Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    747

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.634
Поени од реакции
35.492
Проблемот е што за САД не постојат „интереси на САД“ туку само интереси на елитата во САД. Тоа што Трамп како ПОТУС сака да го направи во САД (реторички барем), тоа е против интересите на таа елита... Ама настрана реториката Трамп реално не направи ништо да ја загрози таа елита и нивните долгорочни цели не се загрозени на страна пи-ар потезиве што ги гледаме.

Се додека таа елита ја контролира САД (нешто што нема реални изгледи да се промени во догледно време), вистински детант меѓу САД и РФ не може да има. Одговорните во РФ сето ова го разбираат многу подобро од нас.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.423
Поени од реакции
43.235
Не знам што им е Гиркин интересен. Руски ултра националист кој бил вработен од ГРУ да спроведе операција во Донбас со помош на доброволци. Неговата експертиза завршува тука. После војната во Донбас во 14та е отпуштен и повлечен во Москва, нема никаква врска повеќе со тоа таму што се дешава.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.246
Поени од реакции
9.888
Грешка у чекори....целото проширување на НАТО е најголема стратешка грешка на Запад. Последно предупредување и можност беше Минхен 2007 ама злото си го има семето на своето самоуништување у него тоа е ароганцијата у случајов. Се после тоа е процес кој нема запирање, САД и Колективниот Запад ќе доживее судбина на СССР и тоа е тоа. Војнава у Украина нема да ја стави на колена Русија а и да ја стави тоа ќе значи уште бетер, ќе се стискаат црвени дугмиња тогаш. Овие потези на Трамп и оваа ароганција уствари ќе ги приближат Русија и Кина уште повеќе, за покажувањето на лојалност на Русија кон Кина очекувам Кина да биде уште повеќе на страна на Русија. А ако до сега им цедеше маст САД на Европа од сега крвта ќе им ја цедат у обид да ја поразат Русија што секако ќе заврши неуспешно.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.634
Поени од реакции
35.492
Тоа е најверојатен исход. Инаку тие што ги влечат конците на запад, очигледно лошо ја процениле состојбата во РФ. Веќе некое време е јасно дека државен удар преку обоена револуција не е можен во сегашната еволуција на безбедноста во руската држава. Не само кај нив дома, туку спречија такви преврати и кај соседите (Белорусија, Казакстан, Грузија, итн).

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.970
Поени од реакции
3.356

Свака част стари. Леле како ги дупчи стариов. Алал вера:icon_lol:
Автоматски споено мислење:

Следно е растурање на Нато алијансата, и економско ослабнување на Германија, Франција и останатите ЕУ членки. Ќе биде забавно.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.258
Поени од реакции
13.777

Свака част стари. Леле како ги дупчи стариов. Алал вера:icon_lol:
Автоматски споено мислење:

Следно е растурање на Нато алијансата, и економско ослабнување на Германија, Франција и останатите ЕУ членки. Ќе биде забавно.
Знаеш добро ги вози. Им дава можност да се почуствуваат како лидери за момент. Импосле кога е моментот да си ја потврдат својата глупоќа. Каков овој небраниов. Колку се само пропанари британциве. Сунак, Џонсон, онаа Лиз, Тереза. Све прави кловнови.

Член од
31 мај 2019
Мислења
385
Поени од реакции
1.184
Mnogu jaka analiza vo prviot del okolu Rusija-Ukraina na bugarcevo.
Inace sum mu slusal mnogu analizi,vo Bugarija go pljukaat deka bil mnogu negativen posebno radi negovite stavovi za sostojbata i idninata na Bugarija.

Roden e vo Kiev, zboruva perfektno ruski,univerzitetski profesor, bivs pratenik i spored mnogu e eden od najdobrite analizatori na Balkanov, posebno za Rusko-Ukrainskiov spor i megunarodna politika.

Moze da se kaze deka e rusofil, no cak i on gleda deka crno i se pisuva na Rusija okolu Ukraina

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.478
Поени од реакции
5.176
Читам ќе се повлекувале од Суџа украинциве после тешките загуби. На северот веќе русите превземаат. Толку од Суџанската република.
Нели уште пред 6 месеци требаше да расчистат:

9ти Август, 2024:
Украинциве многу и фејкови пуштиле. Операцијава била и псај оп, да делува дека и до Курск стигнале. Руската војска сега од 3 правци им влага како што видов у извештаи. Ќе расчистат за неколку дена.
Штом читаш извештаи добар си.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.634
Поени од реакции
35.492
Mnogu jaka analiza vo prviot del okolu Rusija-Ukraina na bugarcevo.
Inace sum mu slusal mnogu analizi,vo Bugarija go pljukaat deka bil mnogu negativen posebno radi negovite stavovi za sostojbata i idninata na Bugarija.

Roden e vo Kiev, zboruva perfektno ruski,univerzitetski profesor, bivs pratenik i spored mnogu e eden od najdobrite analizatori na Balkanov, posebno za Rusko-Ukrainskiov spor i megunarodna politika.

Moze da se kaze deka e rusofil, no cak i on gleda deka crno i se pisuva na Rusija okolu Ukraina

Aрно ама никој овде не го интересира мислење за квалитетите на бугарскиот „аналитичар“ (или „анализатор“ како што би кажал ти)... Така да дај кажи барем нешто накратко што тоа толку добро таму во видеото се „анализира“. И/или посочи тајмстамп линк на најважниот дел па неколку минути да проследиме. Пошто тешко дека има овде некој толку ненормален сега да седне нецел час да го слуша дотичниов Бугар... Или чекај, ти го отслуша целото излагање а? :unsure:

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.970
Поени од реакции
3.356
IMG_20250228_154139.jpg

Полски гаќи се пунат,реков ја од почетокот. Статус кво засега, не се глупи ваљда до толку да ја направат Украинската грешка.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.155
Поени од реакции
2.613
Прегледај го приврзокот 444687

Полски гаќи се пунат,реков ја од почетокот. Статус кво засега, не се глупи ваљда до толку да ја направат Украинската грешка.
Напад на Полска активира член 5 од НАТО.

Article 5 of the North Atlantic Treaty (NATO) states that if one member country is attacked, all other members will consider it an attack on themselves. This means that all members will come to the defense of the attacked country, using armed force if necessary.

Украина не е член на НАТО, една од причините за Руската агресија кон Украина беше за да не влезе во НАТО.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.801
Поени од реакции
8.598
Напад на Полска активира член 5 од НАТО.

Article 5 of the North Atlantic Treaty (NATO) states that if one member country is attacked, all other members will consider it an attack on themselves. This means that all members will come to the defense of the attacked country, using armed force if necessary.

Украина не е член на НАТО, една од причините за Руската агресија кон Украина беше за да не влезе во НАТО.
Ти со ваков Трамп се повикуваш на членови и договори?
Мене ми се чини дека поради сервилноста на Полска кон противниците на на Трамп, дотичниов со задоволство ќе пушти вода во WC шољата. Да ја однесе Полска еднаш засекогаш!

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.155
Поени од реакции
2.613
Ти со ваков Трамп се повикуваш на членови и договори?
Мене ми се чини дека поради сервилноста на Полска кон противниците на на Трамп, дотичниов со задоволство ќе пушти вода во WC шољата. Да ја однесе Полска еднаш засекогаш!
Трамп е многу работи, ама не е глуп. Ако Полска е нападната Америка и НАТО влегуваат во војна.

Kajgana Shop

На врв Bottom