- Член од
- 19 февруари 2023
- Мислења
- 3.189
- Поени од реакции
- 6.410
Една добра вест, кметот изеде оставка.
Bi se iznenadil koj sve ima izlezeni od skolata na soros kaj nasкрвта не е вода дечки. Апасијата учествувал во шарена револуција, фактички излегол од школата на сорос и сдс. И сега глуми патриот и збори за идентитет и име. Не иде тоа така.
Управата за јавни приходи ја заврши интерната истрага за неоснован поврат на ДДВ кон фантомски фирми во изминатиот период. Аферата беше обелоденета минатата година,но досега беше непознаница за колкава сума на пари е измамена државата и нејзините служби.
Директорката Елена Петрова рече дека затворената истрага покажала дека станува збор за 10 фирми кои како поврат на ДДВ добиле вкупна сума од 4 милијарди денари, или околу 65 милиони евра.
Фирми за кои јавноста дозна дека со фиктивни измами ја оштетиле државата и добиле високи суми како поврат на ДДВ од буџетот, за речиси истата вредност се најдоа како должници на листата на неплаќачи на данок што ја објави Управата за јавни приходи.
- УЈП ги заврши инспекциските контроли и резултатите се доставени до Управата за финансиска полиција.Се работи за 10 фирми, а вкупната сума изнесува 4 милијарди денари, изјави директорката Петрова на денешниот брифинг со новинарите.
И ОДМА се јави СДС, демек доцнел поврат на ДДВ, пази сега, се Дефокусирал народот поради гласањето во УНИ после згради во Дубаи, епа згради.
Десет фантомски фирми фиктивно добиле 65 милиони евра поврат на ДДВ
Nemaj gajle, bez Usaid nema da ima.![]()
Ne treba da branite vakvo arogantno odnesuvanje, a posle da se cudite zosto vi se pojavuvaat shareni revolucii
Да да, демек ако нема деца нема перспектива ама затоа миснистеркава со 2000 евра плата знае за проблемите и потребите на едно семејство со 400 евра плата, оти има две деца нели.Па реално проблем е што луѓе во политикава одлучуваат за групи во кои не припаѓаат. Во најмала рака немаат осет за проблемите и потребите за групите за кои носат закони. Така да, министер за социјална политика или семејства или деца, ако нема на пример деца, поинаку гледа на работите. Не значи дека не може до некаде да соживува ама перспективата е друга.
А баш ме чуди што оваа има деца... кој го ебел ова?
Зеленски е херој, но европските лидери да зборуваат дека мир е возможен само со фер решение е лицемерие, после се што и направија на Македонија со племето да зборуваат за мир.![]()
Погледајте напету расправу у Овалном кабинету између Зеленског, Трампа и Венса
#srbija #hrvatska #bosna #crnagora #slovenia #usa #usatoday #trumpnews #trump #zelensky #ukraine #america #beogradyoutu.be
Комуњарата треба да се вреѓа, плука и тепа по секој основ, безмилосно да се удира таму каде што боли највеќе. Тие гомна од луѓе си ја заслужиле секоја навреда до сега, дури и малку им е.![]()
Ne treba da branite vakvo arogantno odnesuvanje, a posle da se cudite zosto vi se pojavuvaat shareni revolucii