Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
17 август 2011
Мислења
10.408
Поени од реакции
18.572
крвта не е вода дечки. Апасијата учествувал во шарена револуција, фактички излегол од школата на сорос и сдс. И сега глуми патриот и збори за идентитет и име. Не иде тоа така.
Bi se iznenadil koj sve ima izlezeni od skolata na soros kaj nas:D Imame li poliiticar so ne e izlezen?

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.363
Поени од реакции
21.806
И после згради во Дубаи, епа згради.

Десет фантомски фирми фиктивно добиле 65 милиони евра поврат на ДДВ
Управата за јавни приходи ја заврши интерната истрага за неоснован поврат на ДДВ кон фантомски фирми во изминатиот период. Аферата беше обелоденета минатата година,но досега беше непознаница за колкава сума на пари е измамена државата и нејзините служби.

Директорката Елена Петрова рече дека затворената истрага покажала дека станува збор за 10 фирми кои како поврат на ДДВ добиле вкупна сума од 4 милијарди денари, или околу 65 милиони евра.

Фирми за кои јавноста дозна дека со фиктивни измами ја оштетиле државата и добиле високи суми како поврат на ДДВ од буџетот, за речиси истата вредност се најдоа како должници на листата на неплаќачи на данок што ја објави Управата за јавни приходи.

- УЈП ги заврши инспекциските контроли и резултатите се доставени до Управата за финансиска полиција.Се работи за 10 фирми, а вкупната сума изнесува 4 милијарди денари, изјави директорката Петрова на денешниот брифинг со новинарите.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.841
Поени од реакции
17.067
И ОДМА се јави СДС, демек доцнел поврат на ДДВ, пази сега, се Дефокусирал народот поради гласањето во УН :D
Мме ви паразитску...усаид-ску :cool:
Автоматски споено мислење:

Е на, ќе оди со летечки сандук како покојни Борис... А за потсетување Пендрековски и ПодржиКоњ го ескивираа тој лет

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.392
Поени од реакции
3.606

Ne treba da branite vakvo arogantno odnesuvanje, a posle da se cudite zosto vi se pojavuvaat shareni revolucii

Член од
5 март 2018
Мислења
17.362
Поени од реакции
19.827
Па реално проблем е што луѓе во политикава одлучуваат за групи во кои не припаѓаат. Во најмала рака немаат осет за проблемите и потребите за групите за кои носат закони. Така да, министер за социјална политика или семејства или деца, ако нема на пример деца, поинаку гледа на работите. Не значи дека не може до некаде да соживува ама перспективата е друга.
Да да, демек ако нема деца нема перспектива ама затоа миснистеркава со 2000 евра плата знае за проблемите и потребите на едно семејство со 400 евра плата, оти има две деца нели.

Се направила мечка во една година, ќе кажва за потребите на едно семејство, нека си покрие ушите не ја личи на позицијата, можеби нејзината изјава отиде во погрешна насока ама ако било така мислам дека е фер да се извини јавно вака само си покажа рогојте

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.189
Поени од реакции
6.410
Зеленски е херој, но европските лидери да зборуваат дека мир е возможен само со фер решение е лицемерие, после се што и направија на Македонија со племето да зборуваат за мир.

Најинтересно е како овие дип стејт усаид мајмуни кај нас па и бугараши, го подржуваат Зеленски до смрт, особено тоа кога го прават и личности од Бугарија, буквално таквите како нив не ја признаваат Украинска нација но се со Зеленски, тоа е кога гомцето глуми европејски гражданин.
Зеленски и Трамп доследно ги бранат интересите на своите држави и тоа е за почит.

Денес јасно се гледа дека дип стејт ја подржува украинската држава народ и нација, и е против македонската држава народ и нација, паралелите се јасни, овој состанок зеленски трамп и венц е буквално огледало на состанокот груевски обама бајден и хилари.
Доналд Трамп ја подржува Македонија за разлика од дип стејт Европа која не уништува со децении.

Последно уредено:
Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.635
Поени од реакции
8.461
Na sostanokov i dvajcata si ja kazhaja vistinata i zboruvaa najotvoreno.
Toa shto Tramp mu go kazha e cista vistina koja ja znaj cel svet.

A na Zelenski duri vcera mu stana jasno deka odamna e podkusuruvac na EU i Bajden
i svati deka bez Bajden mu se izbrojani denovite. Sega prashanje e kako ce zavrshi, vo nekoj endek ili kako azilant.

E taka odi toa ako si Kondom.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.189
Поени од реакции
6.410
Некои луѓе цел живот на американска цицка со дрва и камења против мајката што ги ранела, какво племе, плус се нарекуваат Македонци, европа ве бара, и се прди на Европа за вас, изроди.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.969
Поени од реакции
41.306

Ne treba da branite vakvo arogantno odnesuvanje, a posle da se cudite zosto vi se pojavuvaat shareni revolucii
Комуњарата треба да се вреѓа, плука и тепа по секој основ, безмилосно да се удира таму каде што боли највеќе. Тие гомна од луѓе си ја заслужиле секоја навреда до сега, дури и малку им е.

Kajgana Shop

На врв Bottom