Nintendo

Член од
14 август 2006
Мислења
45.594
Поени од реакции
85.292
Ако квалитетот е ист ко на стариот Свич (особено џојконите) - пиши пропало.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
11.161
Поени од реакции
10.513
Не во финансиска смисла. Но, кај мене у тефтер нема споредба у квалитет на Свич со било која друга Нинтендо конзола.
Од 2019 имам свич никад не ми биле проблем џоиконите. Е сега има прилично многу што се жалат од џоиконите, али никој од конзолите неможе да се пофали со квалитет кој посебно се истакнува. Имав иксбок 3 пати менував аналози, на плејстејшн исто 2 или 3 пати.
Се се прави во Кина и работата е како ќе имаш среќа.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.594
Поени од реакции
85.292
Од 2019 имам свич никад не ми биле проблем џоиконите. Е сега има прилично многу што се жалат од џоиконите, али никој од конзолите неможе да се пофали со квалитет кој посебно се истакнува. Имав иксбок 3 пати менував аналози, на плејстејшн исто 2 или 3 пати.
Се се прави во Кина и работата е како ќе имаш среќа.
Квалитетот на ИксБокс или Плејстејшн производите никогаш не можеше да се спореди со оној на Нинтендо производите. Сега, после Свичот може.
Свич производите се со послаб квалитет од оној стандарден Нинтендо квалитет (ова не важи за Pro-контролерот).

Ја сум имал ГејмБој, Адванс ГејмБој, Супер Нинтендо, PS, PS2, XBox 360, N3DS и Свич.
Најдобра конзолола од сите нив е N3DS.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
11.161
Поени од реакции
10.513
Квалитетот на ИксБокс или Плејстејшн производите никогаш не можеше да се спореди со оној на Нинтендо производите. Сега, после Свичот може.
Свич производите се со послаб квалитет од оној стандарден Нинтендо квалитет (ова не важи за Pro-контролерот).

Ја сум имал ГејмБој, Адванс ГејмБој, Супер Нинтендо, PS, PS2, XBox 360, N3DS и Свич.
Најдобра конзолола од сите нив е N3DS.
Тоа и зборам друже, се зависи од среќата на корисникот, ја имамв среќа со Нинтендо со другите не баш.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.594
Поени од реакции
85.292
Тоа и зборам друже, се зависи од среќата на корисникот, ја имамв среќа со Нинтендо со другите не баш.
Па не е до среќа. Едноставно Нинтендо производите беа со видливо подобар квалитет. Џојстици, конзоли...

Еве сега, неодамна ставив у рука контролер од 5-ка. Шкрипи пластиката ко алиекспрес производ. Нема везе со филингот кога у рука ќе ставиш Switch pro-controler.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
11.161
Поени од реакции
10.513
Па не е до среќа. Едноставно Нинтендо производите беа со видливо подобар квалитет. Џојстици, конзоли...

Еве сега, неодамна ставив у рука контролер од 5-ка. Шкрипи пластиката ко алиекспрес производ. Нема везе со филингот кога у рука ќе ставиш Switch pro-controler.
За контролери од 3th party нема боље, само заради холов аналозите. Незнам зашто се сељачат произведувачите на конзоли центи се во прашање.
Гулит кит користам 5 години нема да мрдне.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.594
Поени од реакции
85.292
За контролери од 3th party нема боље, само заради холов аналозите. Незнам зашто се сељачат произведувачите на конзоли центи се во прашање.
Гулит кит користам 5 години нема да мрдне.
pro-controler-от не е на 3th party, на Нинтендо е.

Не се сложувам дека Хори или било кој 3rd парти контролер е бољи од про-контролерот. Мада, Гули Кит Свич контролер не сум имал прилика да држам у живо. Тој може да е добар.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.742
Поени од реакции
34.332
Еве сега, неодамна ставив у рука контролер од 5-ка. Шкрипи пластиката ко алиекспрес производ.
Може не се греело у децка кај шо се чувал контролерот, па после на топло пластиката пукала и се ширела? :icon_lol:

Мене контролерите на петката ми се многу робастни, и да падне ништо, нема шанси пластиката да ја заебеш од играње а фан сум и на хаптикфидбекот но мојот проблем е со аналозите. На трет џојстик сум на петката само ради нив, многу помалку издржливи и многу повеќе осетливи од тие на четворката, рецимо. А на четворката дефинитивно повеќе време гејмав, дури и фифа на тој идеше со друштва.

Ми се допаѓа новото нинтендо, се гледам себеси во некоја скроз објаснлива импулс бај ситуција. Тагувам више по хендхелд…

Член од
7 април 2015
Мислења
2.851
Поени од реакции
1.731
Може не се греело у децка кај шо се чувал контролерот, па после на топло пластиката пукала и се ширела? :icon_lol:

Мене контролерите на петката ми се многу робастни, и да падне ништо, нема шанси пластиката да ја заебеш од играње а фан сум и на хаптикфидбекот но мојот проблем е со аналозите. На трет џојстик сум на петката само ради нив, многу помалку издржливи и многу повеќе осетливи од тие на четворката, рецимо. А на четворката дефинитивно повеќе време гејмав, дури и фифа на тој идеше со друштва.

Ми се допаѓа новото нинтендо, се гледам себеси во некоја скроз објаснлива импулс бај ситуција. Тагувам више по хендхелд…
Кај мене тој левиот аналог на сите контролери се расипува, сам оди напред, највеќе од притискање надолу, заради трчање во многу игри, недопустливо за толку скап контролер да има таква мана. Сега мислам да земам некој од тие Кинеските од Алиекспрес, Gamesir, Easysmx, FlyDigi гледам доста ги фалат и го немаат тој проблем.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.742
Поени од реакции
34.332
Кај мене тој левиот аналог на сите контролери се расипува, сам оди напред, највеќе од притискање надолу, заради трчање во многу игри, недопустливо за толку скап контролер да има таква мана. Сега мислам да земам некој од тие Кинеските од Алиекспрес, Gamesir, Easysmx, FlyDigi гледам доста ги фалат и го немаат тој проблем.
Исто, јас го гледав про верзијата каде што може да ги менуваш аналозите но за 200 евра боље ќе си купам три односно по еден кога претходниот ќе се расипе.

Како е нинтендото у рака? Има ли некој замор после долги сесии?

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
11.161
Поени од реакции
10.513
Исто, јас го гледав про верзијата каде што може да ги менуваш аналозите но за 200 евра боље ќе си купам три односно по еден кога претходниот ќе се расипе.

Како е нинтендото у рака? Има ли некој замор после долги сесии?
Има доста замор, зш е рамно али имаш маски кои доста помагаат.
Море ти нели зеде збореше дека лите верзија ќе зимаш.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.742
Поени од реакции
34.332
Има доста замор, зш е рамно али имаш маски кои доста помагаат.
Море ти нели зеде збореше дека лите верзија ќе зимаш.
Не, ме премисли неможноста за тв комбо тогаш и оставив за понатаму, затоа сега киснам у темата и ми течат лиги. Најлошо е шо вчера ја завршив БГ3 и сега одма имам itch за нешто ново, за да не се носам со мислата дека заврши. Како да ми раскина играта.

Kajgana Shop

На врв Bottom