украина.

Kajgana Shop

На врв Bottom