Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    752
Член од
4 ноември 2013
Мислења
999
Поени од реакции
1.543
Nema nie,vie, ima konkretno ti.
Ete primer @fennel se glea razbira neso, ima i drugi da ne gi nabrojuvam sea. Ti za zal, toa e.
Па се разбира , чита човекот.

Земи пример , може и ти ќе научиш нешто..

Јас не те тепав по прсти да набројуваш тука кој е глуп а кој не е.

Па сега не одговара тоа , се враќаме на 'ти'

Иди обеси се на прва бандера

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
2.007
Поени од реакции
3.620
Тоа што читам за тоа дискутирам, темава е за тоа не е за политички поени, и мене ми одговара да не поддржи Русија да се истребиме од нашите домашни "вошки и паразити" кои во терористички униформи седнаа во парламент, изгласаа триста закони со кои го угнетуваат мнозинското македонско население, наместо јас да седам во канцеларија и да примам државна плата, тоа го прави некој албанец на платен список што не се ни појавува на работа, ооо да јас би сакала да ги истребиме, но војната како војна носи смрт, носи сираци, и инвалиди, глетката не е убава.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.427
Поени од реакции
18.595
Па се разбира , чита човекот.

Земи пример , може и ти ќе научиш нешто..

Јас не те тепав по прсти да набројуваш тука кој е глуп а кој не е.

Па сега не одговара тоа , се враќаме на 'ти'

Иди обеси се на прва бандера
ne e niso strasno de, kolku dal gospod tolku. Ja da ti kazam, koa vise me citiras.
Автоматски споено мислење:

Ах, тоа да. Погрешно те сфатив. :)

Исходот на војната е веќе јасен од пред две години. Се што се прави оттогаш е само одложување и предизвикување што повеќе штета.

Ситуацијата во која се САД (вака можеби звучи негативно, но е баш тоа што САД го сакаа) е градена повеќе од 15 години, некои би рекле од распадот на СССР. Не може Трамп дури и да има апсолутна моќ да ја смени преку ноќ. Нема толкава моќ, но и нема ни намера да го направи тоа.

Затоа велам, Трамп може да зборува што сака (што и го прави), но неговите зборови не се отслкуваат во реалноста.
Напротив, Трамп сака да оствари други цели со тоа што го зборува.
Zasto mislis deka Tramp nema tolkavo vlijanie? Naprotiv ova so go prai e vrtenje 180 od dosegasnata politika na bajden i obama pred nego. I ne samo na zborovi tuku na dela. U rok od nekolku meseci, a tek sto sleduva.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.622
Поени од реакции
5.336
Тоа што читам за тоа дискутирам, темава е за тоа не е за политички поени, и мене ми одговара да не поддржи Русија да се истребиме од нашите домашни "вошки и паразити" кои во терористички униформи седнаа во парламент, изгласаа триста закони со кои го угнетуваат мнозинското македонско население, наместо јас да седам во канцеларија и да примам државна плата, тоа го прави некој албанец на платен список што не се ни појавува на работа, ооо да јас би сакала да ги истребиме, но војната како војна носи смрт, носи сираци, и инвалиди, глетката не е убава.
Ако е ова искрено, тогаш пред нешто да напишеш провери колку можит да е веродостојно, започни со “гладомор“ кој( е автор) му дал такво име и зошто, после можеш да одиш на делот кога почнаа да се палат книги на руски и од руски автори, кога почна забараната да се чита Достоевски други руски класици или изведба на Чајаковски во Шкупието.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.682
Поени од реакции
35.563
Што па ја имам корист да ширам пропаганда не работам во Брисел.

Уште полошо... Шириш очигледна пропаганда - без да работиш во Брисел.
Патем, зарем уште верглаат на би-би-си за дечињата што се евакуирани од линиите на фронтот? Тие лошите Руси не ги „украле“ само децата, туку и којзнае колку украински државјани од освоените територии. До Киев кога ќе дојдат, колку милиони украдени луѓе ќе се соберат? :unsure:

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
2.007
Поени од реакции
3.620
Уште полошо... Шириш очигледна пропаганда - без да работиш во Брисел. :unsure:
Патем, зарем уште верглаат на би-би-си за дечињата што се евакуирани од линија на фронтот?
Ја не сум сопственичка на Јутуб за да ме обвиниш дека ширам пропаганда, јас сум конзумент на јутуб "пропагандата"која се шири во етерот. Пак ќе речам ако е ова вистина, прикажаново на видеово, тогаш е тоа сурово, тие деца треба да се вратат на родителите, арно ама тука кажуваат дека не планираат да ги вратат им дале руско државјанство.

Член од
28 јуни 2018
Мислења
819
Поени од реакции
998
Да бе во право си.
А од авион се гледа дека требаше да учит од нашите вљади од 2017 па со последнава, гледаш како тие многу добро знаат каде треба да молчат а на кого можат да му се упикат во анусот.
Pravenje paraleli so MK politicari e offtopic. Ne moze site raboti da gi gleame kako bi izgledale niz nasa prizma.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.857
Поени од реакции
8.768
Ја не сум сопственичка на Јутуб за да ме обвиниш дека ширам пропаганда, јас сум конзумент на јутуб "пропагандата"која се шири во етерот. Пак ќе речам ако е ова вистина, прикажаново на видеово, тогаш е тоа сурово, тие деца треба да се вратат на родителите, арно ама тука кажуваат дека не планираат да ги вратат им дале руско државјанство.
Батали јутјуб. Да се вратиме на државјанството. Од каде се тие деца? Од тероториите што ги држи Русија. После припојувањето на тие области кон Русија и останатите жители од областите имаат руско државјанство. Така да и тоа е само пропаганда. Да се купи сожалување и по можност некое милијардиче помош! Од кои пари 800 милиони ќе завршат во приватни џебови.
Има една изрека: кај што прошол хохол(украинец), евреинот нема што да бара.
Ај да не ти биде досадно, порасчепкај за Нуланд, од каде е и која е.
Чисто информатовно, нема врска со овој муабет. Па повлечи паралели и ќе видиш дека во светот и животот ништо не е еднонасочно.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.752
Поени од реакции
9.356
Може ли да му се верува на Билд? Коментари?

1741129436446.png

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.682
Поени од реакции
35.563
Да ги следеше работите (како што не ги следиш), ќе имаше некоја основен поим за темата на која дискутираш. На пример ќе знаеше дека тоа се деца од Донбас, Малорусија и 102.3% се етнички Руси. Тие деца се евакуирани од воена зона, и во главно се сираци. Ако некој од нив има живи родители, тие самите се Руси и би избегале од Украина да можат.

Што да ти објаснам друго?
На пример дека на би-би-си можеш само да се дезинформираш и да заглупавиш? Ваљда не е касно, а? :unsure:

Инаку ти на би-би-си што гледаше? Дека руски командоси упаѓаат по градинки и училишта и киднапираат деца?

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.312
Поени од реакции
13.911

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.182
Поени од реакции
2.672
Нема ништо да биде од ова. Моја претпоставка е дека го потпишале договорот со Украина.
Имаше новости дека Зељо молел да се врати во Белата Куќа. Трамп му рече дури не е заинтересиран за мир да не се враќа.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.312
Поени од реакции
13.911
Имаше новости дека Зељо молел да се врати во Белата Куќа. Трамп му рече дури не е заинтересиран за мир да не се враќа.
Договорот може да го потпишат и министрите. Не е неопходно да е меѓу Трамп и Зељо.

Kajgana Shop

На врв Bottom